Проблем със заводската аларма е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- vonisur666
- Потребител
-
Проблем със заводската аларма е60
Здравейте, колеги,
имам проблем със заводската аларма на е60.
Заключвам си нормално от ключа/с 3 копчета е/, и след НЕОПРЕДЕЛЕНО време /може да бъде 5 мин, може да бъде 20мин, 1 час и т.н./алармата с клаксона се задейства и вдига комшиите във въздуха
Сега се налага да заключвам автомобила през всички вътрешни копчета, т.к. нямам място за ключа също на някоя от дръжките за да не минава в режим на готовност.
Имате ли идея от какво може да е?
Карах е да и занулят грешките но не става.
От ЕМК /пловдивска фирма, която ми слага имобилайзера казват, че това нямало връзка с него/
...или си измиват ръцете???
Слагането на имобилайзер беше нужно т.к. застрохователите настояваха!
Някой да има идея?
Предварително благодаря на всички отзовали се!
имам проблем със заводската аларма на е60.
Заключвам си нормално от ключа/с 3 копчета е/, и след НЕОПРЕДЕЛЕНО време /може да бъде 5 мин, може да бъде 20мин, 1 час и т.н./алармата с клаксона се задейства и вдига комшиите във въздуха

Сега се налага да заключвам автомобила през всички вътрешни копчета, т.к. нямам място за ключа също на някоя от дръжките за да не минава в режим на готовност.
Имате ли идея от какво може да е?
Карах е да и занулят грешките но не става.
От ЕМК /пловдивска фирма, която ми слага имобилайзера казват, че това нямало връзка с него/
...или си измиват ръцете???
Слагането на имобилайзер беше нужно т.к. застрохователите настояваха!
Някой да има идея?
Предварително благодаря на всички отзовали се!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Проблем със заводската аларма е60
А този проблем кога започна да се проявява, преди да сложиш имобилайзера имаше ли го...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- vonisur666
- Потребител
-
Здравей, колега ами само веднъж се беше появявал един месец преди имобилайзера, но явно е инцидентно.
Лошото е, че тея в ЕМК ми обясняват, че те си слагали само имобилайзера и това нямало никаква връзка със заводската аларма, което незнам така ли е, не е ли?
А вътре се сещаш колко кабели са!
По принцип колата е с обръщан волан, но това не го е правила преди така, че не вярвам това да има връзка, но го споделям, ако случайно може да помогнеш, за което благодаря предварително.
Всъщност това ми е първия път, в който използвам, който и да е форум и явно има ефект, което е добре
Хубав ден и благодаря предварително!
Лошото е, че тея в ЕМК ми обясняват, че те си слагали само имобилайзера и това нямало никаква връзка със заводската аларма, което незнам така ли е, не е ли?
А вътре се сещаш колко кабели са!
По принцип колата е с обръщан волан, но това не го е правила преди така, че не вярвам това да има връзка, но го споделям, ако случайно може да помогнеш, за което благодаря предварително.
Всъщност това ми е първия път, в който използвам, който и да е форум и явно има ефект, което е добре

