запалване без CCC modul

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

запалване без CCC modul

Мнение от CrazyElement » 09 Юли 2014, 17:46

Здравейте колеги,

Вчера си разкачих CCC modul-a за ремонт и не съм палил колата от вчера и искам да попитам дали някой има идея дали има някакъв проблем , да се запали колата( и кара) без CCC modul?

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: запалване без CCC modul

Мнение от memorex » 09 Юли 2014, 20:49

Малко неподготвен се обаждам ама не виждам причина да се кара без него .За всеки случай дръпни му бушона.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 09 Юли 2014, 21:00

memorex написа:Малко неподготвен се обаждам ама не виждам причина да се кара без него .За всеки случай дръпни му бушона.

Евентуално да не даде на късо някой кабел, иначе няма проблем...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 09 Юли 2014, 21:31

И аз не виждам проблем.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 09 Юли 2014, 22:53

Нито ще даде на късо,нито има проблем за колата,освен че няма да можеш да си направиш настройката на клапите за климатика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 10 Юли 2014, 13:41

Благодаря за отговорите , въпреки , че реших да не е паля тъйкато , конзолата е разглобена и виси и ще изпонадраскам всичко на всеки завой. Днеска ще я оставям да я разглобят и да видим дали ще може да я съживим , макарче моята все още работи просто постоянно се рестартира. И ако се оправи , ще направя нова тема да опиша подробно проблема и неговото решение, тъйкато виждам , че тези Idrive системи , доста често правят проблеми , и всеки електричар поне в моя град , ми казва НОВ CCC modul , който нов не знам изобщо дали мога да си поръчам но 2ра ръка от ибей е около 500-600 лв + 200 за препрограмиране да сработи за моята кола ... си става 800 лв, реално за модул който е на абсолютно същите години като моя , и най-вероятно до макс год. и той ще сдаде фира.

Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: e60 525 2005г.

Мнение от silver_Angel » 10 Юли 2014, 15:37

Няма никакъв проблем.
Карах цяля седмица без CCC модула.
Беше свален и пратен за проверка.
Никакви проблеми нямах. Шофирах ежедневно.
После го сложиха и всичко си тръгна добре

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 11 Юли 2014, 9:20

Палил съм стотици пъти така по стечение на обстоятелствата... :bang:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Юли 2014, 18:48

След откачане на целия модул + буксите на климатика и долу на трактион след запалване, виждам , че трактиона ми е постоянно изключен , и че седалките не се мърдат това за седалките обаче как е свързано с модула на таблото? някакви идеи или имам проблем при седалките? Преди да го разглобя обаче си работеха

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 13 Юли 2014, 15:05

Центаралния модул ти разкланя лин-бъс към седалките,когато го включиш ще тръгнат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 13 Юли 2014, 23:32

Atsalov написа:Центаралния модул ти разкланя лин-бъс към седалките,когато го включиш ще тръгнат.

Да , седалките ги съживих като закачих долния модул ( с трактиона) , обаче за съжеление , климатика не мога ... духа само в краката и в жегите дори и да пусна климатика пак не прави студено :(... Май без този CCC modul нищо не работи в тази кола ... след разкачането му вече и PDC не пифка, само HEAD Up дисплея , продължава да показва км/ч , изглежда той не взима данните от ЦЦЦ модула, а само яркостта се регулира от там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 14 Юли 2014, 8:52

CrazyElement написа:
Atsalov написа:Центаралния модул ти разкланя лин-бъс към седалките,когато го включиш ще тръгнат.

Да , седалките ги съживих като закачих долния модул ( с трактиона) , обаче за съжеление , климатика не мога ... духа само в краката и в жегите дори и да пусна климатика пак не прави студено :(... Май без този CCC modul нищо не работи в тази кола ... след разкачането му вече и PDC не пифка, само HEAD Up дисплея , продължава да показва км/ч , изглежда той не взима данните от ЦЦЦ модула, а само яркостта се регулира от там.

Къде даде модула за ремонт колега и разбра ли се какъв е проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D F11 2015

Мнение от petkoara » 14 Юли 2014, 12:37

здравейте на всички и мен ме интересува развитието на въпроса,и евентуалното му решение?

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Юли 2014, 16:11

rafa224 написа:
CrazyElement написа:

Къде даде модула за ремонт колега и разбра ли се какъв е проблема?

Не съм го дал още , но намерих варненска фирма казва се софтелектроник и стува между 400-500 лева+ 1 год гаранция... проблема мисля , че са изгорели чипове , в следствие на прецакани кондензатори.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 14 Юли 2014, 16:15

За тези пари и по-малко можеш да вземеш друг втора употреба, но проблема е, че няма гаранция, че пак няма да даде фира. Ако дават 1 г. гаранция е добра оферта.

Следваща

Назад към Е60/Е61