ССС модула замръзна
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
ССС модула замръзна
Колеги, от нямане какво да правя реших че ще си ъпдейтвам вина на ССС модула най-сетне.
Да ама на 5% увисна ВинКФПто и сега ССС модула си седи на БМВ надписа и не помръдва. Всички модули мога да ги чета за грешки, мога да рестартирам, но никакъв реултат.
Въпросът ми е това чудо обратимо ли е или трябва ново да си купувам? Ако е обратимо какво да му направя?
Някой ако има идея нека каже или при кой да отида да го съживи, като съответ ое си заплатя за услугата!

Да ама на 5% увисна ВинКФПто и сега ССС модула си седи на БМВ надписа и не помръдва. Всички модули мога да ги чета за грешки, мога да рестартирам, но никакъв реултат.
Въпросът ми е това чудо обратимо ли е или трябва ново да си купувам? Ако е обратимо какво да му направя?
Някой ако има идея нека каже или при кой да отида да го съживи, като съответ ое си заплатя за услугата!
Последна промяна iceblast на 10 Сеп 2014, 22:36, променена общо 1 път
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: ССС модула за ръзна
iceblast написа:Колеги, от нямане какво да правя реших че ще си ъпдейтвам вина на ССС модула най-сетне.![]()
Звучи като да си го брикнал(прецакал). Затова с winkfp се работи с жълта глава/opps/icom. За вина можеше да ползваш Tool32 вместо да си препрограмираш целия модул.
Може да дойдеш да пробваме да го оправим.
И да не забравиш преходника

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ейййййй това се вика човек без работа
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Мооже
Трябва нещо да му направя...
Пробвах пак да ъпдейтна, всичко тръгва и около 5% пак същото. Този път снимах грешките! Аз мислех, че смяната на ВИН-а не препрограмира целият модул, защото знам, че ССС не трябва да се опитваш да го ъпдейтваш през ОБД
Ма така е, като скучая докато чакам да дойде време да хващам самолета и сега до него ще ми дрънкат корите в колата
Ето ги грешките:

Пробвах пак да ъпдейтна, всичко тръгва и около 5% пак същото. Този път снимах грешките! Аз мислех, че смяната на ВИН-а не препрограмира целият модул, защото знам, че ССС не трябва да се опитваш да го ъпдейтваш през ОБД

Ето ги грешките:

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: ССС модула замръзна
Aз за програмиране признавам само колегата MadChicken. Конкретно за ССС модула моята е американка и единствено той успя да ми програмира честотите на радиото .(в Ямбол хващаше само 4 станции)
Пи посещение в Бова Кар Бургас за обновяване на софта и проблеми с адаптивните фарове , ми заявиха че не подлежи на програмиране (тея хора от кога отказват пари) и ми отказаха конкретно за ССС. Колегата го препрограмира за 20-на минути по спомен.... Това става още 2012г. И в последстие съм го търсил за други услуги по програмиране на модули по колата и винаги е бил коректен и много точен....
Та ако скоро не си ходил към Бургас , може да направиш една разходка и да се сържеш с него да се опита да ти помогне.....

Та ако скоро не си ходил към Бургас , може да направиш една разходка и да се сържеш с него да се опита да ти помогне.....
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
iceblast написа:Сигурен съм в колегата, но до Бс нямам път. Нещо около София и региона.
Е как нямаш път

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ето една тема в която описват проблем при ъпдейт на CCC модула, както и смяна на VIN.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ture-error
На кратко би трябвало да няма проблем да се съживи модула, но трябва захранване за акумулатора и ICOM.
Тук бих се радвал, ако колегата MadChicken сподели малко повече от своя опит.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ture-error
На кратко би трябвало да няма проблем да се съживи модула, но трябва захранване за акумулатора и ICOM.
Тук бих се радвал, ако колегата MadChicken сподели малко повече от своя опит.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ами аз от години не използвам кола за да ъпдейтвам навигационни модули (CCC, CIC, NBT), особено ако са проблемни. Имам си установка и закачам само модула. Задължително с ICOM и всичко това захранвано от стабилизирано захранване закачено на UPS.
Ако модула е стар има голям шанс повече да не може да му се презапише софтуера и тогава се подменят флаш паметите във Варна. Има трикове за по-бавно записване във флаша, но божа работа ...
Ако модула е стар има голям шанс повече да не може да му се презапише софтуера и тогава се подменят флаш паметите във Варна. Има трикове за по-бавно записване във флаша, но божа работа ...
Only dead fish follow the stream...
Като се прибера в сряда ще видим какво ще стане 
Подаръци приемам всякакви
В Амсрердам съм за една седмица

Подаръци приемам всякакви

В Амсрердам съм за една седмица

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Ха ха то кой не приема подаръци
И аз се бях вкарал в един малък филм от нямане какво да правя, но се отървах само с изгорял предпазител 

11 мнения
• Страница 1 от 1