ауто холд?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- turbomaniak
- Потребител
-
ауто холд?
Здравейте колеги, искам да ви попитам дали при е60 автомат има такава функция като си в покой да си махнеш крака от спирачката и колата да си стои на 1 място, дори да е на наклон колата? Е-класите имат такава финкция.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: ауто холд?
Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
За това пита човека... https://www.youtube.com/watch?v=fL8iFITJwow
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
Мисля, че това е функция/екстра на DSC-то. Асистент при потегляне по наклон.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
И при мен е така и е доста удобно...ама не мисля че е екстра

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
badsharki написа:netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
Това е функция/екстра на здрав автомат и здрав Хидротрансформатор (торк)

Така,че може само да се радвате,че още имате тази функция/екстра

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
E65 я има тази функция, но тя е само при коли с електрическа ръчна спирачка.
идеята на това чудо е като спреш на светофара и да си махнеш крака от спирачката, след това само подаваш газ и тя тръгва.
идеята на това чудо е като спреш на светофара и да си махнеш крака от спирачката, след това само подаваш газ и тя тръгва.
- turbomaniak
- Потребител
-
racing_team_vidin написа:E65 я има тази функция, но тя е само при коли с електрическа ръчна спирачка.
Точно за това питам, на светофара примерно да не трябва да си държиш крака на спирачката, и само като дадеш после газ и да тръгнеш. Но не мисля, че само при електрическа ръчна спирачка го има това. Да речем при Е-класите 211, ръчните им не са електрически , а го имат. Според мен си бие нормални спирачки, просто електрониката така са я настроили.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Автоматика ти е хубав , здрав , за това стои на място.
Е70-тката е с ел. ръчна и има и auto hold.
Е90-тката е с обикновена ръчна , няма auto hold , но на голям наклон също си стои.
Обаче съм имал Е60-тка , на баира не стои. Автоматика ...

stoino написа:badsharki написа:netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
Това е функция/екстра на здрав автомат и здрав Хидротрансформатор (торк)![]()
![]()
![]()
Така,че може само да се радвате,че още имате тази функция/екстра![]()
![]()
...Когато се закупува кола автомат се прави този тест отиваш на най-стръмния наклон пускаш спирачката и колата или трябва леко да потегли напред или ако е много стръмно ще стои на място...Почне ли да връща назад е*ий ма*ката...По същия начин се тества и задна скорост,защото на един приятел на пред нямаше никакви проблеми,но на зад само по равно вървеше появи ли се малък наклон спира и колкото и газ да и даваш почва да връща напред,не можеше на най-ниския бордюр да я качи...

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
stoino написа:badsharki написа:netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
![]()
![]()
![]()
...Когато се закупува кола автомат се прави този тест отиваш на най-стръмния наклон пускаш спирачката и колата или трябва леко да потегли напред или ако е много стръмно ще стои на място...Почне ли да връща назад е*ий ма*ката...По същия начин се тества и задна скорост,защото на един приятел на пред нямаше никакви проблеми,но на зад само по равно вървеше появи ли се малък наклон спира и колкото и газ да и даваш почва да връща напред,не можеше на най-ниския бордюр да я качи...
Пълни глупости

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
Taruno написа:stoino написа:badsharki написа:netmurder написа:Моята на наклон като си махна кракът си стои на място, не знам дали това е някаква екстра или си е така...
![]()
![]()
![]()
Пълни глупости

Колега ти от опит с Е60 ли говориш или си прочел темата на F10 и си решил,че и при Е60 така трябва да е...А и не лошо да го публикуваш този бюлетин на ZF...Да добием всички представа кое е нормално и кое не е...
Темата F10 съм прочел преди да пиша в тази,но там се говори за новия 8-степенен автомат и може би е така да освобождават торка при наклон,карал съм едно F07,но не съм го тествал дали освобождава торка при наклон така,че не мога да коментирам за това не съм писал в темата на F07/F10/F11.Аз говоря от мои лични наблюдения върху е61 с стария 6-степенен автомат.И ако си прочел мненията по на горе щеше да разбереш,че не съм единствения на които не се освобождава торка и колата не връща назад в наклон,дори ще ти издам и една малка тайна"като пусна спирачката в наклон моята кола не връща назад и не стой на място,а тръгва бавно нагоре по наклона"
- turbomaniak
- Потребител
-
Темата отиде в друга посока- не става въпрос дали ти е здрав торка и дали стои на наклон, става въпрос ако си на равно или надолу по баир и след като си в покой и на D, като пуснеш спирачката да не тръгне колата напред. Просто питах дали я има тази функция, понеже знам, че при еквивалентни години на Е-класа я има, за А6 не знам има ли я.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3