Хубав ден и благодаря предварително!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
От имобилайзера ще е ако е на canbus
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Пробвал ли си да се заключиш вътре в колата с бутона на ключа,изваден от жлеба на запалването.И след около минута да се размърдаш?Провери и кажи задеиства ли се нещо.
- vonisur666
- Потребител
-
А това колега как мога да го разбера?
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Влизаш в автомобила, сядаш, затваряш вратата, натискаш средното копче на дистанционното, по същия начин, по който си заключваш колата след като я паркираш. Стоиш вътре 40-50 сек и почваш да мърдаш наляво надясно, пресегни се до жабката. Ако случайно имаш обемни датчици би трябвало алармата да се включи.
По мое мнение провери 2 неща - дали нямаш муха, буболечка или комар в колата, тъй като при наличие на обемни датчици могат да направят мизерии.
Другия вариант е да имаш модул който не заспива, но и тъй да е, лесно няма да се разбере кой е точно. Профилактично си провери и механизмите за отваряне на на всички врати отвътре - ако някой не е напълно прибран и стои леко отворен, съвсем спокойно може да задейства алармата.
По мое мнение провери 2 неща - дали нямаш муха, буболечка или комар в колата, тъй като при наличие на обемни датчици могат да направят мизерии.
Другия вариант е да имаш модул който не заспива, но и тъй да е, лесно няма да се разбере кой е точно. Профилактично си провери и механизмите за отваряне на на всички врати отвътре - ако някой не е напълно прибран и стои леко отворен, съвсем спокойно може да задейства алармата.
- vonisur666
- Потребител
-
Благодаря много колега. Много беше изчерпателен. Задължен съм. Ще изпробвам тези неща. А ако случайно знаеш може ли да е от това, че дясното лостче на задната врата липсва, тоест бутона със заключванр с лстчето което влиза в ябълкаъа, незам дали тогава започнаха мизериите но да питам.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Moже и да не е от имобилайзера щом се е появявало и преди да го сложи 

- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Да не би да са забравили да ти затегнат минусовата клема като са ти го слагали тоя имобилайзер ...
- vonisur666
- Потребител
-
Ами колега за минусовата клема няма как да знам освен да попитам, където са е слагали.
Но те ще кажат щом работи значи няма проблем.така си мисля.
.... та, докъде стигнах - 2 дни нямаше никакъв проблем мислех си, че всичко е от, както един от съфорумците предположи, че може да е от заключването на дясната задна врата, което копче с лостчето, което влиза в една ябълка липсваше /смених го/. Всичко беше ок за два дни, до днес 20.10.2014г.
Днес отново се задейства от нищото.
Както един друг колега предположи да не би да има муха вътро-но влезнах по негова препоръка в колата, заключих е и започнах да мърдам. Нулев ефект-не се задейства нищо, какво остава за муха.
Относно предположението на "Themoldestone" /колега от форума/, какво мислите затова дали нямам хлабав механизъм на заключване, кое точно се има в предвид, защото ако се има в предвид това лостче на задната дясна врата, което чрез ябълка влиза във вратата е възможно, или...???
Какво бихте направили вие на мое място-като, че ли май съм в задънена улица?
Благодаря предварително на всички
Но те ще кажат щом работи значи няма проблем.така си мисля.
.... та, докъде стигнах - 2 дни нямаше никакъв проблем мислех си, че всичко е от, както един от съфорумците предположи, че може да е от заключването на дясната задна врата, което копче с лостчето, което влиза в една ябълка липсваше /смених го/. Всичко беше ок за два дни, до днес 20.10.2014г.
Днес отново се задейства от нищото.
Както един друг колега предположи да не би да има муха вътро-но влезнах по негова препоръка в колата, заключих е и започнах да мърдам. Нулев ефект-не се задейства нищо, какво остава за муха.
Относно предположението на "Themoldestone" /колега от форума/, какво мислите затова дали нямам хлабав механизъм на заключване, кое точно се има в предвид, защото ако се има в предвид това лостче на задната дясна врата, което чрез ябълка влиза във вратата е възможно, или...???
Какво бихте направили вие на мое място-като, че ли май съм в задънена улица?

Благодаря предварително на всички
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Имах в предвид да си погледнеш минусовата клема на акумулатора. Малко е вероятно да е от това но не пречи да провериш дали се клати или е стегната.
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Аз имах същия проблем ама при мен се оказа кабелите за задния капак колата е седан там от дясно където е захванат капака се намират кабелите за централното и за плафоните на номера и те бяха почти пречупени и оголени виж си твоите .
И всички може да си ги погледнете просто от употреба се пречупват .
И всички може да си ги погледнете просто от употреба се пречупват .
13 мнения
• Страница 1 от 1