търся ел. схема за е61 + проблем
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Peteff
- Потребител
-
- Кара: bmw e61 535d
търся ел. схема за е61 + проблем
Здравейте колеги! Някой има ли ел. схема за е61 фейслифт-а ?
Опитах в http://www.bmw-planet.com , но нещо ми блокира java-та и немога да видя схемите.Ако ми помогне някой как да я разблокирам java-та също ще ми е от помощ .
Имам проблем с преден ляв габарит на автомобила (по скоро с ангелското око) - не свети (светеше когато си иска) ,а крушката е здрава (с лед съм).
Мерих на буксата към фар-а - къде отива напрежение - при включени габарити на две от крачета-та ми дава напрежение 12в (едното вероятно за "веждата" на фара , другото можеби за ангелското око ).
Интересното е че на другия фар освен на тези 2 крачета идва напрежение и на още едно , но там е 4 волта ... Та затова ми трябва схема - за да видя по кой точно кабел идва напрежението към ангелските очи . Ако разбера какъв цвят е кабела за захранването на ангелското око и ако по него идва ток значи проблема е вътре във фара (вероятно прекъснат кабел) , а ако не проблема ще е по сложен
Много се отнесох ...
Та ако някой му се намира схема да ми я прати на torax.outwar@abv.bg или да даде линк за теглене от някъде.
Поздрави !
Опитах в http://www.bmw-planet.com , но нещо ми блокира java-та и немога да видя схемите.Ако ми помогне някой как да я разблокирам java-та също ще ми е от помощ .
Имам проблем с преден ляв габарит на автомобила (по скоро с ангелското око) - не свети (светеше когато си иска) ,а крушката е здрава (с лед съм).
Мерих на буксата към фар-а - къде отива напрежение - при включени габарити на две от крачета-та ми дава напрежение 12в (едното вероятно за "веждата" на фара , другото можеби за ангелското око ).
Интересното е че на другия фар освен на тези 2 крачета идва напрежение и на още едно , но там е 4 волта ... Та затова ми трябва схема - за да видя по кой точно кабел идва напрежението към ангелските очи . Ако разбера какъв цвят е кабела за захранването на ангелското око и ако по него идва ток значи проблема е вътре във фара (вероятно прекъснат кабел) , а ако не проблема ще е по сложен

Та ако някой му се намира схема да ми я прати на torax.outwar@abv.bg или да даде линк за теглене от някъде.
Поздрави !
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: търся ел. схема за е61 + проблем
Можеш да овориш капаците на фара и да проследиш (прозваниш с мултицет) кабелите на крушката на кой пин излиза на буксата....
Масата е обща но почти съм сигурен че проблема е в модула или китаиските крушки. Пробвай да ги размениш с другия фар. Тоя филм (същото както го описваш)
съм го играл с старите ми фарове. Оказа се лайт модула изгорял частично. С фейсовите няма база за сравнение ....
Масата е обща но почти съм сигурен че проблема е в модула или китаиските крушки. Пробвай да ги размениш с другия фар. Тоя филм (същото както го описваш)
съм го играл с старите ми фарове. Оказа се лайт модула изгорял частично. С фейсовите няма база за сравнение ....

