Автоматични светлини

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F87 M2 competition
Мечтае да кара: BMW

Автоматични светлини

Мнение от murcielago7917 » 07 Сеп 2015, 2:52

Здравейте колеги....Сигорно по тази тема е писано много ,но аз нищо не намерих.ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗАКОЕТО !!!! Става въпрос за 525д 2005 г.,когато ключа за светлините е на позиция ауто фаровете светят постоянно .По диагностика сензора работи перфектно. Казаха ми че трябва да се репрограмира сензора да станe по чуствителeн ....Ако някой знае как става с GT1 нека да сподели ,ако може със снимки ...Предварително ви благодаря !!!! :bchug: :bchug: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: АВТОМАТИЧНИ СВЕТЛИНИ !!!!

Мнение от memorex » 07 Сеп 2015, 4:32

Здравей колега.
Кажи че си махнал отметката за дневните светлини от I-drive,защото ако не си, въпроса ти е излишен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 07 Сеп 2015, 8:06

murcielago7917 написа:Здравейте колеги....Сигорно по тази тема е писано много ,но аз нищо не намерих.ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗАКОЕТО !!!! Става въпрос за 525д 2005 г.,когато ключа за светлините е на позиция ауто фаровете светят постоянно .По диагностика сензора работи перфектно. Казаха ми че трябва да се репрограмира сензора да станe по чуствителeн ....Ако някой знае как става с GT1 нека да сподели ,ако може със снимки ...Предварително ви благодаря !!!! :bchug: :bchug: :bchug:

Другото, което е много важно не само за форума, но и в живота по принцип, е да пишеш грамотно, за да ти обърнат останалите някакво внимание!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 07 Сеп 2015, 10:40

themoldestone написа:
murcielago7917 написа:Здравейте колеги....Сигорно по тази тема е писано много ,но аз нищо не намерих.ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗАКОЕТО !!!! Става въпрос за 525д 2005 г.,когато ключа за светлините е на позиция ауто фаровете светят постоянно .По диагностика сензора работи перфектно. Казаха ми че трябва да се репрограмира сензора да станe по чуствителeн ....Ако някой знае как става с GT1 нека да сподели ,ако може със снимки ...Предварително ви благодаря !!!! :bchug: :bchug: :bchug:

Другото, което е много важно не само за форума, но и в живота по принцип, е да пишеш грамотно, за да ти обърнат останалите някакво внимание!

Напълно подкрепям това мнение и е срамно за хора, които очевидно не са на по 10 години да пишат - чуствителен, закоето, сигорно(това ме уби)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F87 M2 competition
Мечтае да кара: BMW

Re: Автоматични светлини

Мнение от murcielago7917 » 07 Сеп 2015, 12:07

Здравейте !!!
С отметка или не фаровете постоянно светят ( благодаря колега)
Въпроса ми беше ако знае някой как се настройва сензора с ГТ 1 да бъде по чуствителен !!!!

Внимание !!! С уважение кам колегите избягвайте излишните коментари БЛАГОДАРЯ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 07 Сеп 2015, 14:55

murcielago7917 написа:Здравейте !!!
С отметка или не фаровете постоянно светят ( благодаря колега)
Въпроса ми беше ако знае някой как се настройва сензора с ГТ 1 да бъде по чуствителен !!!!

Внимание !!! С уважение кам колегите избягвайте излишните коментари БЛАГОДАРЯ

Най-вероятно модула за светлините трябва да се кодира а не настройка на сензора. Надявам се няма някакви повреди, бели петна, шупли и т.н като го погледнеш отпред ?
Има 3 варианта които могат да се нагласят на ауто позицията:
1. да светят ксеноните постоянно на ауто както е в момента - европейски дневни светлини.
2. да светят дългите на % по светло а по тъмно автоматично да пали ксеноните.
3. Да пали ксеноните в тъмно а по светло нищо да не свети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Сеп 2015, 15:02

според мене не е проблема в сензора, защото колко и да не е чувствителен, ще реагира като се постави челно срещу слънцето. Най вероятно е нещо в кодирането на колата - или е кодирана да светят дневни по европейски начин или нещо друго.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 07 Сеп 2015, 18:38

При Е39, освен европейските и американските дневни има и още един вид. Мисля, че бяха Дания. При тях светят късите постоянно, независимо от позицията на копчето.
Тук може да е кодирано нещо подобно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 09 Сеп 2015, 8:36

Ако имаш NCS Expert можеш за 1 минута да го промениш, като заредиш LM модула и провериш настройката на TAGFAHRLICHT_ECE. Ако е включена (aktiv), просто я изключи (nicht_aktiv).

Имай предвид, че ако държиш колата в подземен гараж (където е тъмно), на автоматичен режим светлините ще светнат и няма да изгаснат като излезеш на светло, освен ако не ги изключиш и включиш.

Другите опции са:

Код: Избери целия код
# DRL
DRL_V_GEDIMMT
   nicht_aktiv   # Без DRL
   wert_01      # Мигачи
   wert_02      # "Дълги" светлини

DRL_WERT_DIMMUNG
   wert_01      # 26%
   wert_02      # 40%
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 09 Сеп 2015, 14:21

Чувствителността при теб не е проблема и на твоята кола тя дори не работи, т.е. сензора ти е с константна чувствителност.

Ако отметката в Ай-Драйва не е цъкната и фаровете продължават да светят най-вероятно имаш някакъв проблем в сензора и/или ключа за фаровете.

Като цяло това са неща, които сравнително лесно могат да се диагностицират и проверят.

Когато с НЦС-а се програмират горните (над моя пост) опции, ДРЛ-ите са различни, но те, при ЛМ1 не се управляват от Ай-Драйва и когато цъкнеш Ай-дравайва той ти пуска късите постоянно.

Назад към Е60/Е61