Проблем със заводската аларма е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със заводската аларма е60

Мнение от vonisur666 » 16 Окт 2014, 0:01

Здравейте, колеги,

имам проблем със заводската аларма на е60.
Заключвам си нормално от ключа/с 3 копчета е/, и след НЕОПРЕДЕЛЕНО време /може да бъде 5 мин, може да бъде 20мин, 1 час и т.н./алармата с клаксона се задейства и вдига комшиите във въздуха :)
Сега се налага да заключвам автомобила през всички вътрешни копчета, т.к. нямам място за ключа също на някоя от дръжките за да не минава в режим на готовност.

Имате ли идея от какво може да е?
Карах е да и занулят грешките но не става.
От ЕМК /пловдивска фирма, която ми слага имобилайзера казват, че това нямало връзка с него/
...или си измиват ръцете???
Слагането на имобилайзер беше нужно т.к. застрохователите настояваха!

Някой да има идея?

Предварително благодаря на всички отзовали се!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Проблем със заводската аларма е60

Мнение от netmurder » 16 Окт 2014, 11:31

А този проблем кога започна да се проявява, преди да сложиш имобилайзера имаше ли го...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от vonisur666 » 16 Окт 2014, 11:41

Здравей, колега ами само веднъж се беше появявал един месец преди имобилайзера, но явно е инцидентно.
Лошото е, че тея в ЕМК ми обясняват, че те си слагали само имобилайзера и това нямало никаква връзка със заводската аларма, което незнам така ли е, не е ли?

А вътре се сещаш колко кабели са!
По принцип колата е с обръщан волан, но това не го е правила преди така, че не вярвам това да има връзка, но го споделям, ако случайно може да помогнеш, за което благодаря предварително.

Всъщност това ми е първия път, в който използвам, който и да е форум и явно има ефект, което е добре ;)

Хубав ден и благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 16 Окт 2014, 17:00

От имобилайзера ще е ако е на canbus

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 16 Окт 2014, 18:30

Пробвал ли си да се заключиш вътре в колата с бутона на ключа,изваден от жлеба на запалването.И след около минута да се размърдаш?Провери и кажи задеиства ли се нещо.

Потребител
Аватар

Мнение от vonisur666 » 16 Окт 2014, 18:31

А това колега как мога да го разбера?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 17 Окт 2014, 9:05

Влизаш в автомобила, сядаш, затваряш вратата, натискаш средното копче на дистанционното, по същия начин, по който си заключваш колата след като я паркираш. Стоиш вътре 40-50 сек и почваш да мърдаш наляво надясно, пресегни се до жабката. Ако случайно имаш обемни датчици би трябвало алармата да се включи.

По мое мнение провери 2 неща - дали нямаш муха, буболечка или комар в колата, тъй като при наличие на обемни датчици могат да направят мизерии.

Другия вариант е да имаш модул който не заспива, но и тъй да е, лесно няма да се разбере кой е точно. Профилактично си провери и механизмите за отваряне на на всички врати отвътре - ако някой не е напълно прибран и стои леко отворен, съвсем спокойно може да задейства алармата.

Потребител
Аватар

Мнение от vonisur666 » 17 Окт 2014, 12:10

Благодаря много колега. Много беше изчерпателен. Задължен съм. Ще изпробвам тези неща. А ако случайно знаеш може ли да е от това, че дясното лостче на задната врата липсва, тоест бутона със заключванр с лстчето което влиза в ябълкаъа, незам дали тогава започнаха мизериите но да питам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Окт 2014, 12:39

Moже и да не е от имобилайзера щом се е появявало и преди да го сложи :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 17 Окт 2014, 15:30

Да не би да са забравили да ти затегнат минусовата клема като са ти го слагали тоя имобилайзер ...

Потребител
Аватар

Мнение от vonisur666 » 20 Окт 2014, 21:14

Ами колега за минусовата клема няма как да знам освен да попитам, където са е слагали.
Но те ще кажат щом работи значи няма проблем.така си мисля.

.... та, докъде стигнах - 2 дни нямаше никакъв проблем мислех си, че всичко е от, както един от съфорумците предположи, че може да е от заключването на дясната задна врата, което копче с лостчето, което влиза в една ябълка липсваше /смених го/. Всичко беше ок за два дни, до днес 20.10.2014г.
Днес отново се задейства от нищото.
Както един друг колега предположи да не би да има муха вътро-но влезнах по негова препоръка в колата, заключих е и започнах да мърдам. Нулев ефект-не се задейства нищо, какво остава за муха.

Относно предположението на "Themoldestone" /колега от форума/, какво мислите затова дали нямам хлабав механизъм на заключване, кое точно се има в предвид, защото ако се има в предвид това лостче на задната дясна врата, което чрез ябълка влиза във вратата е възможно, или...???
Какво бихте направили вие на мое място-като, че ли май съм в задънена улица? :)

Благодаря предварително на всички

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 22 Окт 2014, 18:15

Имах в предвид да си погледнеш минусовата клема на акумулатора. Малко е вероятно да е от това но не пречи да провериш дали се клати или е стегната.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 24 Окт 2014, 18:33

Аз имах същия проблем ама при мен се оказа кабелите за задния капак колата е седан там от дясно където е захванат капака се намират кабелите за централното и за плафоните на номера и те бяха почти пречупени и оголени виж си твоите .
И всички може да си ги погледнете просто от употреба се пречупват .

Назад към Е60/Е61