Грешка за активния волан
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Грешка за активния волан
Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- wolverinlio
- Потребител
-
Re: Грешка за активния волан
И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех 

- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
съгласен съм, аз моя го вземах за 80 и се оправи,същите мизерии ми правеше
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
wolverinlio написа:И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех
къде се намира този модул че и аз имам проблем с активния волан
Зад волана точно, в него закачаш кабелите, които отиват към волнa както и ръчките за фълги, мигачи и автопилот са около него.
Изглежда така:

Изглежда така:

- wolverinlio
- Потребител
-
angelBMW написа:wolverinlio написа:И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех
къде се намира този модул че и аз имам проблем с активния волан
Колега пиши на лично един майл или някаква друга комуникация и ще ти пратя снимки да се ориентираш не е нищо сложно

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
adovet написа:Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи
С ИНПА не става да се инициализира

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
oci написа:adovet написа:Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи
С ИНПА не става да се инициализира
Взех друга - тая отпадна

- vonisur666
- Потребител
-
Здравейте, колеги,
на мен на стенд ми направиха всичко нужно, но не стана.
Пак е активен и пак си заема сам ъгъла и стои на криво.
От сервиз ми казаха, че имам проблем с рейката, някакви датчици и трябвало да се махни моста и отдолу някакви кабели да се правели, незнам защо.
Това дали е така или както вие казвате може да е от тея четки на волана.
Веднъж в сервиз Найскар в Пловдив, отидох оправиха го, за 10 мин беше ок и при повторно запалване пак взе друг ъгъл и сега съм го оставил така да свети лампата за волана?
Наистина ли може да е от рейката или???
Мерси предварително!
на мен на стенд ми направиха всичко нужно, но не стана.
Пак е активен и пак си заема сам ъгъла и стои на криво.
От сервиз ми казаха, че имам проблем с рейката, някакви датчици и трябвало да се махни моста и отдолу някакви кабели да се правели, незнам защо.
Това дали е така или както вие казвате може да е от тея четки на волана.
Веднъж в сервиз Найскар в Пловдив, отидох оправиха го, за 10 мин беше ок и при повторно запалване пак взе друг ъгъл и сега съм го оставил така да свети лампата за волана?
Наистина ли може да е от рейката или???
Мерси предварително!
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Ами то така не става колега, знаеш ли колко неща има да се проверят, за да намееиш проблема. Първо виж в Инпа-та какви грешки е записал модула, кривия волан може да се получи и от слаб акумулатор, после на ДИС да се види дали датчика за ъгъла отчита правилно, после може да се проследят кабелите до рейката за прекъсване. Всичко трябва да се провери и проблема ще излезе.
И на мен ми даде грешка след падане на тока но се оправи след изгасване на колата и запалване на ново на какво се дължи това ?
явно го отчита като грешка или при падане на тока се омазва нещо
явно го отчита като грешка или при падане на тока се омазва нещо

11 мнения
• Страница 1 от 1