Моля за малко помощ,колата не иска да пали!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моля за малко помощ,колата не иска да пали!
Здравейте Колеги.След нечовешките валежи последните дни,за трети път през последните месеци антенния модул/diversity antena/,под спойлера и третия стоп ме предаде.Отначало,не работеше само дистанционното/централното/,но след това като влязох в колата с ключа и опитах да стартирам,на чек дисплейчето започнаха да излизат,последователно иконки за скоростна кутия,еърбег,окачване,светлини и т.н. Idrive/навигацията/ ,както и скоростния лост не светват
и като натисна старт/стоп бутона нищо не става! Преди няколко дни ми го направи,абсолютно същото,но след 3-4 опита се съживи колата.Модула съм го отварял преди месеци,пак не работеше дистанцията и след издухване и почистване си бачкаше ОК,пък и нямаше кой знае кви следи от влязла директно вода,някакъв минимален конденз беше.Знам,че трябва да отворя антенния модул и да пробвам да го подсуша и изчистя,обаче колата е на открито,а постоянно,почти през час,превалява и ме е шубе да не наводня още повече ситуацията ако ме изпраска дъжда,докато кормя модула!
Искам да попитам,някой има ли идея,как бих могъл да стартирам колата,за да опитам да се добера до някво помещение на закрито и да разкоствам там спойлера,щото в момента се намирам в едно странджанско село,където гаражите са кът,пък и не мога да освободя скоростите на N за да ме изтегли някой??? Предварително,Голямо Благодарско!

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Моля за малко помощ,колата не иска да пали!
Grey написа:Здравейте Колеги.След нечовешките валежи последните дни,за трети път през последните месеци антенния модул/diversity antena/,под спойлера и третия стоп ме предаде.Отначало,не работеше само дистанционното/централното/,но след това като влязох в колата с ключа и опитах да стартирам,на чек дисплейчето започнаха да излизат,последователно иконки за скоростна кутия,еърбег,окачване,светлини и т.н. Idrive/навигацията/ ,както и скоростния лост не светвати като натисна старт/стоп бутона нищо не става! Преди няколко дни ми го направи,абсолютно същото,но след 3-4 опита се съживи колата.Модула съм го отварял преди месеци,пак не работеше дистанцията и след издухване и почистване си бачкаше ОК,пък и нямаше кой знае кви следи от влязла директно вода,някакъв минимален конденз беше.Знам,че трябва да отворя антенния модул и да пробвам да го подсуша и изчистя,обаче колата е на открито,а постоянно,почти през час,превалява и ме е шубе да не наводня още повече ситуацията ако ме изпраска дъжда,докато кормя модула!
Искам да попитам,някой има ли идея,как бих могъл да стартирам колата,за да опитам да се добера до някво помещение на закрито и да разкоствам там спойлера,щото в момента се намирам в едно странджанско село,където гаражите са кът,пък и не мога да освободя скоростите на N за да ме изтегли някой??? Предварително,Голямо Благодарско!
Мисля че проблема ти е в паднал акумулатор. Антенния модул ти е само за дистанционното на ключа и радиото.
Според мен, проблема е IBS сензора, или иначе казано, минусовия кабел на акумулатора. Пробвай да разкачиш буксата, която свързва плюсовия и минусовия кабел, малка синя букса. При мен на комбито се появи този проблем след дъждовете, протече през люка и скапа сензора.
- KyoSan
- Потребител
-
- Кара: '04 BMW E60 525d
- Мечтае да кара: Космически кораб
Колега погледни при акумулатора и бушоните дали не е мокро или дали няма следи от конденз. Преди време и при мен се получи същото и акумулатора замина за една нощ. Най вероятно ти се навлажнява някой модул и прави беля.
Благодаря за помощта,Колеги!!! Ще се насоча към акомулатора и модулите под резервната гума,да видя кво се случва и ще пиша за развръзката,каквато и да е тя,хахаха
Благодаря!!!

