Смяна на изгорял ксенон
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 XDrive
Смяна на изгорял ксенон
Здравейте,
изгоря ми единят ксенон и понеже трябваше да пътувам и нямах много време си купих само една крушка смених я и тръгнах.
До тук всичко от колата свалих OSRAM D1S на която пишеше 66145 в магазина ми дадоха OSRAM D1S на която пише 66140 като ми казаха, че 66145 вече не се произвеждал. В даденият момент нямах време да търся и да се съмнявам, добре ама в момента като ги гледам единят фар (този в който предният собственик е сменявал в АутоБавария) свети бяло с много лек отенък към синьо. Този който аз смених сега свети осезаемо по жълто това го разбрах като си видях отражението в другите коли и стъклена витрина тъй като пътувах по светло. Не знам дали свети по слабо или не, но искам да светят еднакво най лесно ми е да си купя още една такава крушка, но искам да свети като отигиналният. Ясно ми е че келвините не отговарят и затова се получава този ефект, но никъде не намерих информация с колко келвина свети оригиналната крушка. Моля кажете какви крушки да си купя ако трябва ще взема нов комплект някакъв но да светят еднакво и максимално близо до оригиналният. Тъй като не ми се дават 800лв. за оригинални крушки...
Колата е E60 2008 година facelift.
изгоря ми единят ксенон и понеже трябваше да пътувам и нямах много време си купих само една крушка смених я и тръгнах.
До тук всичко от колата свалих OSRAM D1S на която пишеше 66145 в магазина ми дадоха OSRAM D1S на която пише 66140 като ми казаха, че 66145 вече не се произвеждал. В даденият момент нямах време да търся и да се съмнявам, добре ама в момента като ги гледам единят фар (този в който предният собственик е сменявал в АутоБавария) свети бяло с много лек отенък към синьо. Този който аз смених сега свети осезаемо по жълто това го разбрах като си видях отражението в другите коли и стъклена витрина тъй като пътувах по светло. Не знам дали свети по слабо или не, но искам да светят еднакво най лесно ми е да си купя още една такава крушка, но искам да свети като отигиналният. Ясно ми е че келвините не отговарят и затова се получава този ефект, но никъде не намерих информация с колко келвина свети оригиналната крушка. Моля кажете какви крушки да си купя ако трябва ще взема нов комплект някакъв но да светят еднакво и максимално близо до оригиналният. Тъй като не ми се дават 800лв. за оригинални крушки...
Колата е E60 2008 година facelift.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Смяна на изгорял ксенон
Колега свали и другата крушка и на нея трябва да пише колко келвина е... така най лесно ще разбереш, защото има вариант да са сменяни вече крушките...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
netmurder написа:Колега свали и другата крушка и на нея трябва да пише колко келвина е... така най лесно ще разбереш, защото има вариант да са сменяни вече крушките...
Прилагам снимка на крушката и на кутииката от оригиналната която е сменяна - тъй като едно време като купих колата тази беше в жапката и пишеше изгоряла и при нея имаше фактура за смяната и в аутобавария. Но поне аз никъде не виждам да пише колко келвина е

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
zvetiko написа:Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.
Така е! Но, разликата се получава защото старите лампи са по 5000к а новите по 4600к, което е доста по-силно и приближаващо се до слънчевата светлина. Ако те ''кефи'' по-синьо си вземи 66144CBI на ОСРАМ
Колега,
66145 са оригиналните стари ксенонови крушки, които са 3200 келвина. Не се произвеждат вече, не са те излъгали.
Новите са 66140 но са 4150 келвина, тоест по-бяла или леко дори синя светлина. Сменяй и другата!
66145 са оригиналните стари ксенонови крушки, които са 3200 келвина. Не се произвеждат вече, не са те излъгали.
Новите са 66140 но са 4150 келвина, тоест по-бяла или леко дори синя светлина. Сменяй и другата!
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега, за да свети еднакво, се сменят и двете крушки.
знам в бързината смених само едната, но както казах разликата е много голяма и затова се допитвам.... просто според мен не е това точната светлина и затова искам съвет каква светлина трябва да търся че се доближава до другата.
така или иначе съм взел и другата утре ще я сменям през деня на спокойствие, но ми се струва че тази свети по жълто а стара свети синьо, а не както ти казваш аз визуално имам точно обратният ефект
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
малко Update на темата вече всички ОЕМ крушки са на 4150к както каза колегата. До преди година и малко ОЕМ крушките са били на 5500к за да постигна този син ефект отново трябва да купя 66140CBI, но всички нови са на 66140 с леко жълт отенък, тъй като светят по близо до дневната светлина и по малко дразни очите. Сега всичко е ОК при мен като днес смених и другата със втората която бях купил и светят еднакво.
Дано да е полезна тази информация и за някой друг колега. Старите са били на 5500к а новите са 41250к
малко Update на темата вече всички ОЕМ крушки са на 4150к както каза колегата. До преди година и малко ОЕМ крушките са били на 5500к за да постигна този син ефект отново трябва да купя 66140CBI, но всички нови са на 66140 с леко жълт отенък, тъй като светят по близо до дневната светлина и по малко дразни очите. Сега всичко е ОК при мен като днес смених и другата със втората която бях купил и светят еднакво.
Дано да е полезна тази информация и за някой друг колега. Старите са били на 5500к а новите са 41250к

8 мнения
• Страница 1 от 1