530d vs. 535d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
530d vs. 535d
Здравейте колеги знам,че има друга такава тема но тя е от 2 страници и не пише нищо съществено. Та да ви питам коя от двете коли е по - добрия избор? На 535d разходите по подръжка и гориво много по - големи ли са? Като цяло аз бях се насочил към 530d но излезе едно 535d и се чудя дали да не скоча в дълбокото 

THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- djvisage
- младши ентусиаст
-
Re: 530d vs. 535d
Абе то аз хубаво ще скоча ама искам да съм подготвен 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
djvisage написа:Абе то аз хубаво ще скоча ама искам да съм подготвен
Ами то колега единствения начин да си подготвен е ако джоба ти е пълен с пари

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- djvisage
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:djvisage написа:Абе то аз хубаво ще скоча ама искам да съм подготвен
Ами то колега единствения начин да си подготвен е ако джоба ти е пълен с пари![]()
![]()
Ако джоба ми беше пълен с пари щях да си взема F10.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Все пак по темата, 3,5 литра си е сериозен дизел, мисля че беше с две турбини, ако не се бъркам, което няма как да не се отрази на поддръжката, те турбини не се сменят всеки ден, но ако се наложи
. Отделно не знам дали искаш, но няма Xdrive, само на задно е.Ако според доходите покупката ти се струва лесна работа, скачай... 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
djvisage написа:netmurder написа:djvisage написа:Абе то аз хубаво ще скоча ама искам да съм подготвен
Ами то колега единствения начин да си подготвен е ако джоба ти е пълен с пари![]()
![]()
Ако джоба ми беше пълен с пари щях да си взема F10.
Не виждам това какво общо има, то поддръжката на F10 едва ли е кой знае колко по различна от тази на E60 !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
c04 написа:Пиши в съществуващата тема и не размивай форума с подбни или еднакви теми!![]()
Все пак по темата, 3,5 литра си е сериозен дизел, мисля че беше с две турбини, ако не се бъркам, което няма как да не се отрази на поддръжката, те турбини не се сменят всеки ден, но ако се наложи. Отделно не знам дали искаш, но няма Xdrive, само на задно е.Ако според доходите покупката ти се струва лесна работа, скачай...
мисля,че е 3 литра и аз се подвеждах по 535 като чуя. иначе да турбините са 2. само не знам дали има ръчки,че с тея автомати нещо не са ми на сърце поне на мен.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Да 3 литра е. Иначе двигателя като подръжка не е кой знае каква разликата с 530д, като изключим че има две турбини. Също така дисковете и накладките са по скъпички защото са по големи. Този мотор обаче подлежи на сериозен тунинг, което за мен си е голям плюс
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Този мотор обаче подлежи на сериозен тунинг, което за мен си е голям плюс
От Madness му бяха изкарали 411 коня и 786N.m., но все пак...
само не знам дали има ръчки,че с тея автомати нещо не са ми на сърце поне на мен.
Абе май няма или поне е много тегаво да се намери, бърза справка в мобилето показа, че няма нито една ръчка 535d.

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
(h)aman написа:Няма и как да има в мобиле, след като от завода не е излизала 535 с ръчка
което е странно за мен,като се има в напредвид,че има M5 E60 ръчки.

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
BorislavB написа:(h)aman написа:Няма и как да има в мобиле, след като от завода не е излизала 535 с ръчка
което е странно за мен,като се има в напредвид,че има M5 E60 ръчки.
535d има по-голям въртящ момент от М5, а вероятно BMW не са искали да инвестират в специална ръчна кутия, която да издържа на такива пикови натоварвания. Предпочели са да минат с добрия стар автомат, който да позамаже малко торка, който идва в повече

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Не виждам каква разлика да имаш спрямо 530 аз съм с 535 и да има 2 турбини ако правиш една ти излиза 1000 лева ако правиш 2 - 2000 съответно. Торга на автомата струва ремонта му към 1200 ама едва ли ще е по - евтино на 530, дисковете и накладките са по-големи, но и цената не е голяма , има колега от форума дава доста добри цени на АТЕ накладки и изобщо не са скъпи, всичко друго си е 3.0 нафта мотор. Зависи какво искаш може без проблем да се напомпи до 350 коня без да се издува , тези маднес тунинги по 411 коня и 768 нМ и те писаха , че това е по-желание на клиента там вече шанса да строшиш нещо е голям, правиш я 350 коня и 680+ нМ и си свиркаш , разхода ти пада колата си има мощност аз съм доволен , не съм карал 530 да я сравня, но като гледам темата за разхода колко горят 530 не мога да кажа , че е много по-малко но определено едни 100 коня отгоре , ти се идват много добре при изпреварване и т.н. Кажи речи всичко е едно и също само дето има 2 турбини, и ако се наложи ремонтираш още една турбина.
За разхода мога да ти кажа за чипосана 535 и то е между 10 и 12/100 градско зависи дали се кара вечер повече или през деня. Извънградско безброй пъти тествано с 90 гори 5.1 до 5.7 , магистрално каране с 135 на темпомат 6.5.
П.П. Не виждам смисъл от ръчка освен ако не искаш да се гониш, определено този автомат е доста тромав при превключване на по-високи предавки връща газта и му трябва време да превключи, затова ако имаш повече парички фацелифта там ск.кутия е доста по-бърза , ето тук един клип някой си е играл да преправи 535д с ръчна скоростна https://www.youtube.com/watch?v=YzLeabzZIpk
За разхода мога да ти кажа за чипосана 535 и то е между 10 и 12/100 градско зависи дали се кара вечер повече или през деня. Извънградско безброй пъти тествано с 90 гори 5.1 до 5.7 , магистрално каране с 135 на темпомат 6.5.
П.П. Не виждам смисъл от ръчка освен ако не искаш да се гониш, определено този автомат е доста тромав при превключване на по-високи предавки връща газта и му трябва време да превключи, затова ако имаш повече парички фацелифта там ск.кутия е доста по-бърза , ето тук един клип някой си е играл да преправи 535д с ръчна скоростна https://www.youtube.com/watch?v=YzLeabzZIpk
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Вземай 535, те идват с повечко екстри и според мен по - мощната и скъпа кола предполага по - сериозен собственик, тоест по - добре обслужвана и обгрижвана и главно се взема за магистрално каране, което ще рече, че ако е на 200 000 км има още ресурс в колата, няма да ти се наложи първата година да налееш 5 - 6 000 лева, при 535 задните гуми са 275/35/18. поне при мен де и съответно гумите са по - скъпи. Отделно при 535 минималния цолаж е 18, тоест ако искаш втори комплект джанти и гуми за зимата - трябва да са 18, а те са си скъпи, не може да боднеш 17 или 16 цола, поне така бях чел, не съм 100% сигурен.