Мнения за едно немско Е60 530i

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнения за едно немско Е60 530i

Мнение от alozavar » 05 Окт 2014, 10:30

Здравейте, колеги от тази част на форума! :mhihi:
Мои приятели са в Германия в момента и са загледали една 530i, ето я и нея- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rigin=PARK При първоначалния оглед, единствено впечатление е направил тих звук, наподобяващ щурец, по техните описания, идващ от предната част на колата, на свободен ход. При натискане на съединител утихвал. Някой има ли идея откъде може да идва? :dunno: Също, моля, споделете мнения за колата, малко е трудно по обява, но все пак тук има доста разбиращи хора, всеки отзив би бил от полза. Благодаря предварително! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Мнения за едно немско Е60 530i

Мнение от jorsenbmw » 05 Окт 2014, 11:48

Вилка, аксиален лагер,вал на скоростната кутия.....
И между другото цената на тази кола е много много много висока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Окт 2014, 13:03

маховик!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 05 Окт 2014, 13:16

Между другото изглежда запазена- колкото може да се прецени по снимки. Забелязах протъркани места в салона, но това си е нормално за 10 годишна кола. Имай предвид, че е от първите години на производство. За мен лично е плюс това, че е с ръчна скоростна кутия- няма да се тревожиш за скъпи ремонти по автоматик, както и разноски, свързани обслужването му. За разхода няма да коментирам- предполагам, че след като си се насочил към този двигател си наясно с него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 05 Окт 2014, 16:01

Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X6
Мечтае да кара: BMW X6M
Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP

Мнение от saleene » 05 Окт 2014, 16:09

По скоро е съединител , я притискателен диск я лагер , маховик няма как да е защото натискайки съединителя отлепя диска от него а маховика пак си се върти и би трябвало да продължи да "свири" така или иначе това е консуматив (съединител к-т) рано или късно ще трябва да се смени . :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 05 Окт 2014, 17:50

Според мен този шум е от аксиалния лагер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 05 Окт 2014, 18:54

netmurder написа:Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!

2000лв :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 05 Окт 2014, 21:44

Колеги, не ми се иска да превръщам темата в спор "ръчна срещу автоматична скоростна кутия", но поддръжката на ръчната кутия е доста по- лека и праволинейна. Най- малкото от гледна точка на това, че има много повече сервизи, където ще извършат диагностика на проблема и ще подменят проблемната част. С автоматичните скоростни кутии не е така- има си специфики и не са много сервизите, където могат да отремонтират адекватно автоматиците. Многобройни са темите из различните форуми с оплаквания от некачествена диагностика и ремонти на автоматични скоростни кутии.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 05 Окт 2014, 22:02

За мен основния проблем и е че е орязана от към ексти. Та тя нама дори ксенон , навигазия за българия няма да може да се ползва (малкия дисплей), мотора е от първите м54, с докарването и обслужване ще доиде над 16 бонбона. За тези пари би могъл да си потърси нещо по "FULL" където ги пишат :mhihi:
Воината дизел - бензин(LPG) няма да я коментирам. Ръчните скорости са въпрос на вкус , аз не бих заменил автомата за ръчка....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Окт 2014, 23:36

RIDDICK написа:
netmurder написа:Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!

2000лв :lol:

Пълни глупости!
Иначе свиренето може да е от ролка примерно. В тази комплектация със стария мотор и ръчката това е уникално здрава кола! Цената е абсолютно нормална за гледан немски автомобил, който иска италиански печки на по 1 милион за по 9-10 хилки молим пътя чантата и за Горубляне :kuku:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 06 Окт 2014, 2:39

Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!И точно този звук който описва си е заминаващ маховик! Колата ми е с ръчна кутия и ми позволи да зная какво пиша още повече съм минал през ремонта..,да я покара 5-6месеца в натоварен градски трафик в който рядко включваш 4та в продължение на часове и щурчето ще викне "оркестър Luk"...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Окт 2014, 7:42

RIDDICK написа:Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!И точно този звук който описва си е заминаващ маховик! Колата ми е с ръчна кутия и ми позволи да зная какво пиша още повече съм минал през ремонта..,да я покара 5-6месеца в натоварен градски трафик в който рядко включваш 4та в продължение на часове и щурчето ще викне "оркестър Luk"...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

И аз това имах предвид, много точно казано колега, същия мотор ръчка, минал съм през маховика, точно като натисне съединителя и малко се дигат оборотите и той излиза от резонансаи спира да трака, и само се влошава с времето, между другото е добра възможност като се сменя и се сваля кутията да се смени всичко по-скоростния лост, ябълки, пружинки и подобни.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 07 Окт 2014, 11:00

Благодаря на всички за отзивите! Колата е купена, когато се установи от какво е бил шума ще напиша тук, за да затворим темата :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 08 Окт 2014, 16:29

RIDDICK написа:Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!

Абсолютна глупост разбира се. Комплекта на LUK ми излезе точно 600лв + 100лв. за смяната = 700 бг левчета. При теб до 2000 явно са отишли за новогодишното парти на сервиза, честито може да основеш фондация! И аз съм минал през проблема даже и тема пусках тук...както и да е.
И чак пък да не включва на 4-та с часове :kuku: ...тва да не бръмчите бакшиши в лондоското сити в час пик бе :roll:
П.С: Честито на колегата за покупката, сигурен съм че ще се радва дълго на тази кола дай боже всекиму!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Следваща

Назад към Е60/Е61