AVIO Diesel

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

AVIO Diesel

Мнение от stoino » 30 Авг 2015, 10:47

Дизел като самолетно гориво пуснаха от ЕКО. Бензиностанции ЕКО представиха на българския пазар иновативното гориво AVIO Diesel на специално събитие, което се състоя в хангара на Луфтханза Техник на летище София. Новото гориво AVIO Diesel e единственото в България с чистота на самолетно гориво. Ефектът се постига чрез специалната двойна филтрираща технология, която е заимствана от авиацията. Тя се състои от механичен филтър, който отстранява твърдите частици и абсорбиращ филтър, който редуцира водното съдържание на горивото. Дизелът е различен и защото съдържа специални добавки от най-ново поколение, разработени в сътрудничество с една от най-големите в света химически компании, които му осигуряват максимална ефективност. Това е гаранция, че автомобили, които бъдат заредени с AVIO Diesel, ще имат по-голямо ускорение, намаляване на шумовете и по-малко вибрации, както и нулева загуба на мощност на двигателя през цялото време на работа и в целия диапазон на оборотите му. Това обясни изпълнителният директор на "ЕКО България" Георги Деянов.

Едновременно с това новият AVIO Diesel дава изключителни резултати при почистването на двигателя, което води и до намаляване на консумацията на гориво. Двигателят се възстановява до нормалното му функциониране само с две зареждания на пълен резервоар с AVIO дизел, а с пет - се отстраняват и вътрешните отлагания в инжекторите.

"От стъпването ни на пазара преди 12 години, ние от ЕКО не спираме да работим едновременно в две посоки - да допринасяме за развитие на конкурентоспособността на този пазар и за увеличаване на доверието на потребителите към сектора. С всичките си действия ние винаги сме работили в посока удовлетворяване все повече на изискванията на клиентите ни. От самото начало иновациите в продуктовото портфолио и обслужването на клиентите са наши ключови приоритети. През последните години ние представихме нова серия от горива на българския пазар - горивата economy, които допринасят за намаляване на разхода на гориво и удължаване на полезния живот на двигателя. Сега е време да продължим тази тенденция и с иновативния AVIO Diesel, каза Георги Деянов, изпълнителен директор на "ЕКО България" ЕАД.

"Днес ние поставяме началото и представяме за пръв път на българския пазар AVIO Diesel. Нашата цел е да защитаваме и опазваме двигателите на автомобилите. Искаме също така да гарантираме нулева загуба на мощност, по-добра обща работа и ефективност", заяви Петрос Каралис, директор на международни пазари на "Hellenic Petroleum Group".

Специален гост на церемонията по представянето на иновативното гориво Avio Diesel беше един от най-добрите пилоти в света Марио Бакалов, който е и посланик на AVIO Diesel. "Като човек с опит в авиобранша, за мен на първо място винаги е била безопасността на хората по време на път. Ние, пилотите, трябва напълно да разчитаме на добра и изрядно функционираща техника. А в основата на тази безопасност е това да познаваш добре машината си и правилно да се грижиш за нея. Иновативната технология на AVIO Diesel-а наистина носи неоспорими ползи за потребителите и осигурява възможно най-добрата грижа за двигателя. Това е грижа за вашата безопасност. Горивото се доближава като качество до това на самолетите", заяви той. VIO Diesel вече е в продажба в избрани обекти от веригата.

Някой да е зареждал в ЕКО AVIO Diesel?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: AVIO Diesel

Мнение от (bubsa) » 30 Авг 2015, 11:13

Изгорих един резервоар авио дизел и не съм доволен.С на шел в пауара колата дава по-нисък разход и върви повече.Единствено ми се струва,че ми превключваше една идея по меко скоростите с авиото.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 30 Авг 2015, 11:27

(bubsa) написа:Изгорих един резервоар авио дизел и не съм доволен.С на шел в пауара колата дава по-нисък разход и върви повече.Единствено ми се струва,че ми превключваше една идея по меко скоростите с авиото.

Колега според мен горивото няма отношение към това как превключва колата...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 30 Авг 2015, 15:13

netmurder написа:
(bubsa) написа:Изгорих един резервоар авио дизел и не съм доволен.С на шел в пауара колата дава по-нисък разход и върви повече.Единствено ми се струва,че ми превключваше една идея по меко скоростите с авиото.

А според мен има.С някоя нафта ми приритва леко с друга сменя много плавно.Това не е само мое наблюдение.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 30 Авг 2015, 15:19

(bubsa) написа:
netmurder написа:

А според мен има.С някоя нафта ми приритва леко с друга сменя много плавно.Това не е само мое наблюдение.

Колега моля те да ми обясниш връзката между нафтата и приритването на скоростите... Ще съм ти много благодарен...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 30 Авг 2015, 15:23

И на мен ми е много интересна връзката между нафата и превключването на скоростите :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от vesko_325td » 30 Авг 2015, 16:27

Най-вероятно е с автоматик колегата и е абсолютно възможно да е така :OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 30 Авг 2015, 18:43

Може би с по-добро гориво, при едни и същи обороти на двигателя, мощността да е малко по-голяма и торк-конвертора да се справя по-добре (когато всичко се доближи до заводските настройки, които определено не са съобразени с качествата на горивата в България), когато предава въртенето от двигателя към скоростната кутия и така превключването е по-плавно.

