Въпроси относно скоросната кутия

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпроси относно скоросната кутия

Мнение от Severa » 11 Окт 2014, 17:33

Здравейте на всички колеги,от скоро си закупих и аз автомобил от според мен най яката марка БМВ моделът е 530 ХД 231 Коня -годината на производство е 2006 края и от тук преминаван кум въпросът ми. С автоматична скоростна кутия съм и когато дам газ до край за да се изтреля автомобилът сякаш когато превключва от 1-ва предавка към 2-ра има едно замисляне което е от към 1-2 секунди след което стартира но се усеща се едно има зъбавяне на превключването това е само от 1-ва към 2-ра скорост.Доколкото знам имам кик-доун на педала на газта но сериозно ме притеснява това замисляне даже да не казвам че се и дразня. Бихте ли ми дали някакъв съвет от какво може да се получава това???Другото което се сетих също е че когато дам пак газ до края и не пускам педала сякаш изведнъж примерно от 3 та сменя на по ниска предавка и оборотите ми стигат до 5 хиляди но като пусна педала за секунда и го натисна пак до края си превключва и няма проблем! Благодаря на всички отзовали се предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: Въпроси относно скоросната кутия

Мнение от Николай Диянов » 13 Окт 2014, 8:05

Колега, първото което трябва да направиш е да смениш маслото и филтъра на кутията. Малко вероятно е собственикът преди теб да е извършил това обслужване. На колко хиляди километра е автомобилът?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Severa » 13 Окт 2014, 17:49

автомобилът в момента е на 212 хиляди километра

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 20 Окт 2014, 18:32

Колега аз карам същата и аз мисля че при мен е същото както си карам спирам за неравност и пак тръгвам има едно изреваване и забавяне и чак тогава сменя предавка

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Окт 2014, 10:44

1.Смяна на масло и филтър
2.Изтриване адапционните стойности на кутията
3.Ъпдейт на софтуера на кутията
4.Торк

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 26 Окт 2014, 23:18

Atsalov написа:1.Смяна на масло и филтър
4.Торк

2.Изтриване адапционните стойности на кутията колега това май е най ефтиния варянт това само дилър ли може да го направи

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 27 Окт 2014, 8:06

Не, може да ти го направи почти всеки уважаван сервиз и не само.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 27 Окт 2014, 10:11

Atsalov написа:Не, може да ти го направи почти всеки уважаван сервиз и не само.

Ясно благодаря ти ще потърся

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 27 Окт 2014, 18:55

axel.folu написа:
Atsalov написа:1.Смяна на масло и филтър
4.Торк

2.Изтриване адапционните стойности на кутията колега това май е най ефтиния варянт това само дилър ли може да го направи

Колегата atsalov е казал поредността, адаптациите имат в тях данни за oil deterioration и макар нищо особено да не може да се случи, е хубаво маслото да е първата стъпка. Пък евтин вариат, да не караме лада. Автоматика трябва да се сменя малото за първи път на 150000 а след това на всеки 100000, като имай предвид, че има ревизирана букса на мекатрониката, защото модела от преди 2009та тече като лейка.

Потребител
Аватар

Мнение от Severa » 01 Ное 2014, 11:31

20141030_201609.jpg
Вчера както си карам с около 100 километра и изведнъж изпреварвам и ми изписва следното съобщение на монитора + някаква червена лампа с удивителна в нея . Transmission fault. Possible reduction in acceleration ,possible to continued journey, have the problem checked by the nearest BMW service и от там сам шах с пешката и мигам на парцали.Гася колата , паля наново и няма нищо но след като посетих майстора си тои ми каза давай интензивно каране пак с кик доун и да видим дали ще я покаже пак същвата грешка и аз така и направих и няма и 400 м и пак същото! Помагаите! Ето слагам и снимка на екрана за да видите за какво аджеба говоря!Според моя механик е заради маслото защото може предишния собственик да е сложил някакво некачествено но ако имате същия проблем моля споделете как сте го решили!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 01 Ное 2014, 12:42

Колега провери си нивото на маслото и каква е грешката,и е добре да кажеш коя година ти е колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 01 Ное 2014, 13:13

Severa написа:
20141030_201609.jpg
Вчера както си карам с около 100 километра и изведнъж изпреварвам и ми изписва следното съобщение на монитора + някаква червена лампа с удивителна в нея . Transmission fault. Possible reduction in acceleration ,possible to continued journey, have the problem checked by the nearest BMW service и от там сам шах с пешката и мигам на парцали.Гася колата , паля наново и няма нищо но след като посетих майстора си тои ми каза давай интензивно каране пак с кик доун и да видим дали ще я покаже пак същвата грешка и аз така и направих и няма и 400 м и пак същото! Помагаите! Ето слагам и снимка на екрана за да видите за какво аджеба говоря!Според моя механик е заради маслото защото може предишния собственик да е сложил някакво некачествено но ако имате същия проблем моля споделете как сте го решили!

Тази грешка може да я изпише по няколко причини едната е намаляло масло, а другата е мекатроника, отивай на диагностика.

Потребител
Аватар

Мнение от Severa » 01 Ное 2014, 14:17

Колата е 2006 година , а относно съветите за диагностика само на скоростната кутия ли става въпрос, къде може да ми препоръчате сервиз и каква цена е горе долу тази услуга???!

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 01 Ное 2014, 16:41

Тъй като не си написал от къде си ще затрудниш колегите с даването на такъв отговор. Аз ще предположа че си от София-студентски град ...и така ще помогна на другите с отговорите към теб.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 01 Ное 2014, 17:40

Atsalov написа:Тъй като не си написал от къде си ще затрудниш колегите с даването на такъв отговор. Аз ще предположа че си от София-студентски град ...и така ще помогна на другите с отговорите към теб.

Извадил си кристалното кълбо. :mhihi:

Severa написа:Колата е 2006 година , а относно съветите за диагностика само на скоростната кутия ли става въпрос, къде може да ми препоръчате сервиз и каква цена е горе долу тази услуга???!

София - Милен Napsters
Пловдив - Краси Atsalov
Добрич - Илко Ilko Ivanov

и много, много други...........

btw: има тема за сервизите и сигурно има и платени обяви. :-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Следваща

Назад към Е60/Е61