Теч на масло от ръчна скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Bobo_0833
- Потребител
-
- Кара: гумите да свирят
- Мечтае да кара: и да пушат
Теч на масло от ръчна скоростна кутия
Здравейте колеги! Преди няколко дни правих гтп на автомобила 530д е60 и тогава забелязах че има омасляване от болта на пробката на ръчната скоростна кутия. Дайте съвет какво може да е и опасно ли е да се кара така. Колата е с ръчна скоростна кутия 530д е60 след това забелязах че като я паркирам продължава да капе масло по една две капки. От какво се полочава този теч. Благодаря предварително.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Теч на масло от ръчна скоростна кутия помощ!
Bobo_0833 написа:Здравейте колеги! Преди няколко дни правих гтп на автомобила 530д е60 и тогава забелязах че има омасляване от болта на пробката на ръчната скоростна кутия. Дайте съвет какво може да е и опасно ли е да се кара така. Колата е с ръчна скоростна кутия 530д е60 след това забелязах че като я паркирам продължава да капе масло по една две капки. От какво се полочава този теч. Благодаря предварително.
Колега, теча се получава от ето това:

Ако не знаеш историята на смяна на маслото на кутията, най-добре е да съчетаеш смяната на пробката със смяната на маслото. Дали е опасно да се кара със скоростна кутия, в която няма достатъчно количество масло- мисля, че отговора е очевиден.
- Bobo_0833
- Потребител
-
Не ми е много ясно и не разбирам за това и питам колега. Имам и още няколко въпроса какво масло и колко събира ръчната скоростна кутия на 530д е60 и също от къде мога да намеря болта от снимката т.н. Пробка. Благодаря.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Не си написал коя година ти е колата, но принципно въведи си вина в realoem-a, и виж отвори тази схема взимаш номера и поръчвам от Дару, Вари или тук от форума има колеги който също могат да ти я намерат.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=15
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
И аз имам някакво имасленив но е от семерингите от зад. Като пристъпя към този ремонт ще пиша.
- Bobo_0833
- Потребител
-
Здравейте колеги! Днес бях в сервиза оказа се и при мен, че е от семерингите отзад на скоростната кутия в момента е в сервиза ще пиша по-късно да ви кажа детайли по ремонта и смяната на маслото.
- Bobo_0833
- Потребител
-
Re: Теч на масло от ръчна скоростна кутия
Привет колеги. След като бях в сервиза стана ясно че е семернгата на първичния вал на скоростната кутия (чакам доставка от дару) цената на семерингата е 56лв. в последствие излезна и каре на скорстната кутия и то ще бъде сменено заедно с маслото на скоростната кутия. До колкото разбрах кутията (ръчна) събира около 2литра и 300-400гр. Цената на маслото мтф 2 е 30лв литъра. Дано да съм бил полезен и благодаря на колегите от форума за коректното внимание.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
И моята кола е с ръчна кутия и в този сайт като я чукна по VIN за скотростите излиза, че събират 1,6л... провери си и твоята, че близо 2,5л. за ръчни скорости ми се виждат много.
- Bobo_0833
- Потребител
-
Да колега така аз съм в грешка събира 1.6литра ръчната скоростна кутия.
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Моля те колега след смяна на семеринга пиши колко ти е струвало всичко и колко са взели за труд.
Бих те посъветвал да смениш и двата семеринга + ако се сваля кутията лагера на маховика.
Бих те посъветвал да смениш и двата семеринга + ако се сваля кутията лагера на маховика.
- Bobo_0833
- Потребител
-
Здравейте колеги! Взех колата от сервиза (неоторизиран) смяната на семиринга и маслото и карето на ск. кутия заедно с дефтунгите на пропките общо 415лв. Каре-220лв, смеринга-56лв дефтунгите не си спомням точно колко бяха но са нещо от сорта на 2-3лв на брой, масло за ск.кутия 30лв литъра като всички части и масла са вземани от БМВ без карето то е на Феби. Ск. кутия събра около 1.6-700л. общо труда ми струваше 70лв.
11 мнения
• Страница 1 от 1