Мнения за едно немско Е60 530i
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Мнения за едно немско Е60 530i
Здравейте, колеги от тази част на форума! 
Мои приятели са в Германия в момента и са загледали една 530i, ето я и нея- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rigin=PARK При първоначалния оглед, единствено впечатление е направил тих звук, наподобяващ щурец, по техните описания, идващ от предната част на колата, на свободен ход. При натискане на съединител утихвал. Някой има ли идея откъде може да идва?
Също, моля, споделете мнения за колата, малко е трудно по обява, но все пак тук има доста разбиращи хора, всеки отзив би бил от полза. Благодаря предварително! 

Мои приятели са в Германия в момента и са загледали една 530i, ето я и нея- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rigin=PARK При първоначалния оглед, единствено впечатление е направил тих звук, наподобяващ щурец, по техните описания, идващ от предната част на колата, на свободен ход. При натискане на съединител утихвал. Някой има ли идея откъде може да идва?

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Мнения за едно немско Е60 530i
Вилка, аксиален лагер,вал на скоростната кутия.....
И между другото цената на тази кола е много много много висока.
И между другото цената на тази кола е много много много висока.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Между другото изглежда запазена- колкото може да се прецени по снимки. Забелязах протъркани места в салона, но това си е нормално за 10 годишна кола. Имай предвид, че е от първите години на производство. За мен лично е плюс това, че е с ръчна скоростна кутия- няма да се тревожиш за скъпи ремонти по автоматик, както и разноски, свързани обслужването му. За разхода няма да коментирам- предполагам, че след като си се насочил към този двигател си наясно с него.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
По скоро е съединител , я притискателен диск я лагер , маховик няма как да е защото натискайки съединителя отлепя диска от него а маховика пак си се върти и би трябвало да продължи да "свири" така или иначе това е консуматив (съединител к-т) рано или късно ще трябва да се смени . 

- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Според мен този шум е от аксиалния лагер.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
netmurder написа:Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!
2000лв

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, не ми се иска да превръщам темата в спор "ръчна срещу автоматична скоростна кутия", но поддръжката на ръчната кутия е доста по- лека и праволинейна. Най- малкото от гледна точка на това, че има много повече сервизи, където ще извършат диагностика на проблема и ще подменят проблемната част. С автоматичните скоростни кутии не е така- има си специфики и не са много сервизите, където могат да отремонтират адекватно автоматиците. Многобройни са темите из различните форуми с оплаквания от некачествена диагностика и ремонти на автоматични скоростни кутии.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
За мен основния проблем и е че е орязана от към ексти. Та тя нама дори ксенон , навигазия за българия няма да може да се ползва (малкия дисплей), мотора е от първите м54, с докарването и обслужване ще доиде над 16 бонбона. За тези пари би могъл да си потърси нещо по "FULL" където ги пишат 
Воината дизел - бензин(LPG) няма да я коментирам. Ръчните скорости са въпрос на вкус , аз не бих заменил автомата за ръчка....

Воината дизел - бензин(LPG) няма да я коментирам. Ръчните скорости са въпрос на вкус , аз не бих заменил автомата за ръчка....
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
RIDDICK написа:netmurder написа:Е то много евтино ремонта на ръчната скоростна кутия - съединител и маховик!!!
2000лв
Пълни глупости!
Иначе свиренето може да е от ролка примерно. В тази комплектация със стария мотор и ръчката това е уникално здрава кола! Цената е абсолютно нормална за гледан немски автомобил, който иска италиански печки на по 1 милион за по 9-10 хилки молим пътя чантата и за Горубляне

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!И точно този звук който описва си е заминаващ маховик! Колата ми е с ръчна кутия и ми позволи да зная какво пиша още повече съм минал през ремонта..,да я покара 5-6месеца в натоварен градски трафик в който рядко включваш 4та в продължение на часове и щурчето ще викне "оркестър Luk"...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
RIDDICK написа:Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!И точно този звук който описва си е заминаващ маховик! Колата ми е с ръчна кутия и ми позволи да зная какво пиша още повече съм минал през ремонта..,да я покара 5-6месеца в натоварен градски трафик в който рядко включваш 4та в продължение на часове и щурчето ще викне "оркестър Luk"...
И аз това имах предвид, много точно казано колега, същия мотор ръчка, минал съм през маховика, точно като натисне съединителя и малко се дигат оборотите и той излиза от резонансаи спира да трака, и само се влошава с времето, между другото е добра възможност като се сменя и се сваля кутията да се смени всичко по-скоростния лост, ябълки, пружинки и подобни.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Благодаря на всички за отзивите! Колата е купена, когато се установи от какво е бил шума ще напиша тук, за да затворим темата 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
RIDDICK написа:Глупости?!Комплект маховик феродов притескател лагер Luk,я си направи update първо и тогава се изказвай кое е глупост!
Абсолютна глупост разбира се. Комплекта на LUK ми излезе точно 600лв + 100лв. за смяната = 700 бг левчета. При теб до 2000 явно са отишли за новогодишното парти на сервиза, честито може да основеш фондация! И аз съм минал през проблема даже и тема пусках тук...както и да е.
И чак пък да не включва на 4-та с часове

П.С: Честито на колегата за покупката, сигурен съм че ще се радва дълго на тази кола дай боже всекиму!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2