Датчик нивомат Е61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E61 525d '05
Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14

Датчик нивомат Е61

Мнение от ppetkovds83 » 11 Авг 2015, 16:54

Здравейте Колеги,

От скоро съм собственик на Е61 набор 05.Та на въпроса.

Още на 1-вата диагностика стана ясно,че датчик заден десен за нивомат не подава информация и колата от време на време изписва грешката LEVEL CONTROL SYSTEM FAILURE,като кляка. (остава около по-малко от пръст между гумата и веждата.)Казвам от време на време,тъй като веднъж вдигне ли се няма проблеми със дни и така до следващият път.Последният път 2 дена стоя долу,след почти седмица безгрижие.Ходих на още няколко майстора,единият напръска датчика и той оживя,но явно е било временно.Компресора работи и вдига явно колата,възглавниците явно държат въздух,за да стой напомпена някой друг ден.Сега днес ходих на още един майстор който каза,че единственото е датчика като грешка,но не поема риск,че с това ще се оправи.Каза,че всичко друго изглежда наред.Накара ме да я карам така,и като ми падне пак да отида пак да гледа.Да,ама в неделя изчезвам в отпуск и не ми се иска по пътя да ми откаже примерно датчика и да се чудя какво да правя.Да си купя ли нов или 2-ра ръка.Звънях в БМВ и ми обявиха цена 190 лв без някакви стотинки.Според вас дали ще се оправи с тази подмяна.Просто искам вече да си карам колата спокойно и да нямам резерви.

Благодаря за вниманието.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Датчик нивомат Е61

Мнение от Atsalov » 11 Авг 2015, 19:20

А някой провери ли да няма клеясал куплунг/пинове. Втора ръка не е толкова скъп, взимай един и го слагай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ppetkovds83 » 12 Авг 2015, 16:55

Днес смених въпросният датчик,няма грешки или каквото и да е вече.Надявам се да съм си разрешил проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ppetkovds83 » 15 Авг 2015, 11:07

Днес сутринта ми изписа LEVEL CONTROL SYSTEM FAULT вместо досегашното LEVEL CONTROL SYSTEM FAILURE,но не е падала колата.В момента сменям накладки и носач преден и гледам,че лява и дясна страна имат разлика поне 8 мм.

Възглавници ли да гледам.?

Назад към Е60/Е61