Въпрос за комфортни седалки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Въпрос за комфортни седалки

Мнение от themoldestone » 31 Авг 2014, 17:46

Здравейте колеги,

Намерих си комфортни седалки, с възглавнички на главата, чупещи се в средата, изтегляща се част под колената и са в доста добро състояние. Цвета е същия като моя салон и ще си паснат перфектно.Малко са прашни и изцапани, но се чистят и си личи, че не са захабени, просто са стояли дълго време без да са покрити в гараж. За беля обаче им липсват пластмасите отстрани - панелите с бутоните. Явно трябва да потърся такива панели, но не мога да преценя имат ли подгряване, мемори ли са и т.н, за да знам какви панели да намеря. Нямам наблюдения дали всички комфортни седалки са с памет и напълно електрически, но според мен би трябвало да са.

Прилагам снимки за да видите и дадете съвет какво точно ми трябва и дали някой знае как мога да се снабдя с въпросните пластмаси - в чуждите форуми искат по 50-60 евро за този контролен панел, което е лудост, имайки предвид колко струват цели салони тука у нас (по 800-900лв барабар с корите на вратите). Моля абстрахирайте се от състоянието - както казах от над 1 година не са чистени, а са стояли на земята в гараж.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Благодаря ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Въпрос за комфортни седалки

Мнение от netmurder » 31 Авг 2014, 22:35

До колкото знам аз колега, панелите за комфортните седалки са само едни за при-фейс и за фейс май имат лека разлика. Ако имат подгрев то копчето за подгрева се намира на централната конзола... Така че си мисля че трябва да видиш дали седалките са от фейс или при-фейс и да си вземеш въпросния панел...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 01 Сеп 2014, 7:43

Колега,всички комфортни седалки са напълно електрически и доколкото си спомням с memory.За меморито,обаче не съм 100% сигурен.Подгряването се поръчва допълнително,така че ,има вариант и да нямат.Аз също си мисля,че имат разлика, панелчетата от преди и след фейсбука.Трябва да потърсиш и да ги провериш тези неща или някой по- компетентен от колегите да даде мнение.Сигурен съм обаче,че като ги монтираш,ще се преродиш :mhihi: ,няма такова удобство!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от themoldestone » 01 Сеп 2014, 8:28

Седалките са от pre-LCI, мисля, че на 5та снимка се виждаше ако зуумнеш. Лошото е, че съвсем се обърках и гледайки снимките, не мога да разбера кои панели трябва да са. Намерих това в нета:
http://www.ebay.com.sg/itm/BMW-E60-E61-5-Series-front-Right-seat-outer-covering-cover-trim-Beige-NEW-OEM-/181363134184 , но дали ще пасне, пише, че е за всички модели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 01 Сеп 2014, 9:41

Колега ако искаш после да снимам моите, но мисля че са същите като тези от линка който си постнал...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от themoldestone » 01 Сеп 2014, 10:05

Удари им една снимка, въпреки, че като се заглеждам, не знам дали вие се ориентирате коя е шофьорската и коя навигаторската (1-ва, 2-ра, 3-та и 5-та мисля,че са на навигаторската), но нещо тоя панел от ebay не ми изглежда, че ще пасне точно.

Другия проблем е, че по принцип има различни видове панели с бутони, на едните до кръгчето със четирите стрелки има още две малки бутончета, на други ги няма. Как да се ориентирам идея нямам.

Ако някой може да сподели дали вижда и нещо друго липсващо - например окабеляването не мога да се ориентирам там ли е, виждам, че има някакво ама... Човека, който ги продава, каза, че само пластмасите отстрани липсват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от themoldestone » 04 Сеп 2014, 10:42

След кратко умуване с колегата pepsin се досетихме, че въпросните седалки са от E65, а при тях бутоните за регулиране са на подлакътника и затова ги няма тия пластмаси и бутони с панели. Търсих тука във форума да видя дали са съвместими, но нищо не открих.
Та някой може ли да потвърди, в случай, че си намеря панелите с бутоните за Е60 и пластмасите, дали седалките от Е65 ще станат и за Е60 или няма начин?

Назад към Е60/Е61