BMW E60 530d Facelift Xdrive 2007 Проблем!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E60 530d Facelift Xdrive 2007 Проблем!!!
Колеги здравеите,имам проблем с акумулатора на колата,когато я запаля колата си рестартирва цялата система буквално се едно спира всичко само и само да запали колата всичко се рестартирва на 0.Също така като огася колата навигацията (екрана)също изгасва музиката спира и междо двата километража ми излиза жълта лампа акумулатор,какъв може да е проблема благодаря предварително.Също да добавя че колата пали без проблем доста добре върти стартера няма признак акумулатора да си е заминал.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: BMW E60 530d Facelift Xdrive 2007 Проблем!!!
според мен сам си отговорил на въпроса си и то в първите няколко думи,а именно "имам проблем с акумулатора на колата" 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Акумулатора е тези случаи колега, може и да са няколко други проблеми, но 1во се гледа акумулатора - то ток може да стига за стартера ама това не е колга от 90тте имаш 10000 модула, които дърпат ток
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
да и ги изключва за да пести енергия за да можеш да запалиш все пак.Като начало вземи си го зареди.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Модулите се рестартират когато напрежението падне под 9 волта ,а това е един от признаците на заминаващ си акумулатор.
Последна промяна Atsalov на 23 Фев 2014, 9:32, променена общо 1 път
Atsalov написа:Модулите се рестартират когато тока падне под 9 волта ,а това е един от признаците на заминаващ си акумулатор.
Тока се мери в ампери, напрежението във волтове. Дори и да измериш напрежението при изгасен двигател и то да е 12 волта пак няма гаранция, че при по-голяма консумация тока и напрежението няма да паднат под минимума който е нужен. Повечето хора си мислят, че с един волтметър могат да разберат състоянието на акумулатора, което не е вярно. Ако акумулатора е над 4 години и имате проблеми с електрониката направо го сменяйте вероятността проблема да е от него е голяма.
Аз така се опитвах да съживя предишния ми акумулатор и го занесох на майстор с дълги години опит, която обогати електролита и се кълнеше, че акумулатора е перфектен, държеше си нормално напрежение но колата ми гаснеше в движение с разни грешки. Смених го и от тогава 2-3 години не съм имал проблеми с грешки и гаснене.
Tool - Fear Inoculum
Ако реша да го сменям акумулатора какъв да взема (марка,ампери)...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Виж какъв е старият,най-вероятно е 90аН,ОЕМ мисля са Exide AGM - http://www.akumulatori.bg/254/Product/4 ... ybrid#info .
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
8 мнения
• Страница 1 от 1