530д прекъсва...
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
530д прекъсва...
Здравейте колеги, колата е 530д 218 и имам проблем от около 1 месец с прекъсването. При пълна газ и от 2ра скорост нагоре започва да прекъсва доста силно, все едно пускам и подавам пълна газ, даже след 3800 оборота почти не ускорява от прекъсването. На 1ва само нямам никакво прекъсване. Няма проблем при плавна газ, вдига си 150 и си ги потдържа. Дебитомера съм го сменял преди 5 месеца, дпф и кат са премахнати, горивния и въздушния съм ги сменил преди 1седмица и ми се струва, че след смяната се усеща повече прекъсването. Нямам никакви записани грешки.
Re: 530д прекъсва...
Изглежда като горивоподаваща помпа под предната седалка. Гледай на диагностиката колко бара прави по спомен трябва да са 9.5 поне .
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
А кое по-точно трябва да са гледа. Имам инпа и bmwhat.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Гледаш при грешките дали има "Pre-supply pressure monitoring".
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
vas33 написа:Изглежда като горивоподаваща помпа под предната седалка. Гледай на диагностиката колко бара прави по спомен трябва да са 9.5 поне .
Това за 9.5 бара го проверете преди да го взимате като база за сравнение. Аз на Е46 с М57 съм проверявал за налягането преди помпата и там беше около 4-5 бара... сега става дума за Е60 с M57N, но не мисля, че конструкторите са вдигнали двойно налягането.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Имам грешки само за горивния филтър, но той си е нов, явно подгрева е заминал. Иначе не видях в инпа каде показва за налягането в помпата. Може ли да помогнете каде да гледам в инпа за налягането.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Налягане в рейла при запалване > 250 bar - ако е по-малко колата въобще няма да завърти.На телевизията ще има Not Enough Pressure to Start.Температура на горивото 40-60 гр.Налягането в самата помпа за високото - неизмеримо.Операционно налягане до помпата за високо
4.3 bar.Налягане при запален двигател - 350 до 700 bar.Налягане на обратното гориво - 200 - 800 mbar.Ако имаш проблем с тези неща ще имаш записана грешка.Така че проблема не ти е там.Ако имаш ремап обаче,не е ясно какво става.
4.3 bar.Налягане при запален двигател - 350 до 700 bar.Налягане на обратното гориво - 200 - 800 mbar.Ако имаш проблем с тези неща ще имаш записана грешка.Така че проблема не ти е там.Ако имаш ремап обаче,не е ясно какво става.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Да имам ремап на колата, егр-ра сам го запушил за проба, но освен грешка за емисии друга разлика няма. Утре ще посетя един известен в нашия град доктор за дазели, да не давам пак грешни пари, че при дебитомера така стана.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Идвам от диагностика, казаха ми че е от температурния датчик на горивото, който е бил в помпата. Подавала грешна информация и от там идвало прекъсването. В нета никаде не намирам информация, някой да е имал подобен проблем.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
hol1gans написа:Идвам от диагностика, казаха ми че е от температурния датчик на горивото, който е бил в помпата. Подавала грешна информация и от там идвало прекъсването. В нета никаде не намирам информация, някой да е имал подобен проблем.
Според мен и да ти е заминал подгрева на филтъра и т.н не би трябвало да прекъсва
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
adovet написа:hol1gans написа:Идвам от диагностика, казаха ми че е от температурния датчик на горивото, който е бил в помпата. Подавала грешна информация и от там идвало прекъсването. В нета никаде не намирам информация, някой да е имал подобен проблем.
Според мен и да ти е заминал подгрева на филтъра и т.н не би трябвало да прекъсва
Точно това е,че имам грешка за подгрева и още една грешка за температурата на горивоти. Товс вчидях аз с инпа, и майстора ми каза, че гледал в движение и температурата са меняла рязко и от там прекъсвала. Този датчик бил в самата помпа под колекторите.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
2ма познавам с прецакани подгреви и колите им не прекъсваха ,не е от там.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Така е, грешката с подгрева е разписана в две теми от подфорума и колегите нямат проблем с вървежа. Може би трябва да се насочиш към датчика..
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Някой маса километри сме минали с грешка на реле за подгряване на свещи и грешка на подгряването при горивния филтър. Няма никакво прекъсване на двигателя.timur_lenk написа:2ма познавам с прецакани подгреви и колите им не прекъсваха ,не е от там.

Под входящия колектор, се намира релето за управление на подгряващите свещи, които работят само при студен двигател.hol1gans написа: Този датчик бил в самата помпа под колекторите.
П.П. При не работещи свещи за подгряване, двигателя следва да е по-шумен като е студен. Подгряването на горивото е при горивния филтър под колата и за мен, ефекта му е основно за затопляне и от там по-добра филтрация.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2