Adaptive Headlights проблем

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.

Adaptive Headlights проблем

Мнение от cerber_91 » 16 Окт 2014, 12:18

Здравейте колеги,

Колата ми е с S524A Adaptive Headlights. Проблемът е следния: когато карам нощно време, фаровете се побъркват! Завиват нормално с волана, но шават нагоре надолу както си искат, ужасно неадекватно се държат :kuku: Дори когато съм спрял на място, виждам как трепкат нагоре-надолу от време на време. Постоянно ми присветват колеги на пътя, защото ги заслепявам :dunno: Помагайте с варианти да се реши тоя проблем :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Adaptive Headlights проблем

Мнение от netmurder » 16 Окт 2014, 12:29

Виж да не се е откачил някой от сензорите които следят път и са закачени за носачите, май бяха на преден дясен и отзад от ляво...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 16 Окт 2014, 12:57

Да първо провери датчиците но де намират от дясната страна на носачите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 16 Окт 2014, 13:04

На диагностика нищо ли не излиза, някакви грешки?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cerber_91 » 16 Окт 2014, 14:30

adovet написа:На диагностика нищо ли не излиза, някакви грешки?

На диагностика не съм я карал от преди лятото (когато я взех), тогава нямаше такива грешки. Ще проверя тези дни датчиците по носачите, и ако не стане - на диагностика.
Малко повече подробности как да ги намеря? Свалям предна дясна и задна лява и гледам жичките в тия райони как са? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2014, 17:09

cerber_91 написа:
adovet написа:На диагностика нищо ли не излиза, някакви грешки?

На диагностика не съм я карал от преди лятото (когато я взех), тогава нямаше такива грешки. Ще проверя тези дни датчиците по носачите, и ако не стане - на диагностика.
Малко повече подробности как да ги намеря? Свалям предна дясна и задна лява и гледам жичките в тия райони как са? :dunno:

Само в Дясно - на носачите са,виж да не се е измъкнал кабел а най-добре скокни да видиш какво ще каже диагностиката..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 16 Окт 2014, 20:10

Аз си мисля, че щом в завои завиват, значи датчиците едва ли са откачени. По-скоро са изпляскали. Те представляват жироскопи, на които най-вероятно им е дошло времето, а нищо чудно причината да е съвсем другаде, като например захващането на фаровете отпред.

Интересно е наистина каква е причината, така че като разрешиш проблема, пиши, за да споделиш.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 16 Окт 2014, 20:21

Аз си мисля че тези датчици са за да следят пътя ( нагоре-надолу ), а за завиването, при завоите мисля че се взима сигнал от датчика на волана...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2014, 20:25

Valve-tronic написа:Аз си мисля, че щом в завои завиват, значи датчиците едва ли са откачени. По-скоро са изпляскали. Те представляват жироскопи, на които най-вероятно им е дошло времето, а нищо чудно причината да е съвсем другаде, като например захващането на фаровете отпред.

Интересно е наистина каква е причината, така че като разрешиш проблема, пиши, за да споделиш.

Едното няма общо с другото като функции...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cerber_91 » 16 Окт 2014, 20:39

netmurder написа:Аз си мисля че тези датчици са за да следят пътя ( нагоре-надолу ), а за завиването, при завоите мисля че се взима сигнал от датчика на волана...

Да, доколкото са ми казвали по-запознати от мен, фаровете завиват според положението на волана, т.е. четат сензора за ъгъл на завой на волана.
Утре ще махам джантите пред офиса и ще огледам какво и що и ще пиша какво съм видял.
Благодаря за мненията :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cerber_91 » 17 Окт 2014, 15:23

Такаа, махах десните гуми, гледах умно сензорите, и като че ли нищо им няма. Единственото необичайно нещо е, че предния е омаслен (от двигателя, сълзи ми някъде от вакуум помпата дето е точно под шумоизолационната кора на двигателя). Свалях ги и двата, огледах куплунзите, пръснах малко с контактен спрей, почистих и така. Довечера ще видя дали ще има резултат от тази интервенция, ако ли не - ще се ходи на диагностика, но другата седмица.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91 320d
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от krasigarchev » 18 Окт 2014, 20:49

Здравейте аз съм с е46 и кгато паля колата фаровете се преместват нагоре и надоло... какво ще рече това какви фарове имам адаптивни или просто се регулират, не усещам на спящ полицай да реагират?

Извинявам се че използвам тази тема .

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 530 ХД
Мечтае да кара: БМВ GT5

Мнение от m_m_angelov » 20 Окт 2014, 18:23

И аз ще се възползвам от темата на колегата,тъй като проблема е подобен
Колата е 530хд 2006 Моите фарове са завиващи ,но завиват само надясно >>>А Наляво не искат да завиват въпреки,че завивам с волана.Нито на место ,нито в движение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 20 Окт 2014, 23:19

krasigarchev написа:Здравейте аз съм с е46 и кгато паля колата фаровете се преместват нагоре и надоло... какво ще рече това какви фарове имам адаптивни или просто се регулират, не усещам на спящ полицай да реагират?

Извинявам се че използвам тази тема .

Обикновени :) толкова,освен ако не си с датчици на десните носачи..нали не мислиш,че ако са саморегулиращи по времв на движение,ще го видиш на спящ полицай...ако мърдаха толкова бързо ще се побъркат :)..а ако не си с ксенон 100% си с обикновени,а мърдането е чек и се нагласят само веднъж при контакт...

Колегата на който не завиват на ляво,може да е и механичен проблем,отиди някой да погледне дали не е изгорял някой модул..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 20 Окт 2014, 23:29

m_m_angelov написа:И аз ще се възползвам от темата на колегата,тъй като проблема е подобен
Колата е 530хд 2006 Моите фарове са завиващи ,но завиват само надясно >>>А Наляво не искат да завиват въпреки,че завивам с волана.Нито на место ,нито в движение.

До колкото ми е известно колега, когато колата е на място или се движи с малка скорост, фаровете завиват само на дясно, а при определена, по-висока скорост завиват и на ляво... мисля че това е с цел да не се заслепяват другите коли примерно на кръстовищата...

Следваща

Назад към Е60/Е61