Brake light left/right failure
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Brake light left/right failure
Вчера с колегата Giovanni ъпдейтнахме всички модули в моята кола. Всичко мина успешно, освен факта, че дава следните две грешки в idrive:
Brake light left failure
Brake light right failure
Интересното е, че и двете крушки си работят - префлашнахме модула, кодирахме го няколко пъти с отворен профил, пробвахме с чисто нова крушка от едната страна - грешките си стоят.
Разчитайки се из нета, се оказва, че май е имало акция, пише, че заземяването на инсталацията отзад имала проблем. Обадих се в Аутобавария, дадох им ВИН-а - няма акция.
Странното е, че преди да префлашнем модулите към по-нова версия, всичко си работеше на 6.
Единственото, което се сещам, че мога да направя е, понеже си пазя настройките от NCS на всички модули преди ъпдейта, да отворя LMA и да сравнявам нов и стар.
Ако някой има идея за нещо друго, моля дайте акъл.
Brake light left failure
Интересното е, че и двете крушки си работят - префлашнахме модула, кодирахме го няколко пъти с отворен профил, пробвахме с чисто нова крушка от едната страна - грешките си стоят.
Разчитайки се из нета, се оказва, че май е имало акция, пише, че заземяването на инсталацията отзад имала проблем. Обадих се в Аутобавария, дадох им ВИН-а - няма акция.
Странното е, че преди да префлашнем модулите към по-нова версия, всичко си работеше на 6.
Единственото, което се сещам, че мога да направя е, понеже си пазя настройките от NCS на всички модули преди ъпдейта, да отворя LMA и да сравнявам нов и стар.
Последна промяна themoldestone на 08 Юли 2015, 14:16, променена общо 1 път
Re: Brake light left/right failure
Здравей.
Доколкото си спомням имаше по две крушки от всяка страна.На мен и двете страни едновременно не са ми давали грешка но от едната да .Появяваше се от време на време докато не намерих коя крушка го прави и я смених .Самата крушка беше леко потъмняла /замъглена от вътре/
Доколкото си спомням имаше по две крушки от всяка страна.На мен и двете страни едновременно не са ми давали грешка но от едната да .Появяваше се от време на време докато не намерих коя крушка го прави и я смених .Самата крушка беше леко потъмняла /замъглена от вътре/
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Да допълня че на колегата колата му е фейслифт и не е ретрофитвано нищо по светлините, и след ъпдейт модула му мина от lm2_e60.c34 на lm2_e60.c35.
Мярнах и аз тази акция но е за коли в САЩ и там казват че става въпрос за повишено съпротивление в буксите на стоповете, та съответно БМВ сменяли кабелите.
Ето я акцията - линк.
И докато го пиша това ми изниска нещо в главата което можем да пробваме.
П.П Илия не съм кодирал с празен МАН а с отворен профил в което има разлика
Мярнах и аз тази акция но е за коли в САЩ и там казват че става въпрос за повишено съпротивление в буксите на стоповете, та съответно БМВ сменяли кабелите.
Ето я акцията - линк.
И докато го пиша това ми изниска нещо в главата което можем да пробваме.
П.П Илия не съм кодирал с празен МАН а с отворен профил в което има разлика

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
themoldestone написа:Вчера с колегата Giovanni ъпдейтнахме всички модули в моята кола. Всичко мина успешно, освен факта, че дава следните две грешки в idrive:
Brake light left failure
Единственото, което се сещам, че мога да направя е, понеже си пазя настройките от NCS на
всички модули преди ъпдейта, да отворя LMA и да сравнявам нов и стар.
Омазали сте нещата с ъпдейта това е сигурно щом преди това не ти е набивало грешки.
аз затова не съм много привърженик на цялостния ъбдейт. Смисъл има само на кутията и моторната електроника другото е ала бала и пари на вятъра какво повече ще получиш като след флашване на лайтмодула специално? . Това разбира се си е мое мнение и сега като сте качили версията на модула доста по трудно ще го оправите. Или да флашне модула с правилната версия или с нцс-а да се конфигурира правилно файла.
Правете смислени неща с колите си и няма да имате проблеми.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Отворени профили, празни ман файлове, частични ъпдейти 'щото нямало смислъл... Какво става в тоя подфорум, колеги?!
Единствената смислена информация в тази тема е, че масите на фейслифтовите стопове наистина не са добре изчислени и нагарят или директно се разтапят и често се налага да се пусне допълнителна маса.

Единствената смислена информация в тази тема е, че масите на фейслифтовите стопове наистина не са добре изчислени и нагарят или директно се разтапят и често се налага да се пусне допълнителна маса.
Only dead fish follow the stream...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
MadChicken написа:Отворени профили, празни ман файлове, частични ъпдейти 'щото нямало смислъл... Какво става в тоя подфорум, колеги?!![]()
![]()
След ъбдейта ли масите на стоповете нагарят, защото колегата пише, че тогава е стана така?
Нямам предвид, че няма смисъл просто не се постига кой знае какво особено в ЛМА модула обори ме и ще се съглася с теб.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Може би първо искаш да питаш колегата какво го е накарало да поиска да си направи цялостен ъпдейт, а не само на мотор и кутия?
И не си сглабяй отговор на поста ми с по една дума от всяко мое изречение, че да се получи нещо съвсем изкривено.
Стоповете нагарят заради конструктивна/инженерна слабост, а появилите се грешки е възможно да са от слабост в задклавиатурния драйвер! Така по-ясно и категорично ли е?
И не си сглабяй отговор на поста ми с по една дума от всяко мое изречение, че да се получи нещо съвсем изкривено.
Стоповете нагарят заради конструктивна/инженерна слабост, а появилите се грешки е възможно да са от слабост в задклавиатурния драйвер! Така по-ясно и категорично ли е?
Only dead fish follow the stream...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Струва ми се че леко се "драматизира" темата. Ясно е че след ъпдейт стойностите се връщат по дефоут, и ако някой преди ъпдейта е спрял чековете за така или иначе проблемните конектори- ето "проблема" е налице.
П.п смени си лампите с нови/качествени, инспектирай конектора и фасунгите
П.п смени си лампите с нови/качествени, инспектирай конектора и фасунгите
+1
На моя автомобил грешки от крушки и т.н по лайт модула винаги са оставали след смяна на крушките та някой път и когато ключа е навън докато ги сменям.После винаги съм ги трил.Така нагорели,почернели крушки при мен даваха грешки от време на време и след като сложих нови и изтрих грешките от модула всичко е 6
На моя автомобил грешки от крушки и т.н по лайт модула винаги са оставали след смяна на крушките та някой път и когато ключа е навън докато ги сменям.После винаги съм ги трил.Така нагорели,почернели крушки при мен даваха грешки от време на време и след като сложих нови и изтрих грешките от модула всичко е 6
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
Реших да разменя крушките, тъй като отзад 3 от общо 4-те са еднакви - 12v21w.... и грешките изчезнаха. Интересното е, че като сложих нагорелите в съседни фасунги, грешки нямаше. За да си е всичко както трябва, преди малко купих 4 нови OSRAM от Shell, подмених нагорелите (бяха общо 3) и туй то.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
12 мнения
• Страница 1 от 1