Проблем с Е60 525d пуши!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с Е60 525d пуши!
Здравйте колеги преди няколко дена станах собственик на Е60 525д 2005 НО имам проблем ....
След диагностика и изчистване на грешките пак записа нови та те са 1,2,3 ти свещ не работят правилно и МАС МЕТЪР дебитомера .
Колата върви добре докато не светне чека за двигателя на борда изписва намалена мощност и колата започва да звучи като 5.0 бензин,,, и супер много забива не върви както трябва и започва да ПУШИ . ... Колата няма DPF/FAP ФИЛТЪР изкормен е днес го премахнах софтуерно . Но проблема продължава ....
Тези дни ще сменя МАС метъра и свещите всичко съм поръчал ...
Идеята ми е да ме светнете дали ОТ това ще ми е проблема ,дали няма да излезне нещо по двигателя да е пре***но НО ако има нали ще ми излезне при закачането на GT1 софтуера.
Благорая на отзовалите се .
Слагам и снимка на колата някой от форума ако знае някаква история за нея взех е от голям манияк на марката.
След диагностика и изчистване на грешките пак записа нови та те са 1,2,3 ти свещ не работят правилно и МАС МЕТЪР дебитомера .
Колата върви добре докато не светне чека за двигателя на борда изписва намалена мощност и колата започва да звучи като 5.0 бензин,,, и супер много забива не върви както трябва и започва да ПУШИ . ... Колата няма DPF/FAP ФИЛТЪР изкормен е днес го премахнах софтуерно . Но проблема продължава ....
Тези дни ще сменя МАС метъра и свещите всичко съм поръчал ...
Идеята ми е да ме светнете дали ОТ това ще ми е проблема ,дали няма да излезне нещо по двигателя да е пре***но НО ако има нали ще ми излезне при закачането на GT1 софтуера.
Благорая на отзовалите се .
Слагам и снимка на колата някой от форума ако знае някаква история за нея взех е от голям манияк на марката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Проблем с Е60 525d пуши!
Проблема едва ли е дебитомера, за него не светва чек енджин, поне аз не съм срещал. Каква точно е грешката за дебитомера? Звънни на "пича", от който си я купил и го питай, поне да каже с какво точно те е преебал да можеш по-лесно да си го оправиш, ако са мазали нещо.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Светва жълт чек енджин колега, и при мен след почистването го сложих още мокър и светна.
За това да каже колегата каква е грешката. Аз дори при откачен дебитомер нямам чек енджин.
В понеделник е оставям да е правят, колега ти като го махнеш пуши ли от зад повече от необходимото и мирише на сурова нафта .
Ето това светва като на снимката .
- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е70 3.0si
Един въпрос извън темата
Как мога да си направя да ми изписва и на мен като е на директна на коя предавка е, като на колегата ? и каква е тази "скала" на борда

- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
Проблема ти е в релето за подгрев не в свещите - първо и второ може да изчистиш колектора и ЕГРа защото ако са задръстени дава грешка в дебитормера.
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Tinaki написа:Един въпрос извън тематаКак мога да си направя да ми изписва и на мен като е на директна на коя предавка е, като на колегата ? и каква е тази "скала" на борда

Да си купиш М5-ца

- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
Снимката е примерна от интернет.
Така значи след премахване соф. на филтъра и смяна дебитомер всичко изглежда наред колата варви добре не пуши, ОБАЧЕ chekа продалжава да свети , кажете ми как да го оправя вия сте ми надеждата че е много дразнещо всичко по колата работи и не записва грешки .
Единствения проблем остава този чек като на снимката не записва никакви грешки но свети !! Каде ,кой може да го изтрие тотал да не излиза освен в БМВ , пък ако няма друг вариант там ще се ходи ..
Някой може ли да ми даде инфо къде се намира Датчик присъствие на дясната седалка че чат пат записва грешка от него .
Така значи след премахване соф. на филтъра и смяна дебитомер всичко изглежда наред колата варви добре не пуши, ОБАЧЕ chekа продалжава да свети , кажете ми как да го оправя вия сте ми надеждата че е много дразнещо всичко по колата работи и не записва грешки .
Да проблема е в релето което подгрява сменено е всичко е 6+ там .nik0las написа:Проблема ти е в релето за подгрев не в свещите - първо и второ може да изчистиш колектора и ЕГРа защото ако са задръстени дава грешка в дебитормера.
Единствения проблем остава този чек като на снимката не записва никакви грешки но свети !! Каде ,кой може да го изтрие тотал да не излиза освен в БМВ , пък ако няма друг вариант там ще се ходи ..

Ако лампата е "CHECK ENGINE" няма как да няма никъде грешка пък да свети. Провери си всички сервизи интервали, да не би някой да се нуждае от ресет, в случай, че нещо бъркаш лампичките.
Сензора се намира на седлото, под тапицерията, на пасажерската седалка.
Сензора се намира на седлото, под тапицерията, на пасажерската седалка.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Щом свети има някаква грешка. Съмнявам се, и че в БМВ сервиз ще го изтрият.
adovet написа:Щом свети има някаква грешка. Съмнявам се, и че в БМВ сервиз ще го изтрият.
Гледам че си от перник знаеш ли е колата ?
Датчика е шунтиран
днес закупих диод-1N4002 , кондензатор 100pF и резистор 56к свързани ето така не дава вече грешка а всеедно има постояно някой на седалката всичко супер за 0,11ст общо
а в БМВ искаха 165лв
))
Остана чека тези дни ще изчистя ЕГР след това ще търся тоя чек защо го светка на таблото пък няма никакви грешки след диагностика .
Ето и снимка .

Остана чека тези дни ще изчистя ЕГР след това ще търся тоя чек защо го светка на таблото пък няма никакви грешки след диагностика .
Ето и снимка .
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3