БМВ 545i МНЕНИЯ

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: x5 , 3.0 d

БМВ 545i МНЕНИЯ

Мнение от plamen_ilievv14 » 12 Юли 2015, 10:12

Здравейте , колеги . Търсих много във форума , но не открих кой знае колко информация за този модел . В момента имам х5ца , но съм решил да я сменям . Колебая се между 545и .. и 335и , та въпросите са ми :

1. Голяма ли е разликата във вървенето ?
2. С подръжката как стоят нещата , моля , собствениците на тези два модела да дадът някакво мнение ..
3. Ако закупя някой от моделите бих искал да ги '' барна '' така да се каже , да ги направя като Мка : https://www.youtube.com/watch?v=Je0roKsz-EM ..
https://www.youtube.com/watch?v=slj0IKyGaj8 ..
ето и за тройката : https://www.youtube.com/watch?v=cQ2FucZuZjo .. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a2k1wu ..
4. Разправия ли си е с тези генерации ? .. Четох , че на 545 отдоло пречи резервната гума , някой правил ли е подобни изпълнения ? И , ако да , какво трябва по-точно да се преправя ?
МНОГО ВИ , МОЛЯ , ЗА ОБЕКТИВНИ МНЕНИЯ ..
БЛАГОДАРЯ ВИ , ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: БМВ 545i МНЕНИЯ

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юли 2015, 14:40

335и определено върви повечко.
Едва ли разликата в поддръжката е голяма или пък би била проблем за човек, който е решил да си купува, който и да е от тези два модела.
Да ги направиш като М-ка...зависи кое да им направиш като М-ка. Ако имаш предвид визията отзад както е показано на тези снимки, приблизително ще го докараш до там, но иначе звука и при двете все ще си е с по два цилиндъра отдолу и с по около 1500 оборота по-малко и при двете. Вървежа при 545и не можеш го докара и на бинокъл разстояние от М5 защото тунинга на тоя атмосферен мотор си е неблагодарна работа, а с други неща като спирачки, окачване, джанти и т.н. ще се дадеш бая пари, които няма да си струват разликата и колата пак няма да е М5.
335и понеже е с турбо можеш да го направи да го докарва до вървеж (В ПРАВА ЛИНИЯ обаче :mhihi: )като М-ка със сравнително малко средства, понеже е с турбо и то мотора носи доста на бой, особено ако е ръчка или ДКГ, но не и автомат. И все пак това си носи своите рискове с това кой ще го прави, къде и как.
Но моето лично мнение е, че не си заслужава да се мъчиш да правиш М-ка от тези две коли(ако искаш всичко да ти е ПОЧТИ като М-ка)понеже цената 100%-та ще надвиши тази на М-ката и както казах, пак няма да е М-ка.
За генерациите нищо нищо не мога да ти кажа, но който си я слага, едва ли ще има проблем с мястото. Няма нищо, което да не може да се преправи ако пречи, нали все пак това ти е идеята - да преправяш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikola_petrow » 12 Юли 2015, 18:47

Х5цата ти с какъв двигател е :) Аз карах 745 е 65, но я махнах, защото ми даваше проблеми в авт. кутия. След това ми излезна една 545 от едно приятелче и реших да пробвам със същия двигател,но на по- малко купе. Имаше разлика, но не е чак толкова голяма, по- твърдо возеше. Сложих и генерация от М5 за 2000 лв, предни и задни брони и прагове общо 2500 лв волан и тапицерия от М5 2000 лв :) исках също като теб да я направя да изглежда като М5. Но както колегата ти казва не е М5 няма го това ускоренеи което търсиш(карал съм М5 е60). Нещо ми идваше дълга както 7-цата и я продадох на едно приятелче в чужбина. Ако мислиш после да я продаваш тук никога няма да избиеш парите си. Аз я взех мн тънко и затова вложих доста в нея, но за мен не си струва инвестицията. Сега търся х5 4.8 или е53 или Е 70 още се колебая. За това ми е интересно защо искаш от джип да слезеш на лимузина :) ако нещо конкретно искаш да питаш мога и цени да ти кажа за 545 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: x5 , 3.0 d

Мнение от plamen_ilievv14 » 12 Юли 2015, 18:50

Благодаря ти , колега за отговора . Да ясно ми е че няма да върви като Мка , но приблизително да се доближава до нея , както на клиповете . А нещо да ми кажеш за тоя мотор 4.5 , четох , че бил доста добър , но е малко стар .

Назад към Е60/Е61