Проблеми с трансмисията (зъбно колело)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

Проблеми с трансмисията (зъбно колело)

Мнение от nov77 » 03 Ное 2014, 17:40

Здравейте. Днес както си карам изведнъж ми светна зъбното колело на скоростите в червено и някакъв надпис за трансмисията. Спрях изгасих и след малко като запалих никакви проблеми,даже сякаш започна по гладко да превключва. Записах си час за четвъртък в Бова за диагностика,и ще стане ясно. Иначе до сега не е имало признаци за торк или други проблеми. Маслото е сменено преди 30к километра ,а и преди месец проверявахме нивото. От какво може да светне тая лампа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: лампа за трансмисията (зъбно колело)

Мнение от Taruno » 03 Ное 2014, 17:53

Недостиг на ток ако акумулатора си заминава е едната възможност(при мен се беше случило). Другия вариант е презастъпване на клапани, но там има и симптом, който се усеща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 03 Ное 2014, 21:23

Напиши после какво са казали в сервиза,че е важно.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 03 Ное 2014, 22:15

Освен това което казва Taruno съм срещал из чуждите форуми да споменават за проблем с микроключето на скоростния лост .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 04 Ное 2014, 8:10

Може наистина да е от акумулатора,защото от едно известно време ми святка лампата на АБС и спирачки в жълто,а са сменени накладки и датчиците им. В скритото меню ми зарежда 14.1-14.2 .Мисля,е релето на алтернатора е добре. Акумулатор не съм сменял,сутрин си върти и пали от раз.Колата се кара постоянно извънградско,така,че според мен зарежда добре,ама знам ли.Това за заключващия механизъм на скоростите,също е вариант,защото ,когато ми светна лампата,след като изгасих колата и преместих лоста на Р се чу едно малко по- силно изщракване на заключалката на лоста.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 06 Ное 2014, 16:08

Оказа се теч на масло от буксата на кутията. Сега я сменят и трябва да няма проблеми. Някъде около 2л е изтекло,затова е светнала лампата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 06 Ное 2014, 17:06

За липса на масло лампа не свети.Кажи им да дадат кода на грешката.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 06 Ное 2014, 17:16

Свети колега има грешка low transmission oil в INPA, но също може да запише моментна грешка заради припръзване поради ниското ниво на маслото.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 06 Ное 2014, 18:02

Лошото е че заради тези кори отдолу и без масло да остане може и да не се забележи в някой случаи.Между другото и на мен като ми протече буксата не даде никаква сигнализация но може би защото съм я хванал навреме.Между другото в сервиза го видяха теча а аз бях отишъл за друго да сменя една биалетка.В крайна сметка вместо 50 лв ремонта излезе 500 лв. :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 06 Ное 2014, 18:55

Сега,като събраха всичко,колата не запали,явно буксата не контактува.Нещо ми обясняваха за пиновите,че не са влязли и това е защита на колата,затива не върти стартера. Утре ще я продължат. Някакви други идеи,ако имате ще съм много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 06 Ное 2014, 21:31

Не са вкарали буксата докрай да щракне .......... ебати сервиза

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 06 Ное 2014, 21:55

nov77 написа:Сега,като събраха всичко,колата не запали,явно буксата не контактува.Нещо ми обясняваха за пиновите,че не са влязли и това е защита на колата,затива не върти стартера. Утре ще я продължат. Някакви други идеи,ако имате ще съм много благодарен.

Колега ти вярваш ли си иначе!!! Преди тяхната намеса как е контактувала а сега не иска... На мен по скоро ми звучи това като оправдание... Но дано да греша.... Успех и пиши после да кажеш каква е била причината...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 07 Ное 2014, 10:22

Кой е кода за ниското ниво на маслото?Когато маслото намалее води до заграването му.ECU дава грешка за прегряване.Това масло започва да гори чак при 200 градуса.Има определен кинематичен вискозитет при 40 градуса,затова го наливаме при тази температура.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 07 Ное 2014, 12:46

Буксата си е влязла,оказа се,че има едно жило на скоростния лост ,което се е разместило и не дава на компютъра да разбере,че колата е на Р и затова не е запалила.Това го оправиха,но сега има едно забавяне за секунда на кутията,когато превключвам от P на R или от D на R.Това дали може да се оправи с адаптация на кутията?Иначе плавно изрежда предавките,че преди блъскаше,но сега е по-добре.И може ли да се адаптира кутията с Делфи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 07 Ное 2014, 14:55

В другата тема съм пуснал бюлетина на ZF след смяна на маслото задължително се рестартират адаптациите, защото кутията има oil deterioration values вътре и се адаптира спрямо тях, тоест тя не знае, че си сменил маслото.

пс. рестартирането на адаптациите става с INPA (общ рестарт) с DIS или Rheingold там може да се избере oil deterioration reset

Следваща

Назад към Е60/Е61