ССС модула замръзна

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

ССС модула замръзна

Мнение от iceblast » 10 Сеп 2014, 22:09

Колеги, от нямане какво да правя реших че ще си ъпдейтвам вина на ССС модула най-сетне. :mhihi:

Да ама на 5% увисна ВинКФПто и сега ССС модула си седи на БМВ надписа и не помръдва. Всички модули мога да ги чета за грешки, мога да рестартирам, но никакъв реултат.

Въпросът ми е това чудо обратимо ли е или трябва ново да си купувам? Ако е обратимо какво да му направя?
Някой ако има идея нека каже или при кой да отида да го съживи, като съответ ое си заплатя за услугата!
Последна промяна iceblast на 10 Сеп 2014, 22:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: ССС модула за ръзна

Мнение от Giovanni » 10 Сеп 2014, 22:22

iceblast написа:Колеги, от нямане какво да правя реших че ще си ъпдейтвам вина на ССС модула най-сетне. :mhihi:

Да ама на 5% увисна ВинКФПто и сега ССС модула си седи на БМВ надписа и не помръдва. Всички модули мога да ги чета за грешки, мога да рестартирам, но никакъв реултат.

Въпросът ми е това чудо обратимо ли е или трябва ново да си купувам? Ако е обратимо какво да му направя?
Някой ако има идея нека каже или при кой да отида да го съживи, като съответ ое си заплатя за услугата!

Звучи като да си го брикнал(прецакал). Затова с winkfp се работи с жълта глава/opps/icom. За вина можеше да ползваш Tool32 вместо да си препрограмираш целия модул.
Може да дойдеш да пробваме да го оправим.
И да не забравиш преходника :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Сеп 2014, 22:32

Ейййййй това се вика човек без работа ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 10 Сеп 2014, 22:34

Мооже :) Трябва нещо да му направя...

Пробвах пак да ъпдейтна, всичко тръгва и около 5% пак същото. Този път снимах грешките! Аз мислех, че смяната на ВИН-а не препрограмира целият модул, защото знам, че ССС не трябва да се опитваш да го ъпдейтваш през ОБД :mhihi: Ма така е, като скучая докато чакам да дойде време да хващам самолета и сега до него ще ми дрънкат корите в колата :mhihi:

Ето ги грешките:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Re: ССС модула замръзна

Мнение от ristaka 82 » 10 Сеп 2014, 23:21

Aз за програмиране признавам само колегата MadChicken. Конкретно за ССС модула моята е американка и единствено той успя да ми програмира честотите на радиото .(в Ямбол хващаше само 4 станции) :banghead: Пи посещение в Бова Кар Бургас за обновяване на софта и проблеми с адаптивните фарове , ми заявиха че не подлежи на програмиране (тея хора от кога отказват пари) и ми отказаха конкретно за ССС. Колегата го препрограмира за 20-на минути по спомен.... Това става още 2012г. И в последстие съм го търсил за други услуги по програмиране на модули по колата и винаги е бил коректен и много точен....

Та ако скоро не си ходил към Бургас , може да направиш една разходка и да се сържеш с него да се опита да ти помогне.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 10 Сеп 2014, 23:26

Сигурен съм в колегата, но до Бс нямам път. Нещо около София и региона.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 11 Сеп 2014, 8:19

iceblast написа:Сигурен съм в колегата, но до Бс нямам път. Нещо около София и региона.

Е как нямаш път :D още става за море :D Мога да ти дам моя ССС модул, тъкмо ще се хвърля за NBT :D За къде ще хващаш пък сега самолета :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 11 Сеп 2014, 9:13

Ето една тема в която описват проблем при ъпдейт на CCC модула, както и смяна на VIN.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ture-error

На кратко би трябвало да няма проблем да се съживи модула, но трябва захранване за акумулатора и ICOM.
Тук бих се радвал, ако колегата MadChicken сподели малко повече от своя опит.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 11 Сеп 2014, 9:39

Ами аз от години не използвам кола за да ъпдейтвам навигационни модули (CCC, CIC, NBT), особено ако са проблемни. Имам си установка и закачам само модула. Задължително с ICOM и всичко това захранвано от стабилизирано захранване закачено на UPS.
Ако модула е стар има голям шанс повече да не може да му се презапише софтуера и тогава се подменят флаш паметите във Варна. Има трикове за по-бавно записване във флаша, но божа работа ...
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 11 Сеп 2014, 10:48

Като се прибера в сряда ще видим какво ще стане :)

Подаръци приемам всякакви :)

В Амсрердам съм за една седмица :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 11 Сеп 2014, 12:30

Ха ха то кой не приема подаръци :D И аз се бях вкарал в един малък филм от нямане какво да правя, но се отървах само с изгорял предпазител :D

Назад към Е60/Е61