е60 пуши
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
е60 пуши
Здравейте, имам много старнен проблем от няколко месеца!
Та проблема е, че пуши бяло-сиво-жълтеникаво (прашно) странно определение но е така!
Пуши когато си поиска, но като започне прави километрични облаци (не е приятно)
Карах колата на страшно много сервизи и диагностики и какво ли не но без никакъв резултат... няма записани грешки, няма загуба на масло и антифтиз, няма промяна във вървенето!
Колата е 525D 2006г ръчка.
Някой да се е сблъквал с такъв проблем?
Та проблема е, че пуши бяло-сиво-жълтеникаво (прашно) странно определение но е така!
Пуши когато си поиска, но като започне прави километрични облаци (не е приятно)
Карах колата на страшно много сервизи и диагностики и какво ли не но без никакъв резултат... няма записани грешки, няма загуба на масло и антифтиз, няма промяна във вървенето!
Колата е 525D 2006г ръчка.
Някой да се е сблъквал с такъв проблем?
- Donkov1978
- Потребител
-
Re: е60 пуши
DPF има ли и как е като стойности ? Чистен ли е някога ?
Миналата седмица проверихме ДПФ-а беше много задръстен и показваше много високи стойности (70 нещо си) свалихме го и го изчистихме и сега показва (20 нещо си)
Може ли да е от него?
Може ли да е от него?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
ctameh написа:Миналата седмица проверихме ДПФ-а беше много задръстен и показваше много високи стойности (70 нещо си) свалихме го и го изчистихме и сега показва (20 нещо си)
Може ли да е от него?
И сега, след като го изчистихте, как върви колата?

datchko написа:ctameh написа:Миналата седмица проверихме ДПФ-а беше много задръстен и показваше много високи стойности (70 нещо си) свалихме го и го изчистихме и сега показва (20 нещо си)
Може ли да е от него?
И сега, след като го изчистихте, как върви колата?
Не намирам разлика.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега пушенето на бяло-сиво ПРИ наличие на ДПФ говори за пробит ДПФ и тези километрични облаци са по време на регенерация
Сега след "прането на филтъра" дано да нямам проблеми, аз се съмнявах от антифриза но няма загуби и дано да е от ДПФ-а
Разлика във вървенето не съм намерил голяма ама май разхода ми падна и то не малко.
Минал съм 300км извънградско и 200км градско и няма признаци за пушене.
Как да разбера кога прави регенерация какви са признаците на колата?
Няма промяна във вървенето на колата.
От сервиза казаха, че бил много затлачен и го свалили и изпрали с някакъв препарат и сега бил ОК!
Съмнявах се да е от антифриза но нямам никакви загуби.
Карах е около 500км от тогава и няма признаци да пуши, как да разбера кога прави регенерация?

Разлика във вървенето не съм намерил голяма ама май разхода ми падна и то не малко.
Минал съм 300км извънградско и 200км градско и няма признаци за пушене.
Как да разбера кога прави регенерация какви са признаците на колата?
Няма промяна във вървенето на колата.
От сервиза казаха, че бил много затлачен и го свалили и изпрали с някакъв препарат и сега бил ОК!
Съмнявах се да е от антифриза но нямам никакви загуби.
Карах е около 500км от тогава и няма признаци да пуши, как да разбера кога прави регенерация?
7 мнения
• Страница 1 от 1