Проблем със звуковите команди.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Проблем със звуковите команди.

Мнение от CrazyElement » 29 Ное 2014, 15:21

Здравейте колеги,

Преди време ЦЦЦ модула ми се развали и го пратих на ремонт във Варна върнаха го и след това го карах на препрограмиране за да разпознае колата , и от тогава забелязах , че не ми работят гласовите команди , без значение дали натискам копчето на волана или това до менюто , изобщо не се включва и грешки не е зачела колата . блутута работи. Та въпроса ми е къде да търся проблема. При препрограмирането или някъде при ремонта нещо откачено да има?

Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със звуковите команди.

Мнение от Giovanni » 30 Ное 2014, 2:20

Здравей колега, погледни в кодирането и най-вече в CAPPL какво се случва. Виж също във FA дали имаш $620, ако го няма го добави и кодирай с празен MAN файл.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 30 Ное 2014, 13:48

Мисля че Softelectronics като правят ремонт на CCC модулите им подменят флаш паметите и им наливат някакъв софтуер (директно с програматор) колкото да тръгне модула. Гласовите команди на CCC си имат активиращ FSC код, без който никога няма да ти тръгне тази функция и който се генерира спрямо VIN-а на колата с поръчана такава функция и е записан именно на флаш-а.
С една дума - забрави ги, и без това в това поколение iDrive гласовите команди са пълен смях.

P.S. кодирането по VO с празен MAN е погрешно. Ползвайте експертния профил (без MANipulierung) за целта.
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 04 Дек 2014, 19:30

Ами да прав си , че конкретно на този модел Idrive не разбира много добре гласовите команди , но все пак си ги използвам главно да превключвам от ФМ на ЦД и работи доста приятно не е нужно да натискаш нищо. Иначе да те от Варна го връщат с някакъв базов софт ... именно затова ходих до Пловдив за препрограмиране, но изглежда нещо не са ми отключили Гласовите команди :(.... :cry:

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 04 Дек 2014, 20:54

Не си ме разбрал напълно - няма как да ти "отключат" гласовите команди с препрограмиране или кодиране, защото в записания във Варна флаш няма активиращ код или ако има е за друг VIN и съответно е невалиден за твоята кола / VIN.
По пътя на логиката би трябвало, ако официален дилър препрограмира ремонтирания модул и само при условие че софтуера там "хареса" текущото състояние (софтуер, хардуер, сериен номер) би трябвало да е възможно да ти възстанови кода, при положение че по VIN колата е поръчана с тази екстра.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 04 Дек 2014, 22:24

MadChicken написа:Не си ме разбрал напълно - няма как да ти "отключат" гласовите команди с препрограмиране или кодиране, защото в записания във Варна флаш няма активиращ код или ако има е за друг VIN и съответно е невалиден за твоята кола / VIN.
По пътя на логиката би трябвало, ако официален дилър препрограмира ремонтирания модул и само при условие че софтуера там "хареса" текущото състояние (софтуер, хардуер, сериен номер) би трябвало да е възможно да ти възстанови кода, при положение че по VIN колата е поръчана с тази екстра.

Чакай сега , че още не мога да те разбера искаш , да кажеш , че единственото място където могат да ми я отключат тази опция е дилър на БМВ така ли? И дефактно дадох 700 лв, за ремонт на ЦЦЦ модул който ми го върнаха накрая и с не работещи работи .. хахахах
ЕДИТ: Колата е поръчана с тази опция разбира се ... иначе защо ще ги имам 2 копчета , за говорене ... Ми честито на печелившите , за пореден път се възмущавам от БМВ ... колкото и да ми прави кеф тази кола ми омръзна да се занимавам с простотиите и.. и сега трябва да ходя да давам луди пари в ДИЛЪР на бмв и да се моля , да ми тръгнат гласовите команди..

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 04 Дек 2014, 23:02

Имал си бол 700лв за РЕМОНТ на модул, дал си както се вика :mhihi:
Дай си VIN-а да проверя дали имам поне файла с активиращия код.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 05 Дек 2014, 15:11

Галински да го дам и аз ако си открил топлата вода за тая екстра..... :mhihi:

Назад към Е60/Е61