- Peteff
- Потребител
-
java-та я оправих . Благодаря . Сега ще дерзая .
Относно проблема ми - бях свалил вчера фаровете, но не ми дойде на акъла да прозвъня кабелите . Ще ме е яд ако е лед-овете защото ги взех доста пари , уж с цел да са по качествени (с баласт са си и с вентилатор и радиатор на крушката) .
Като цяло по добре в тях да е проблема отколкото в модула нали ? Радиатора на лед-а е доста обемист и немога да затворя капаците и ако проблема е в тях ще взема такива с които мога да си затворя капаците . За сега няма да се занимавам т.к. си поръчах нови стъкла и ще ги сменям скоро . Тогава ще проверя кабелите , ще почистя фаровете и ще сменя стъклата и евентуално ледовете .
А този модул къде се намира и как мога да разбера дали е от него проблема ? При диагностика имам 1 грешка но тя е за един датчик за климатика .
Поздрави.
Относно проблема ми - бях свалил вчера фаровете, но не ми дойде на акъла да прозвъня кабелите . Ще ме е яд ако е лед-овете защото ги взех доста пари , уж с цел да са по качествени (с баласт са си и с вентилатор и радиатор на крушката) .
Като цяло по добре в тях да е проблема отколкото в модула нали ? Радиатора на лед-а е доста обемист и немога да затворя капаците и ако проблема е в тях ще взема такива с които мога да си затворя капаците . За сега няма да се занимавам т.к. си поръчах нови стъкла и ще ги сменям скоро . Тогава ще проверя кабелите , ще почистя фаровете и ще сменя стъклата и евентуално ледовете .
А този модул къде се намира и как мога да разбера дали е от него проблема ? При диагностика имам 1 грешка но тя е за един датчик за климатика .
Поздрави.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Модула се намира под волана в ляво. Сваля се кората под волана и няма как да го сбъркаш седи си сам модула. :-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
Точно зад OBD II буксата е почти изправен на пластмасова стойка....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Peteff
- Потребител
-
А как да разбера дали в него е проблема ? Диагностиката хваща ли го като грешка ?
- Trixster
- ентусиаст
-
Аз имах грешка и светеща лампа за изгорял габарит (ангелско око), докато веждата на фара си светеше. Прозвънях кабелите след като със смяна на крушката не стана и разбрах че е модула. Сложих новия и всичко е ОК.
Aristotle
Aristotle
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Trixster написа:Аз имах грешка и светеща лампа за изгорял габарит (ангелско око), докато веждата на фара си светеше. Прозвънях кабелите след като със смяна на крушката не стана и разбрах че е модула. Сложих новия и всичко е ОК.
Да и аз съм правил две коли точно с такъв проблем на едната не идваше напрежение до предния ляв ангел е60, а другата е90 на нея липсваше на заден десен габарит и при двете проблема беше в LM модула. Има вариант да се направи и без да се сменя модула, като се върже към другия светещ и се изключи чека за проблемния.
- Peteff
- Потребител
-
Интересното е че аз нямам грешка . Само индикация за изгоряла крушка на въпросния "ангел".
Стъклата дойдоха и тези дни ще действам. Като се замисля може и кабела който излиза от модула да не прави добър контакт т.к. преди да спре да свети тотално някой път светеше а някой път не.Трябва да разглобя и да пръсна с контактен спрей да видим ще има ли оправия.
За пускабе на кабелче от веждата към "ангела" и аз мислих, но по този начин ще светят заедно , а аз искам да ми светят само "ангелите" през деня (имам опция за дневни светлини).
Дано го излекувам скоро че много ме дразни така.
Поздрави!
Стъклата дойдоха и тези дни ще действам. Като се замисля може и кабела който излиза от модула да не прави добър контакт т.к. преди да спре да свети тотално някой път светеше а някой път не.Трябва да разглобя и да пръсна с контактен спрей да видим ще има ли оправия.
За пускабе на кабелче от веждата към "ангела" и аз мислих, но по този начин ще светят заедно , а аз искам да ми светят само "ангелите" през деня (имам опция за дневни светлини).
Дано го излекувам скоро че много ме дразни така.
Поздрави!
- Trixster
- ентусиаст
-
oci написа:Има вариант да се направи и без да се сменя модула, като се върже към другия светещ и се изключи чека за проблемния.
Това е по-скоро замаскиране на проблема, отколкото решение, но е вариант да свети всичко.
Aristotle
Aristotle
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Trixster написа:oci написа:Има вариант да се направи и без да се сменя модула, като се върже към другия светещ и се изключи чека за проблемния.
Това е по-скоро замаскиране на проблема, отколкото решение, но е вариант да свети всичко.
е да така е принципно и аз не ги обичам тези работи ама едното струва две шишета бира

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
И аз бях така . Единствено проблем беше , че ако оставяш колата някъде на паркинг светлина (лява или дясна) в единия случай няма да свети отпред нищо а в другия ще светят двете светлини....

- Trixster
- ентусиаст
-
ristaka 82 написа:И аз бях така . Единствено проблем беше , че ако оставяш колата някъде на паркинг светлина (лява или дясна) в единия случай няма да свети отпред нищо а в другия ще светят двете светлини....![]()
И то ва си има лечение, може да се вземе ток от веждата на същия фар на който не му свети "ангела" и тогава паркинг светлини (лаво или дясно) си работят ОК.
Aristotle
Aristotle
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2