В крайна сметка двигателя и скоростната кутия "си говорят" постоянно и е нормално едната страна да влияе на работата на другата.

Но всичко това е много субективно, защото може колата да е била загряла, да е била студена, преди това да е карана по-спортно и т.н. и т.н. И моята в рамките на един ден се държи по 2 различни начина и то е заради начина на каране и външните условия (температура, дъжд, задръстване).

Обикновено в такива моменти се намесва "пласибо/плацебо" ефекта, когато почваме да си внушаваме, че нещо е по-добре или по-зле, само заради някаква промяна, която очакваме. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoino » 30 Авг 2015, 22:02

deank написа:Може би с по-добро гориво, при едни и същи обороти на двигателя, мощността да е малко по-голяма и торк-конвертора да се справя по-добре (когато всичко се доближи до заводските настройки, които определено не са съобразени с качествата на горивата в България), когато предава въртенето от двигателя към скоростната кутия и така превключването е по-плавно.

В крайна сметка двигателя и скоростната кутия "си говорят" постоянно и е нормално едната страна да влияе на работата на другата.

Но всичко това е много субективно, защото може колата да е била загряла, да е била студена, преди това да е карана по-спортно и т.н. и т.н. И моята в рамките на един ден се държи по 2 различни начина и то е заради начина на каране и външните условия (температура, дъжд, задръстване).

Обикновено в такива моменти се намесва "пласибо/плацебо" ефекта, когато почваме да си внушаваме, че нещо е по-добре или по-зле, само заради някаква промяна, която очакваме. :)

Евала колега много интересен и изчерпателен отговор :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 01 Сеп 2015, 8:50

Хехехе,аз,самолет, който, да върви на дизел не съм виждал :mhihi: Та, толкоз по въпроса с Авио,булшит,рекламките! Относно това,дали качеството на нафтата,влияе на превключването на автоматика?????? Не мисля!Никога не съм усещал,разлика в работата на кутията с нафта от различни бензиностанции.То ако беше така,досега всички тук,да сме си изпотрошили скоростите с наще "чудни" горива. ...... иначе,Плацебото си е голяма работа :mhihi: и на мен ми се е налагало да го ползвам!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Сеп 2015, 9:04

Grey написа:Хехехе,аз,самолет, който, да върви на дизел не съм виждал :mhihi: Та, толкоз по въпроса с Авио,булшит,рекламките! Относно това,дали качеството на нафтата,влияе на превключването на автоматика?????? Не мисля!Никога не съм усещал,разлика в работата на кутията с нафта от различни бензиностанции.То ако беше така,досега всички тук,да сме си изпотрошили скоростите с наще "чудни" горива. ...... иначе,Плацебото си е голяма работа :mhihi: и на мен ми се е налагало да го ползвам!

По принцип не е изключено да има връзка между превключването на скоростите и нафтата. Предавките се превключват в зависимост от въртящия момент и нютонметрите и съответно ако не са достигнали зададените стойности не превключва така че макар и минимално влияние е възможно и от нафтата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 01 Сеп 2015, 11:02

В крайна сметка хубава ли е тази нафта или е само реклама?
Не че им вярвам, но си мисля че в началото поне би трябвало да е читава...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoino » 01 Сеп 2015, 15:52

AVIO Diesel може да е хубаво и чисто гориво но надали в България от пистолета за авио-дизел ще потече такъв в резервоара ни. Съответно въпросът е, колко ще е близо това гориво до истинския AVIO Diesel или ще е смесен с какво ли не?
При мен за сега единствената разлика която усещам от както карам с AVIO Diesel е по-нисък разход на гориво.Теста е направен само градско София по един и същи маршрут с AVIO Diesel ми дава 1,5 литра по-нисък разход отколкото с обикновеният Diesel.Скоро ще направя тест извънградско и ще споделя резултата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Сеп 2015, 15:53

stoino написа:AVIO Diesel може да е хубаво и чисто гориво но надали в България от пистолета за авио-дизел ще потече такъв в резервоара ни. Съответно въпросът е, колко ще е близо това гориво до истинския AVIO Diesel или ще е смесен с какво ли не?
При мен за сега единствената разлика която усещам от както карам с AVIO Diesel е по-нисък разход на гориво.Теста е направен само градско София по един и същи маршрут с AVIO Diesel ми дава 1,5 литра по-нисък разход отколкото с обикновеният Diesel.Скоро ще направя тест извънградско и ще споделя резултата.

Еми значи явно има някакъв ефект.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Сеп 2015, 19:50

stoino написа:AVIO Diesel може да е хубаво и чисто гориво но надали в България от пистолета за авио-дизел ще потече такъв в резервоара ни. Съответно въпросът е, колко ще е близо това гориво до истинския AVIO Diesel или ще е смесен с какво ли не?

На мен пък ми вдигна разхода спрямо нафтата на шел :dunno: И имаше някакви зачатъци на изпушване.

Относно превключването с различните нафти много с много хора съм си говорил и не всички го усещат...усещал съм го и на много нова кола и джип.И не само аз.

Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61