Dynamic drive failure

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 530d

Dynamic drive failure

Мнение от iai2 » 04 Юни 2014, 20:33

Здравейте. От няколко дни имам проблем с Dynamic drive на Е60 530д, на диагностика ми дава грешка "разпределителен клапан-статус", а като го активирам се чува че включва и изключва.
Ще съм много благодарен ако някой с същия или подобен проблем сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Re: Dynamic drive failure

Мнение от ristaka 82 » 05 Юни 2014, 8:34

:wave: При мен проблема се проявяваше като вляза в някоя по голяма неравност или по павиран път . Имаше дни когато си работи безотказно . За грешката не се сещам но реших проблема като свалях и пръсках сички букси с спреи обезмаслител и след това контактен спрей. Системата се намира в подкалника на предното дясно колело , има доста букси там. Свалях раздвижвах и пръска лхостовата система която следи за наклона на автомобила , закачени са на носачите на предно и задно дясни колела. Мисля че участват и в легулиране нивото на фаровете при наклон. Правих го преди можеби повече от година и до сега не съм имал проблеми... Предполагам си проверил нивото в разшитителното казанче на хидравликата..... :yes:

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 530d

Мнение от iai2 » 05 Юни 2014, 12:23

Нивото е добре, буксите също съм ги пръскал. Ще проверя за датчиците за нивото може и от тях да е защото светва когато тръгна, на място като работи няма проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Мнение от Simeon24 » 27 Фев 2015, 19:35

Здравейте днес както карах ми се появи тая грешка с червена наклонена количка с удивителен на таблото. След като угасих и запалих изчезна, направи го още 1 път пак угасих и запалих и не се е появявало повече. От какво може да е това? Преди 2 седмици и правих диагностика и нямаше грешка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 01 Мар 2015, 18:27

Опрявал ли си маркутие на компресора ? Ако не има вероятност да ти е станал на пастет. За това хора има темата за често срещани проблеми с Е61

Потребител
Аватар

Мнение от Precakaniq » 11 Май 2016, 21:03

здравейте и аз имам същия проблем само че първо жълто и след това става червено закарах я в бмв сервис в ( ФРАНЦИЯ ) казаха ми някакъв сензор + блок дйнамик драйв + модул драйв и 3 били за смяна обяви ха ми цена без маисторлък 2154 евро така че ви моля за помощ
забравиф да кажа че левия ми фар свети по горе а десния по долу

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 13 Май 2016, 13:28

И аз имам този проблем, появи след ремонт на алтернатора, ако изобщо има нещо общо. Бях я оставил на един майстор с молба да стигне до него (намира се в подкалника на предна дясна гума) и да види дали всички букси са ок, евентуално да ги напръска и раздвижи. Не знам какво точно е правил, но проблема си го има и до ден днешен. Най вероятно трябва да се смени някой датчик, На диагностика ми излиза 005D54 ARS: Learning, pressure sensor, front axle. След като пипа майстора сега ми дава и rear axle.
Карах я и при Иво в Люлин, но не успя да открие проблема. Изчел съм всичко в нета, но все още не съм намерил решение на проблема. В мегапартс има целия блок с датчиците за 135 лв, мисля да взема един и да го сменя и да видим какво ще стане.
Имам един въпрос тук - заминал ми е преден ляв амортисьор, дали има общо с това че системата Dynamic Drive, не работи?

Назад към Е60/Е61