Въпрос за таблото???
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Въпрос за таблото???
Има ли някакъв чалъм при разглобяването на пластмасите на таблото,че да не строша нещо? Имам едно влудяващо тракане от към таблото някъде от дясно над жабката.Като минавам дори през малки неравности дрънчи нещо сякаш някое реле виси свободно на кабелите си и се удря в нещо.Извадих капака за бушоните в жабката но там всичко е ОК,и ме достраша да продължа с разглобяването да не изкъртя нещо и първо да питам
. Проверил съм разпънката на двигателя,не е от там.Ако е тя се чува по-скоро скърцане в таблото.Та как да стигна до вътрешността на таблото?
Благодаря

Благодаря
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Въпрос за таблото???
сваляш лайсните те са на щипки. Използвай пластмасови вилици. След това всичко е на гайки и винтове. Като цяло няма някакъв чалъм - лесно става..
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега ,ще пробвам.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Два пъти разглобявах таблото,и не открих проблем, пак си хлопа.Всичко е стегнато,всички букси,кабели,болчета,пластмаси и модули са захванати здраво,даже много здраво.В жабката и при бушоните също.Проверих и разпънката и пластмасите около нея.Всичко е стегнато,а продължава да хлопа.Звука се чува точно над горния ляв ъгъл на жабката,а там точно нищо няма 
Почвам да си мисля,дали нещо по окачването или щангите и тампоните да не са наред и от усуквания и вибрации да се размърва нещо си в таблото,дали е възможно.
Помагайте колеги

Почвам да си мисля,дали нещо по окачването или щангите и тампоните да не са наред и от усуквания и вибрации да се размърва нещо си в таблото,дали е възможно.
Помагайте колеги
Опиши шумът като шум или направи едно записче да го чуем. Кога се проявява, качван/слизане от бордюр, ляв/десен завой, разко тръгване/спиране?
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
На мен ми трака самата духалка, вътре една от пласмасите на духалката, виж първо нея.
nov77 написа:Два пъти разглобявах таблото,и не открих проблем, пак си хлопа.Всичко е стегнато,всички букси,кабели,болчета,пластмаси и модули са захванати здраво,даже много здраво.В жабката и при бушоните също.Проверих и разпънката и пластмасите около нея.Всичко е стегнато,а продължава да хлопа.Звука се чува точно над горния ляв ъгъл на жабката,а там точно нищо няма
Помагайте колеги
Капака на филтър купе.Щипката завита ли е?
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Трака в движение направо по неравности на пътя. Без значение лява или дясна гума влиза в неравност,не във дупка. Всички щипки по пластмасите са закопчани. Днес смятам да покарам с разглобено табло та да видя има ли го още тоя звук. На запис едва ли ще се чуе нещо но ще пробвам.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Колега, сигурен ли си че нямаш проблема с болтовете на разпънката ? Доста прилича на този проблем. Ако ти е разбита резбата и минеш по неравност разпънката се движи и прищраква, а звъка се чува от тъблото точно все едно нещо се удря или прищраква.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Вчера гледах разпънката,даже пробвах да претегна болтовете,но не успях т.е. затегнати са.Макар,че на единия главата е малко заоблена,последно маистора ми ги е стягал.Веднъж,когото правих нещо по колата замених тоя болт със заоблената глава с друг,но като го затягах превърташе и сложих пак стария.Някой от форума беше нарязал нови резби и нови болтове, може и аз така да направя.А когато не ми беше затегната разпънката звука беше по-като скърцане,а сега е хлопане.Ще пробвам и ще пиша.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Празна е като кутия от обувки 

- lubo7
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d E60 2006г
- Мечтае да кара: САМОЛЕТ
Може да е от стабилизиращата щанга ,мисля че така се казваше,тази която е хваната в коша за двата ботуша,има болтове по средата и от двете страни ,като се разхлаби се чуват тези шумове.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Смених болтовете на разпънката с нови. Стегна добре и тракането намаля но още се чува. От таблото над жабката.
Някакви други идеи?
Някакви други идеи?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
nov77 написа:Смених болтовете на разпънката с нови. Стегна добре и тракането намаля но още се чува. От таблото над жабката.
Някакви други идеи?
Смени цялата планка за която се захващат самите болтове...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2