Програма за умишлено разреждане на акумулатора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Здравейте, колеги!
Тези дни си обсъждахме любимата марка с един познат, който кара Е60 530d. Той ми каза нещо много интересно, което искам да Ви споделя и да Ви питам за Вашите мнения.
Преди време започнал много често да му пада акумулаторът. Сменил го, като новият паднал за няколко месеца, въпреки че бил чисто нов. След това купил препоръчван от BMW като марка, модел и технически характеристики, т.е. напълно какъвто трябва. Също започнал да пада много бързо, като след зареждане се стигнало до там, че сутринта качва акумулатора напълно зареден, колата се кара, вечерта се прибира и на сутринта дори не може да завърти стартера.
Това ходене по мъките продължило няколко месеца, докато попаднал на някакъв хакер, който прегледал подробно софта, свързан с елинсталацията. Момчето открило някаква програма, която според него била качена, за да бута умишлено акумулатора. Програмата според хакера се инсталирала умишлено от BMW още при производството на автомобила, като започвала да прави тези проблеми не по-рано от 5-6 години.
След като програмата била елиминирана, моят познат не е имал никакви проблеми оттогава с колата си по отношение на акумулаторите
На мен това ми се стори доста недостоверно. Първо си помислих, че БМВ нямат интерес от това нещо, тъй като не произвеждат акумулатори. Дори и да произвеждат, всеки може да си сложи какъвто си поиска, а не на БМВ. После обаче се замислих, че след като колата ти бута акумулатора, всеки би започнал да търси причини в колата - софт, елинсталация и т.н., при което би отишъл в сервиз на БМВ, където да му сменят какво ли не и да му вземат кой знае колко за диагностики и труд.
Общо взето мнението на моя познат е, че големите премиум марки имали някаква такава политика, за да увеличават печалбите, оборота и т.н., като нямали притеснение от спад на продажбите, тъй като имиджите на марките, които са създали, никога нямало да допуснат отказ от марката на редовните купувачи.
Та, колеги, какво мислите по въпроса? Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? А с подобен проблем, водещ до умишлено повреждане на колите или по-честата им повреда? Става въпрос, за която и да област на колата. Ще ми бъде интересно да си споделим опит и мнение по тази тема.
Тези дни си обсъждахме любимата марка с един познат, който кара Е60 530d. Той ми каза нещо много интересно, което искам да Ви споделя и да Ви питам за Вашите мнения.
Преди време започнал много често да му пада акумулаторът. Сменил го, като новият паднал за няколко месеца, въпреки че бил чисто нов. След това купил препоръчван от BMW като марка, модел и технически характеристики, т.е. напълно какъвто трябва. Също започнал да пада много бързо, като след зареждане се стигнало до там, че сутринта качва акумулатора напълно зареден, колата се кара, вечерта се прибира и на сутринта дори не може да завърти стартера.
Това ходене по мъките продължило няколко месеца, докато попаднал на някакъв хакер, който прегледал подробно софта, свързан с елинсталацията. Момчето открило някаква програма, която според него била качена, за да бута умишлено акумулатора. Програмата според хакера се инсталирала умишлено от BMW още при производството на автомобила, като започвала да прави тези проблеми не по-рано от 5-6 години.
След като програмата била елиминирана, моят познат не е имал никакви проблеми оттогава с колата си по отношение на акумулаторите
На мен това ми се стори доста недостоверно. Първо си помислих, че БМВ нямат интерес от това нещо, тъй като не произвеждат акумулатори. Дори и да произвеждат, всеки може да си сложи какъвто си поиска, а не на БМВ. После обаче се замислих, че след като колата ти бута акумулатора, всеки би започнал да търси причини в колата - софт, елинсталация и т.н., при което би отишъл в сервиз на БМВ, където да му сменят какво ли не и да му вземат кой знае колко за диагностики и труд.
Общо взето мнението на моя познат е, че големите премиум марки имали някаква такава политика, за да увеличават печалбите, оборота и т.н., като нямали притеснение от спад на продажбите, тъй като имиджите на марките, които са създали, никога нямало да допуснат отказ от марката на редовните купувачи.
Та, колеги, какво мислите по въпроса? Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? А с подобен проблем, водещ до умишлено повреждане на колите или по-честата им повреда? Става въпрос, за която и да област на колата. Ще ми бъде интересно да си споделим опит и мнение по тази тема.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: Програма за умишлено разреждане на акумулатора

На мен по-скоро ми звучи като работа на Ауди... успяли са да пробият мрежата на колата през вградения GPS и през оптиката за Bluetooth-a и Changer-a са force-нали инсталация на unsigned code който прави тези проблеми. Идеята е да минеш към тяхната марка. Имаше някъде статия за това. Даже има клипчета във vimeo как по-подобен начин се пуска тетрис на навигацията и играеш с волана и педалите.
PS> : статия от други хакери с подобен проблем и решението : www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=274405
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Според мен, това с акумолатора са стращни глупости. Твоя човек да ходи и да се прегледа най-добре.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Звучи като приказка!
- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е70 3.0si
странното което е, стария ми акумулатор си въртеше нямах ядове, и реших да го позареда малко, тъй като го свалях за няколко дни... след като го заредих заполи си всичко беше ток и на другия ден абсолютно същото ми направи грам ток нямаше 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Нищо чудно да си го прецакал със зареждането ако е бил по-старичък.Инъче по темата смятам това за лудост някаква.....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Няма да се учудя ако е истина... Сега всичко е направено да изкара едната гаранция. Но дори и да не е вярно, скоро ще започнат и това. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Как да я елиминираме и ние тая програма?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Като си преинсталирате колата... 

Only dead fish follow the stream...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:Като си преинсталирате колата...
В подкрепа на твърдението,че има такава програма за умишлено разреждане на акумулатора?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
По-скоро в подкрепа на твърдението, че хората като цяло обичат да вярват в какви ли не конспирации, а българите особено много.
Only dead fish follow the stream...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:По-скоро в подкрепа на твърдението, че хората като цяло обичат да вярват в какви ли не конспирации, а българите особено много.

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Вярват, хората са измислили вече какъв акумолатор да се сложи а те ходя и копуват каквото им доиде. А в повечето случаи слагат каквото им доиде. Преди бях гледал една е60ка в автокъща и беше с всичко което е било под ръка. Акумолатора беше някъв около 70 ампера. Релето беше от е39.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
да иди тоя пич да си види алтернатора и оня кабел на + клема IBS сензор ли е незнам,а не да се надява че са му изтрили програмата(тя е защитена и неможе да се трие така лесно) и през 6 години се активира

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2