Проблем с 530 дА
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Проблем с 530 дА
Здравейте колеги, днес ми се появи следния проблем - пътувам с колата със жената и децата и след 100 км всичко 6 и изведнъж на баир на горе и колата не иска да наеме... давам газ, не ще, разходомера отива на макс, а тя с 50 км..и изведнъж тръгва и зад мен облак дим...чернилка яко.
Спрях, изгасих, паля - газ върви си супер и след 10 км пак почна - давам газ, мисли, пуши и придърпва.
Моля дайте идея от какво може да е, че съм на Елена и незнам как ще се прибера....
Няма ДПФ и катализатор колата, няма грешки на таблото, 218 кс 2004 г.
ПС Досега никога не е пушила и си е вървяла супер. До случката имаше разход 6,5 след това качи на 7.2.
Спрях, изгасих, паля - газ върви си супер и след 10 км пак почна - давам газ, мисли, пуши и придърпва.
Моля дайте идея от какво може да е, че съм на Елена и незнам как ще се прибера....
Няма ДПФ и катализатор колата, няма грешки на таблото, 218 кс 2004 г.
ПС Досега никога не е пушила и си е вървяла супер. До случката имаше разход 6,5 след това качи на 7.2.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Проблем с 530 дА
Турбопътища.Виж за цепнатини,изплюта присъединителна скоба,можеш и тези около ЕГР-а да провериш.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
jorsenbmw написа:Турбопътища.Виж за цепнатини,изплюта присъединителна скоба,можеш и тези около ЕГР-а да провериш.
Подкрепям мнението аз бях така като ми се цепна маркуча от кулера към мотора, също я закачи и на диагностика да не е някой сензор

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Ще я огледам като се прибера, ( дано е безаврийно) че тук няма къде, нито има кой.... На място си работи добре, без пушеци и тракания, форсира се....
Не знам дали има връзка, но днес за първи път и сложих Екто дизел на Лукойл и за първи път не и сложих добавката на Бардал
Не знам дали има връзка, но днес за първи път и сложих Екто дизел на Лукойл и за първи път не и сложих добавката на Бардал

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Здравейте, днес се прибрах в Русе, колата върви до 2000 оборота, без проблем - не пуши, набира си, но види ли голям баир и край
едва, едва с 50 км излиза и разходомера на макс, зад мен чернилка
Утре ще огледаме турбопътищата, но има ли вероятност филтъра на картерните газове да прави мизерии?
Забелязах, че като и дам много газ оборотомера малко играе и падат и се качват рязко оборотите и облак черен дим отзад.

Утре ще огледаме турбопътищата, но има ли вероятност филтъра на картерните газове да прави мизерии?
Забелязах, че като и дам много газ оборотомера малко играе и падат и се качват рязко оборотите и облак черен дим отзад.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Може и самото турбо да кляка стига си си правил експерименти, от филтъра е слабо вероятно
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен - jorsenbmw се оказа прав
скобата на ЕГР ( около него и по малкия термостат всичко е в черен прах) се е разхлабила - колата влизала в авариен режим и турбото се е изключвало и затова е пушила черно когато я настъпвам.
Изчистени са грешките и всичко е ОК, благодарение на колегата Na4o.

Изчистени са грешките и всичко е ОК, благодарение на колегата Na4o.
7 мнения
• Страница 1 от 1