Играене на обороти при празен ход 535д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Играене на обороти при празен ход 535д
Здравейте колеги,
От няколко дни наблюдавам , че като се пусне свободна било то в движение или на място(паркинг), оборотите падат малко под тези на свободен ход и веднага се качват по принцип не го прави постоянно от време на време е , но дразни , оборотите падат с не повече от 50 едвам се мърда стрелката на долу , но се усеща веднага от генерацията , че колата не работи равномерно , та въпроса ми е някакви идеи ? къде да търся проблема? Като неща вероятно от които може да е , да кажа , че съм сменял филтъра за картерни газове преди 4к км, всички вакумни пътища са сменени с нови и ЕГР ми е запушен софтуерно и механично
Поздрави.
От няколко дни наблюдавам , че като се пусне свободна било то в движение или на място(паркинг), оборотите падат малко под тези на свободен ход и веднага се качват по принцип не го прави постоянно от време на време е , но дразни , оборотите падат с не повече от 50 едвам се мърда стрелката на долу , но се усеща веднага от генерацията , че колата не работи равномерно , та въпроса ми е някакви идеи ? къде да търся проблема? Като неща вероятно от които може да е , да кажа , че съм сменял филтъра за картерни газове преди 4к км, всички вакумни пътища са сменени с нови и ЕГР ми е запушен софтуерно и механично
Поздрави.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Играене на обороти при празен ход 535д
Аз имах подобен проблем на 550-та - случаваше се точно преди да спра или като превключа от D на N. Изчезна след като си направих профилактика на компресора на климатика - смяна на фреона и маслото.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Възможно да са дюзите. Колата има ли дпф?
- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
armen написа::wave: И аз имам този проблем на 535д от време на време даже беше се оправило за около 2 мес. след почистване на колектори и Дросел ;Сменени са дюзи , дебитомер , колектори , свещи вихровите клапи са върнати на място но явно е от друго не съм сменил само вакумитеНякой да каже още нещо за смяна освен колата разбира се
ДПФ -премахнат софтуерно за хард мисля не...
Как така само софтуерно премахнат, ти знаеш ли в какви бели ще се вкараш ако колата не регенерира ДПФ, който не е хардуерно премахнат?
- armen
- кандидат ентусиаст
-
Така си мисля ,че не е поне така ми каза предният собственик, само бил изчистен след демонтаж но може да бърка гърнетата и да са почистили не дпф-а а самият той да е с дупка а и като правих диагностика в различни сервизи ми отговарят на въпроса за дпф изключен. Колата се държи мн добре и не пуши кюнците са леко черни разхода е мн добър за 535д... Мистерия .......знам ли вече има леко присвирване на турбините при сръчкване в норма мисля ... но...и те са нови. 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Свирене пр турбината не теябва да има. Или е заминало малкото турбо или са изкормили катализатора! 

- armen
- кандидат ентусиаст
-

- armen
- кандидат ентусиаст
-
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Здравей те колеги и аз имам този проблем с играене на обороти те.Някой дали го реши????????????????????
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Колега след година каране стигнах до извода , че колата просто си мени оборотите предполагам от зацепване на предавките като се сменя съответно между директна , задна , паркинг и неутрална. Сега забелязва леко играене на оборотите нагоре и надолу , от скритото меню говорим за 5-6 оборота но се усеща пак по звука на генерацията , но забелязвам, че това играене се оправя колата като загрее, като загрее оборотите почти винаги са точно на 680 и мърдат много леко между 679 и 681. Така че мисля , че това клатене което става между предавките е нормално.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Веригите сменени ли са...
И не е нормално да мени оборотите...
И не е нормално да мени оборотите...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- pepsin
- младши ентусиаст
-
При мен всичко е сменено;)въпроса е,че от известно време седя ли на Д или на Н.Пример:светофар и държа спирачката,и колата е студена,почват да играят обороти те.Да за секунда е но ги качва малко над 678и после веднага ги сваля.На диагностика всичко е шест
Последна промяна pepsin на 31 Дек 2015, 0:28, променена общо 2 пъти
- pepsin
- младши ентусиаст
-
А да БМВ е60 3.0д.218кс.2004г. 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА