Загуба мощност

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Re: Загуба мощност

Мнение от RIDDICK » 15 Авг 2014, 7:03

На дали се е получило от махане на пеперудите, я си провери актуатора на турбото че звучи като проблем там,понеже аз имам сходен и само актуатори в главата ми:)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Загуба мощност

Мнение от adovet » 15 Авг 2014, 10:58

SDLS написа:Здравейте колеги...
преди около 10 дни както си карах и колата изгуби мощност над 3000 оборота и над 60-70км. Закарах я на диагностика и показа грешка запушен DPF. Свалихме 2-та и бяха почистени с качествени препарати. След първото пътуване бях минал около 300км. Колата пренощува и на следващия ден тръгнах наобратно. НА една бензиностанция я изгасих и я запалих, подадох по-рязко газ, защото идваше кола и пак загуби мощност, погледнах назад едни черни пушаци :kuku: И така отново загуба на мощност. Излезнах на магистралата и карах около 100км преди отново нещата да си дойдат на мястото и си вървеше както трябва. Днес я закачаме на диагностика - никаква грешка. Живи данни - никакви отклонения :roll: Реших да я покарам пак и ако покаже пак проблем да се връщам да се гледа пак. През това време решихме да махнем клапите на колекторите, защото бяха доста зле, а съм чувал, че могат да направят големи поразии. Махнахме ги и колата направо умря :censored: Няма ускорението, което трябва да има за 220кс кола. Вдига оборотите супер много и не сменя скорост. Все едно имам кола около 80кс. Оставих им я да я гледат, но ако някой има идея от какво може да се е получило и първото и сегашното положение моля за помощ. Благодаря на отзовалите се :bchug:

На дали е от клапите. Виж по скоро някой вакум, маркучи и т.н. да не се е откачил при демонтажа и монтажа на колектора.

Назад към Е60/Е61