Смяна на изгорял ксенон

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Смяна на изгорял ксенон

Мнение от tanokaridi » 09 Окт 2015, 11:43

Здравейте,

изгоря ми единят ксенон и понеже трябваше да пътувам и нямах много време си купих само една крушка смених я и тръгнах.
До тук всичко от колата свалих OSRAM D1S на която пишеше 66145 в магазина ми дадоха OSRAM D1S на която пише 66140 като ми казаха, че 66145 вече не се произвеждал. В даденият момент нямах време да търся и да се съмнявам, добре ама в момента като ги гледам единят фар (този в който предният собственик е сменявал в АутоБавария) свети бяло с много лек отенък към синьо. Този който аз смених сега свети осезаемо по жълто това го разбрах като си видях отражението в другите коли и стъклена витрина тъй като пътувах по светло. Не знам дали свети по слабо или не, но искам да светят еднакво най лесно ми е да си купя още една такава крушка, но искам да свети като отигиналният. Ясно ми е че келвините не отговарят и затова се получава този ефект, но никъде не намерих информация с колко келвина свети оригиналната крушка. Моля кажете какви крушки да си купя ако трябва ще взема нов комплект някакъв но да светят еднакво и максимално близо до оригиналният. Тъй като не ми се дават 800лв. за оригинални крушки...

Колата е E60 2008 година facelift.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Смяна на изгорял ксенон

Мнение от netmurder » 09 Окт 2015, 11:50

Колега свали и другата крушка и на нея трябва да пише колко келвина е... така най лесно ще разбереш, защото има вариант да са сменяни вече крушките...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 09 Окт 2015, 12:09

netmurder написа:Колега свали и другата крушка и на нея трябва да пише колко келвина е... така най лесно ще разбереш, защото има вариант да са сменяни вече крушките...

Прилагам снимка на крушката и на кутииката от оригиналната която е сменяна - тъй като едно време като купих колата тази беше в жапката и пишеше изгоряла и при нея имаше фактура за смяната и в аутобавария. Но поне аз никъде не виждам да пише колко келвина е :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Окт 2015, 12:19

Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 09 Окт 2015, 12:37

zvetiko написа:Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.

Така е! Но, разликата се получава защото старите лампи са по 5000к а новите по 4600к, което е доста по-силно и приближаващо се до слънчевата светлина. Ако те ''кефи'' по-синьо си вземи 66144CBI на ОСРАМ

Потребител
Аватар

Мнение от Jorko007 » 09 Окт 2015, 12:50

Колега,

66145 са оригиналните стари ксенонови крушки, които са 3200 келвина. Не се произвеждат вече, не са те излъгали.
Новите са 66140 но са 4150 келвина, тоест по-бяла или леко дори синя светлина. Сменяй и другата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 09 Окт 2015, 13:42

zvetiko написа:Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.

знам в бързината смених само едната, но както казах разликата е много голяма и затова се допитвам.... просто според мен не е това точната светлина и затова искам съвет каква светлина трябва да търся че се доближава до другата.

така или иначе съм взел и другата утре ще я сменям през деня на спокойствие, но ми се струва че тази свети по жълто а стара свети синьо, а не както ти казваш аз визуално имам точно обратният ефект
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 10 Окт 2015, 12:43

Здравейте,

малко Update на темата вече всички ОЕМ крушки са на 4150к както каза колегата. До преди година и малко ОЕМ крушките са били на 5500к за да постигна този син ефект отново трябва да купя 66140CBI, но всички нови са на 66140 с леко жълт отенък, тъй като светят по близо до дневната светлина и по малко дразни очите. Сега всичко е ОК при мен като днес смених и другата със втората която бях купил и светят еднакво.

Дано да е полезна тази информация и за някой друг колега. Старите са били на 5500к а новите са 41250к :)
Изображение

Назад към Е60/Е61