Претракване
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Претракване
Здравей те,колеги,имам едно питане:от скоро се появи(проблем)-като карам има едно почукване все едно почуква аванс на бензинова кола.От какво може да е и някои дали е имал същият проблем.Пиша тук защо то имам дълбоки съмнения,че може да е верига та.Познати ми казаха,че може да се е по разтеглила веригата и трябвало да се презацепи??????????колата ми е Бмв е60 3.0д.218к.с.2004г.М57N.Благодаря предварително
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Претракване
pepsin написа:Здравей те,колеги,имам едно питане:от скоро се появи(проблем)-като карам има едно почукване все едно почуква аванс на бензинова кола.От какво може да е и някои дали е имал същият проблем.Пиша тук защо то имам дълбоки съмнения,че може да е верига та.Познати ми казаха,че може да се е по разтеглила веригата и трябвало да се презацепи??????????колата ми е Бмв е60 3.0д.218к.с.2004г.М57N.Благодаря предварително
От дюза също чука като на аванс. Трябва да им видиш корекциите
Здравей колега,
Веригата ако се разтегли си има обтегачи да го компенсират но те като се износят става време за отваряне и смяна.Аз за "презацепване" сега чувам .
Веригата ако се разтегли си има обтегачи да го компенсират но те като се износят става време за отваряне и смяна.Аз за "презацепване" сега чувам .
- pepsin
- младши ентусиаст
-
За дюзи те не съм ги поглеждал скоро;) последно като ги гледах бяха добре,но ще ги погледна.Колега Oci кога мога да мина през теб за да чуеш за какво става въпрос???????
- pepsin
- младши ентусиаст
-
А за презацепване то така ми казаха

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Както са казали по горе колегите най вероятно е дюза. Веригата по принцип ще дрънчи на празен ход
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Благодаря после ще погледна дюзи те и ще пиша
- pepsin
- младши ентусиаст
-
На загрял мотор 1/дюза -0.57 2/дюза0.70 3/дюза0.24 4/дюза 0.17 5/дюза-0.86 6/дюза0.34 в движение единствено 2 дюза дава 1.14/1.15,16 и 5 дюза 1.38 като дам газ и двете падат под едно.Утре сутрин ще тествам на студен мотор
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
pepsin написа:На загрял мотор 1/дюза -0.57 2/дюза0.70 3/дюза0.24 4/дюза 0.17 5/дюза-0.86 6/дюза0.34 в движение единствено 2 дюза дава 1.14/1.15,16 и 5 дюза 1.38 като дам газ и двете падат под едно.Утре сутрин ще тествам на студен мотор
Е то колега аз до колкото знам, дюзите се мерят на загрял мотор, на студен е ясно че корекциите ще са по-големи....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Не знам колега едни казват на топъл мотор други на студен
- pepsin
- младши ентусиаст
-
На студен мотор се гледат. На топъл винаги ще ти покаже, че са наред, освен ако не са много, много зле.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Утре сутрин и на студен двигател ще ги видя,ако са зле на студен мотор ги хвърлям
,хич не е смешно направо е за 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Е тогава каква е идеята на програмата на Бош, която пише че мотора трябва да е загрял над 80градуса за да те пусне в менюто за корекции на дюзите!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Двете дюзи с плюсове корекция над 1 са ти проблемни на студен мотор ще са още по-големи пробвай я и ще видиш. Чукането се усилва като и подаваш газ нали?
Колкото до бошовата програма без коментар има си дилърски програми за бмв те не ги виждат нещата като хората какво остава за ктс аутокоми и др. Това са универсални скенери а не специализирани.
Колкото до бошовата програма без коментар има си дилърски програми за бмв те не ги виждат нещата като хората какво остава за ктс аутокоми и др. Това са универсални скенери а не специализирани.