Съвпадение или не и евентуален проблем

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Съвпадение или не и евентуален проблем

Мнение от laviatan » 11 Май 2015, 16:52

Здр.-скоро не съм имал проблемации , но две неща скоро случили се ме дразнят :mhihi:
1./ Имах 2 тампона за смяна на предницата - смених обаче всичко от-до/като казвам от-до буквално/
После колата мина на реглаж . Гумите са нови. Джантите са проверени на две независими места .
Проблемите - като вляза в дупка нещо лекичко потропва от ляво :shock: - преди смяната на нещата нямаше този звук. Всичко е затегнато и направено както трябва .
Също на ниска скорост без газ някой път волана леко трепери. Става дума за много ниска скорост/50 км.в час примерно/ и то не винаги . Също на ниска скорост някакси колата като че ли спира на тласъци. Не вярвам да си въобразявам- все пак е имам 3 години и половина...
Второто нещо - маркирах колата в Армеец - един служител там с коляно на седалната /лявата/ влезе вътре докато се усетя - вече беше излязъл. В същото време дадох ключа да му се смени батерията акумулаторната .
Запалих е и /преди това не го е правила/ още със стартирането ми свети и долната икона за несложен колан и дава и звукова сигнализация ...

Преди това след определени метри /или определена скорост / се появяваше тази икона и сигнала.
Дали не е прецакал кантара/но не свети бег-а/ или нещо ключа заради сменената батерия...също ми направи впечатление ,че след стартиране с новата батерия /първото стартиране/ за 10-20 сек. а никога не го е правила друг път мотора работеше леко "неспокойно" :dunno:

Шантава работа :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Съвпадение или не и евентуален проблем

Мнение от Taruno » 11 Май 2015, 19:24

laviatan написа:Здр.-скоро не съм имал проблемации , но две неща скоро случили се ме дразнят :mhihi:
1./ Имах 2 тампона за смяна на предницата - смених обаче всичко от-до/като казвам от-до буквално/
После колата мина на реглаж . Гумите са нови. Джантите са проверени на две независими места .
Проблемите - като вляза в дупка нещо лекичко потропва от ляво :shock: - преди смяната на нещата нямаше този звук. Всичко е затегнато и направено както трябва .
Също на ниска скорост без газ някой път волана леко трепери. Става дума за много ниска скорост/50 км.в час примерно/ и то не винаги . Също на ниска скорост някакси колата като че ли спира на тласъци. Не вярвам да си въобразявам- все пак е имам 3 години и половина...
Второто нещо - маркирах колата в Армеец - един служител там с коляно на седалната /лявата/ влезе вътре докато се усетя - вече беше излязъл. В същото време дадох ключа да му се смени батерията акумулаторната .
Запалих е и /преди това не го е правила/ още със стартирането ми свети и долната икона за несложен колан и дава и звукова сигнализация ...

Преди това след определени метри /или определена скорост / се появяваше тази икона и сигнала.
Дали не е прецакал кантара/но не свети бег-а/ или нещо ключа заради сменената батерия...също ми направи впечатление ,че след стартиране с новата батерия /първото стартиране/ за 10-20 сек. а никога не го е правила друг път мотора работеше леко "неспокойно" :dunno:

Шантава работа :roll:

Ще кажа нещо дето може и да си го погледнал, но след смяна на гуми няколко дни може да се забележи рязко покачване на налягането в тях. При мен е достатъчно 0,3 атмосфери и веднага ми се струва, че тропа. Това с тласъците вече е друга работа при нас на X3kata беше плашещо крив едини носач от уж лек удар.

Иначе коляно на седалката ми е любимо може кантара да се е разкачил или да се е пркъснал някой от плоските кабели особено ако е бил тежичък :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 11 Май 2015, 20:03

Ако въпросните 2 тампона са били на регулиращата щанга , това донякъде обяснява всичко....