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
И под резервната гума,при мене си беше язовир там.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
В жабката съшо имаш бушони и там можеш да погледнеш какво е положението.
Здравейте отново! Колата най-после запали,след като поиздухах и зачистих трите реленца от снимките,които прилагам.Вода нямаше никъде,при акумулатора също е сухо.Единствено в леглото на тези реленца имаше следи от ръжда,което означава,че някога е проникнала влага там и на реленцата се вижда ясно,че до половината са били заляти,но как точно само в тази формичка/на трите реленца е влязла водата,просто акъла не ми го побира???
Гледах доста схеми в нета,да разбера за какво точно отговарят тези реленца,но така и не разбрах на 100%. Ще бъда много благодарен,някой Колега ако знае,да сподели!Миналия път като ми го направи това ,сама си запали,сега, след като ги побарничках тези реленца,веднага след това запали ??? Сигурно ще ги сменя тези реленца,както и акумулатора,който тази година става на 5 години!?!

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
1.Зеленото е за компресора на въздушното окачване.
2.Средното червено е за напълното, леко затваряне на вратите.
3.Крайното червено е за задната чистачка.
2.Средното червено е за напълното, леко затваряне на вратите.
3.Крайното червено е за задната чистачка.
Мерси Колега! Аз,обаче нямам soft close функция на вратите,така че имаш ли идея за какво друго може да е средното? Още веднъж Благодаря?.....ааааа, и тва дето изглежда като зелено,по скоро е бяло,на снимките обаче изглежда с леко зелен тинт,предполагам заради влагата?!
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Най-точно би трябвало да излязат, ако се търси по вин, ако искаш прати ми твоя на лично.
Надявам се разбираш английски, Ето Го Решението:
http://forum.bmw5.co.uk/topic/49784-i-drive-problems-frying-of-electronics-by-water-ingress/
И една идея за допълнително подсигуряване, сега почистваш всичко със следи от вода, ръжда и т.н., букси, конектори, крачета на релета и др., напръскваш ги с контактен спрей.
Купуваш си една такава или друга подобна подложка, купуваш хубава широка битумна лента и облепяш по ръба и подложката, както съм очертал, разбира се и от към рамката на багажника.Забравяш за вода.

Надявам се разбираш английски, Ето Го Решението:
http://forum.bmw5.co.uk/topic/49784-i-drive-problems-frying-of-electronics-by-water-ingress/
И една идея за допълнително подсигуряване, сега почистваш всичко със следи от вода, ръжда и т.н., букси, конектори, крачета на релета и др., напръскваш ги с контактен спрей.
Купуваш си една такава или друга подобна подложка, купуваш хубава широка битумна лента и облепяш по ръба и подложката, както съм очертал, разбира се и от към рамката на багажника.Забравяш за вода.

Мерси Много Колега,да, с английйския съм ОК. Трябва да видя тия маркучи,канали за отводняването на покрива и панорамния,защото като чета пича кво е написал,че паркирането на склон, с предницата на горе,било най-лошия сценарии....
точно така бях паркирал и то за няколко дни в най-зверските дъждове.Странното е,че вътре,никъде няма даже и конденз,да не говорим за аквариум???

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Жив и здрав, надявам се да нямаш повече проблеми 
Можеш да провериш в дилърската мрежа, дали БМВ не са пуснали сервизна акция, по проблема.

Можеш да провериш в дилърската мрежа, дали БМВ не са пуснали сервизна акция, по проблема.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Колегата da6ip, е направил една много обширна и полезна тема за проблемите на Е61. Ако не си я гледал и хвърли едно око.
viewtopic.php?f=116&t=240323
viewtopic.php?f=116&t=240323
Още веднъж,голямо Благодарско Колеги!!! Да, темата на колегата da6ip я знам почти наизуст
,евалата,че я е направил,адски важно четиво за всеки с туринг автомобил! Ще сменя релетата,ще отворя тези подли тръбички,както и ще изолирам самият отсек по препоръките на колегата 6inlinepower ! Ще замеря и акумулатора,ако е тръгнал да умира,сменям и това е!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2