Спешно търся маркуч

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Спешно търся маркуч

Мнение от RIDDICK » 07 Авг 2015, 7:11

Извинявам се предварително ако темата не е за тук
Колеги имам сцепен маркуч входящия на турбото(мисля че така се води) които долния му край влиза в кулера а горният в EGR клапана посредата е тръба а в краищата маркучи.,колата е 530д 2004год ,та горната част която в влиза в ЕГР-а има цепнатина,вчера по стечение на обстоятелствата вкарах колата при "майстор" препоръчан уж и след 12часово рециклиране на турбината се оказа този маркуч сцепен
Ако може да ми кажете от къде да си купя горната част само.предполагам върви цялата тръба в бмв магазините, или ако някой го има втора употреба или пък някъде го има ...моля ви пишете ми,благодаря предварително!

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Спешно търся маркуч

Мнение от STEVAL » 07 Авг 2015, 8:53

Купуваш си 45 градусово коляно с 57 мм диаметър от едната страна и 62 мм от другата и си готов на цена около 30 лв. Колега от форума очакваше доставка. Аз не я дочаках и си купих от сините колена за тунинг и така си реших проблема. Оригинално върви с тръбите и са доста скъпи. При твоя мотор, заради по-малкото място отпред може да ти е необходимо 90 градусово коляно.

Потребител
Аватар
Кара: G30 530d

Мнение от Sotac » 07 Авг 2015, 10:26

И при мен се случи тази беля наскоро и сега търся подходяща замяна - благодарности за информацията.

Звънях и в BMW България - там едно, че нямат наличност и след това по номера им излиза цена от 507лв с ДДС - предполагам за целия компонент от интеркулера до егр.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Авг 2015, 11:09

RIDDICK написа:Извинявам се предварително ако темата не е за тук
Колеги имам сцепен маркуч входящия на турбото(мисля че така се води) които долния му край влиза в кулера а горният в EGR клапана посредата е тръба а в краищата маркучи.,колата е 530д 2004год ,та горната част която в влиза в ЕГР-а има цепнатина,вчера по стечение на обстоятелствата вкарах колата при "майстор" препоръчан уж и след 12часово рециклиране на турбината се оказа този маркуч сцепен
Ако може да ми кажете от къде да си купя горната част само.предполагам върви цялата тръба в бмв магазините, или ако някой го има втора употреба или пък някъде го има ...моля ви пишете ми,благодаря предварително!

Колега, продава се комплект и струва около 400лв. Само единият маркуч, да кажем при Волво, струва около 160лв. Цената не е случайна- трябва да издържа на налягане и на масло. Виждал съм решения, за които говори колегата- самият маркуч е доста гладък и имам усещането, че всеки момент ще се извади, понякога маркуча се сгъва, виждал съм и как през цялата повърхност се просмуква ситни капчици масло...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 07 Авг 2015, 13:35

Ами уж намерих горната част която ми трябва,утре ще стане ясно като я получа,благодаря ви

Потребител
Аватар
Кара: G30 530d

Мнение от Sotac » 08 Авг 2015, 13:52

Пиши колега и дай детайли ако е възможно ( може и на лично )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 10 Авг 2015, 15:06

Доставиха ми я горната част, 142лв с доставката,но понеже ми я намери приятел който работи в магазин за авточасти незная от къде и каква марка,иначе струваше около 168

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 11 Авг 2015, 2:44

http://olx.bg/ad/silikonov-markuch-45gr ... 48b2k.html

ей такива колкото искаш по 23лв, проверено е, стават, нито се вади, нито му се е променила формата след половин година газ :driving: :ok: За масло да се просмуква отвън пък вече е абсурдно :D Издържа до 3 бара, a 535d прави максимално 1.8 бара.. Да карах истинска M5-ца да дам 200лв за 10см гума, в случая и 23лв свършиха работа :yes:

Назад към Е60/Е61