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 11 Май 2015, 21:46

Направи една диагностика и ще покаже ако има проблеми, а ако нямаш къде пуши ще направим диагностика напълно безплатно.
А иначе провери болтовете от горе на амортисьорите при тампона дали са стегнати, при мен от там имаше подобни симптоми.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Май 2015, 21:48

Проблема от притропването най-вероятно идва от рейката, а кантара ти ще пищи за дясна седалка като тръгнеш ако има в него проблем. Ключа не е свързан с непаленето а вероятно взима въздух от някъде и пада налягането във входящия бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Май 2015, 10:45

Благодаря ви за мненията .
Интересно - оказа се ,че гумите са на 3 и нещо надути. :mhihi:
За волана - карам по един и същ маршрут и вчера вечерта забелязах ,че с баничарката на същите места на същия булевард го има тоя ефект - много интересно е "накъдрен" пътя.
За тласъците - може да не е добре обезвъздушена защото се сетих ,че и спирачната е сменяна.
Това със сигнализацията и колана - си продължава . За нестабилната работа - не се повтори /само при това палене и то за секунди/ :dunno:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Май 2015, 12:01

laviatan написа:Интересно - оказа се ,че гумите са на 3 и нещо надути. :mhihi:

Е за това ги проверявам като гламав през 2-3 седмици, ама колегата Ацалов ми е обещал азот :D ;)

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 12 Май 2015, 22:10

Щом ти е обещал ще дерзае с манометъра. А може и с хелий да ги напомпим :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 12 Май 2015, 22:16

Atsalov написа:Щом ти е обещал ще дерзае с манометъра. А може и с хелий да ги напомпим :mhihi:

Да не взема да полети с тоя хелий :mhihi: :mhihi:
По темата и аз мисля че рейката е тръгнала леко и затова като са по на помпени гумите се чува това при тропване
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Май 2015, 22:20

Atsalov написа:Щом ти е обещал ще дерзае с манометъра. А може и с хелий да ги напомпим :mhihi:

ще падне много разхода и ще почне да връща нафта :D

Потребител
Аватар

Мнение от reebok_original » 24 Окт 2015, 16:39

Здравейте, извинявайте ако не съм нацелил темата, но търся обяснение на един проблем. Накратко настъпих малко E60-ката ми и като спрях на един светофар ми се стори,че пуши повече, слезнах погледнах отзад беше спряла да пуши, но целия ауспух отвътре беше в засъхнало зелено нещо :
12170741_1099362596764672_952512532_n.jpg
МНЕНИЯ МОЛЯ! Мерси предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 26 Окт 2015, 20:10

reebok_original написа:Здравейте, извинявайте ако не съм нацелил темата, но търся обяснение на един проблем. Накратко настъпих малко E60-ката ми и като спрях на един светофар ми се стори,че пуши повече, слезнах погледнах отзад беше спряла да пуши, но целия ауспух отвътре беше в засъхнало зелено нещо :
12170741_1099362596764672_952512532_n.jpg
МНЕНИЯ МОЛЯ! Мерси предварително!

Колега, на колко места мислиш да пишеш и пускаш теми? Разрешено е само на едно място.

viewtopic.php?f=116&t=399507&p=4119023#p4119023

Потребител
Аватар

Мнение от reebok_original » 26 Окт 2015, 20:27

Аз мисля,че форумите е за да си помагаме, а не първите 10 коментара да са къде трябва да се пише тема и къде не и по колко пъти. Ако съм знаел къде нямаше 2 пъти да я напиша. Не знам правилата на форума търся мнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Окт 2015, 22:32

Има ги написани, прочети ги ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 26 Окт 2015, 22:49

reebok_original написа:Аз мисля,че форумите е за да си помагаме, а не първите 10 коментара да са къде трябва да се пише тема и къде не и по колко пъти. Ако съм знаел къде нямаше 2 пъти да я напиша. Не знам правилата на форума търся мнение.

Колега това че не знаеш правилата на форума не те оправдава !!! Ще седнеш ще ги прочетеш и тогава ще питаш !!!
В другата тема където си писал колегата ти е отговорил какво се е случило с колата и ако си направиш труда да го прочетеш няма да питаш отново !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Следваща

Назад към Е60/Е61