Врътки на климатроника Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Врътки на климатроника Е60
Здравейте, имам запитване относно проблем с врътките на климатроника. Автомобила е Е60 2006-та година и ми се появи следния проблем... Отказаха да светят крайните врътки за регулиране на градусите на климатроника, тази, която е по средата си свети / сила на обдухване и off-фа по средата/. Когато натисна първата врътка от към шофьора по средата с надпис "Max", индикацията светва и започва да духа студено. Дали е възможно аз нещо да съм разбъзикал и затова да е изчезнала индикацията или управлението нещо се е повредило. Всички други копчета светят и нямам проблем с тях.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Врътки на климатроника Е60
0000A6 написа:Здравейте, имам запитване относно проблем с врътките на климатроника. Автомобила е Е60 2006-та година и ми се появи следния проблем... Отказаха да светят крайните врътки за регулиране на градусите на климатроника, тази, която е по средата си свети / сила на обдухване и off-фа по средата/. Когато натисна първата врътка от към шофьора по средата с надпис "Max", индикацията светва и започва да духа студено. Дали е възможно аз нещо да съм разбъзикал и затова да е изчезнала индикацията или управлението нещо се е повредило. Всички други копчета светят и нямам проблем с тях.
Колега не мога да разбера както описваш къде е проблема?
Колега не мога да разбера както описваш къде е проблема?[/quote]
Между градусите на двете крайни врътки има едно чертички, които светеха в оранжево, когато усилваш или намаляваш градусите, сега не светят....
Между градусите на двете крайни врътки има едно чертички, които светеха в оранжево, когато усилваш или намаляваш градусите, сега не светят....
Само това ли е , ако и нещо друго не свети може да търсиш за изгорял бушон.
Не е според мен бушон, защото само тези двете врътки не работят.... всичко останало работи...
Дайте идей, какво да правя....на диагностика дали ще излезе нещо... Да не ми се е прецакал термометъра в купето.... или пък компресора, макар, че като натисна бутона "max" и започва да духа студено.... Пробвах да завъртя едната врътка на минимални градуси...другата на максимални и допрях ръце до двата отвора отпред по средата, но сякаш нямаше разлика в температурата на духане...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последната врътка е за градусите на пасажера, средната е за вентилатора, като ги въртиш има ли ефект или само не светят ?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Пробвай с друг модул
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Здравейте колеги,аз го имам същият проблем с врътките на климатроника които не светат.Колата ми е БМВ525Д.Моля някой ако има идея или решение да пише!
И при мен е така, никога не са светили, точно както на схемата на колегата, дори не знаех, че принципно светят
Не че ми пречи особено, но ще ми е интересно от какво е...

Не че ми пречи особено, но ще ми е интересно от какво е...
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Доколкото съм наясно, тези врътки не светят. Наскоро попитах Боби Iceblast и при него е по същия начин. Няма място за притеснение.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
А при мен защо светят ако попринцип не светят?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
E30_DK написа:А при мен защо светят ако попринцип не светят?
Колега, явно не си ме разбрал - и при мен светят, но я няма тази чертичка, която се мести при въртене, както е при средното копче.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Показвам снимка как трябва да свети климатичния панел:

Това е на изключен климатроник. Когато се включи разликата е че свети на средния бутон чертичката, която показва силата на духане.
На който не му свети по този начин значи има проблем.
Това е на изключен климатроник. Когато се включи разликата е че свети на средния бутон чертичката, която показва силата на духане.
На който не му свети по този начин значи има проблем.
Only dead fish follow the stream...
И при мен е така както казва MadChicken.Иначе съм забелязал че при проблем с филтрите , слаб акумулатор и усилено докрай обдухване на предното стъкло значително се влошава отоплението особено отзад а и силата на обдухване пада.Има при мен в и драйва и настройка на режима слаб,среден и силен .Зимата го държа на силен"high"
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2