Проблем след зануляване на масло бмв 530д 04
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем след зануляване на масло бмв 530д 04
Момчета, занулих си маслото през самата кола. Проблема е, че изписва че остават 30 000 километра, но като запаля колата и стават 0. Опитвам пак да ресетна сервизния интервал - ресетва се на 0. Отворих тубата гледах клипове и намерих един в който един човек каза че това можело да е заради повреда в нивомера за маслото. Не съм сигурен дали ако наистина има проблем в нивомера няма да излезе като грешка в колата. Отворен съм за идеи. (ресетнахме таблото през компютър - пак никакъв ефект)
Re: Проблем след зануляване на масло бмв 530д 04
Какво масло наляхте , защото компютъра го оценява по ред показатели.Кога показва 30 000 на контакт ли?Колко показваше преди смяната?Какъв филтър сложихте?Как ресетнахте таблото?На i-drive излиза ли някаква аларма и на дисплея триъгълник?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
memorex написа:Какво масло наляхте , защото компютъра го оценява по ред показатели.Кога показва 30 000 на контакт ли?Колко показваше преди смяната?Какъв филтър сложихте?Как ресетнахте таблото?На i-drive излиза ли някаква аларма и на дисплея триъгълник?
Кой точно компютър и какво оценява на маслото ..и какво значение има филтъра ???
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:memorex написа:Какво масло наляхте , защото компютъра го оценява по ред показатели.Кога показва 30 000 на контакт ли?Колко показваше преди смяната?Какъв филтър сложихте?Как ресетнахте таблото?На i-drive излиза ли някаква аларма и на дисплея триъгълник?
Кой точно компютър и какво оценява на маслото ..и какво значение има филтъра ???
Аз питам него ти питаш мене сега итебе някой ако попита ?..Ще ти дам пример , пробвай да налееш отработено масло за ново и след това кажи колко ти показва за оставащ интервал след зануляването.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Колата по никакъв начин не разбира какво и наливаш,ти ако искаш налей олио "калиакра" и занули интервала,той пак ще си е на 30000км 

memorex написа:Какво масло наляхте , защото компютъра го оценява по ред показатели.Кога показва 30 000 на контакт ли?Колко показваше преди смяната?Какъв филтър сложихте?Как ресетнахте таблото?На i-drive излиза ли някаква аларма и на дисплея триъгълник?
Искрено ме разсмяхте! Добре, сега ще бъда по-подробен. Налях масло 5 на 30 пише бмв на тубата. Изписва като грешка service overdue и после изчезва. Филтри всички са сменени с оригинални. Евтини неща по колата не съм слагал. 30 000 показва на контакт. Запалвам колата и става 0. Пробвах и без да паля само да върна ключа и пак да дам на контакт и пак става на 0. А в някои от опитите дори не стана на 30 000 ами се ресетна на 0 директно. Не знам дали е възможно предния собственик да е направил някакъв чип тунинг и това да бърка нещата но по принцип колата е високо ниво на изпълнение и няма разни м пакети.
Преди смяната показваше минус 2800 километра. Явно преди толкова са сменяли маслото, но въпреки това го смених понеже не знам какво са наливали преди мен.
- anzak
- старши ентусиаст
-
memorex написа:anzak написа:memorex написа:Какво масло наляхте , защото компютъра го оценява по ред показатели.Кога показва 30 000 на контакт ли?Колко показваше преди смяната?Какъв филтър сложихте?Как ресетнахте таблото?На i-drive излиза ли някаква аларма и на дисплея триъгълник?
Аз питам него ти питаш мене сега итебе някой ако попита ?..Ще ти дам пример , пробвай да налееш отработено масло за ново и след това кажи колко ти показва за оставащ интервал след зануляването.
Повярвай ми и без масло в картера или както колегата Иванов с олио пак ще показва едно и също

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Стига сте се дъвкали помежду си! Бъдете големи хора и се обичайте! Просто пуснах тема понеже тук не се справяме с проблема. Няма смисъл да се карате заради темата на някакъв си случаен форумен новак.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife

При мен маслото (Castrol Edge 5w30) е на около 10 000км, от както съм го сипал март 2014 , при зануляване интервала беше 30 000, в момента е на 9 000. И на мен ми беше интересно дали компютъра не прави някакви калкулации и затова сервизния интервал да се регулира автоматично. До колкото мога да смятам трябва да имам сервизен интервал ~ 20 000км, но е двойно по-малък в момента. Така или иначе сменям маслото по-скоро заради времето което го ползвам, отколкото заради навъртяните километри, но ще е полезно, ако някой сподели подобно наблюдение и допълни колегата memorex.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
memorex написа:
Този сензор е на фейсовите коли ,тези които в менюто на навигацията показват нивото на маслото

- anzak
- старши ентусиаст
-
memorex написа:
този датчик го имат само бензиновите мотори и то като гледам само от Н серията така и така си почнал да ровиш във вдс виж за дизел дават ли такъв датчик

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
значи колата смята интервала на маслото сама,но не според това в какво състояние е маслото,това няма как да го знае,а според стила на шофиране,според това как карате колата ако я пържите повече,ако я карате повече гратско и тем подобни,затова имате разлика от минати километри и оставащи а не че има някакъв супер модерен датчик които прави лагораторни проби на маслото и знае в какво състояние е

- anzak
- старши ентусиаст
-
Смята и работата на място на мотора и това също влияе на интервала
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2