BMW Е61,проблем при студен старт
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Здравейте,имам следния проблем,при палене в минусови температури,след изгасването на датчика за подгряването паля и колата започва да се тресе и дави след което гасне...оборотите играят и е няква страшна борба да запали ли,да не запали ли...и накрая гасне.И така около 3 4 пъти,след което запалва и се стабилизира,и това е когато температурата е около 0-та.При топъл мотор няма такав проблем.Майстора ми каза,че може би е от дроселова клапа,която не отваряла и от там се давела и гасне.Та въпроса ми е има ли някой с подобен проблем или идея от кво може да е?? Четох тук във форума,че може да е реле и свещи...което ми се струва по приемливия вариант от дросела.Тези дни ще ходя да отстраним проблема,надявам се вашите мнения да са ми от полза !!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: BMW Е61,проблем при студен старт
По-вероятно да е от подгревни свещи и реле,а вие четохте ли колата за грешки.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами колега аз мисля че ако е свещи и реле,ще пали трудно-много време ще върти и веднъш запалила,ще играят малко оборотите но ще изчисти и ще се оправи.Това показва моя опит с дизелови коли.Лесно ли пали преди да изгаснее,или въртиш много време

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
този майстор те бъзика нещо!Дросела въобще не играе никаква работа при паленето,а и той много лесно се вижда работи или не,но неговата основна функция е при гасенето на автомобила и при регенерация на ДПФ.Още повече че самия дросел е постоянно отворен, което е осигурено от една пружина и всъщност ел.моторчето преодолява силата на пружината за да затвори когато загасиш мотора и пружината веднага я връща в отворено положение.Махни си капака върху мотора и накарай някой да ти изгаси колата и ще видиш дали мърда или не,но няма нищо общо с паленето
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Гледахме дюзи, които се оказа че са добре и стойностите са в нормата,дебитомера също.Мисля,че излиза грешка за акумулатора,който е нов,но не е самозареждащ се...имало некви по скъпи от рода на 500 лв,моя е около 250-300лв.И мисля,че само това показа и дросел,което е и причината явно майстора да твърди че от тва проблема
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
unikalen88 написа:ами колега аз мисля че ако е свещи и реле,ще пали трудно-много време ще върти и веднъш запалила,ще играят малко оборотите но ще изчисти и ще се оправи.Това показва моя опит с дизелови коли.Лесно ли пали преди да изгаснее,или въртиш много време
Не не въртя изобщо...давам контакт,завъртам и светва лампата за релето,пускам ключа и след като изгасне лампата,колата пали.И след това се почва тва тресене и давене и след около 4 5 секунди изгасва.Това ми се случва 2 пъти в минусовите температури.Когато е по топло пали и има леко претрисане но много баързо се оправя и не гасне.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Аз дори си въобразих,че нафтата ми е замразнала когато беше -7 8 ...и сложих неква добавка,но на следващия ден,всичко се повтори.
Последна промяна djerityyy на 03 Фев 2014, 16:00, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега има маса теми със същия проблеми и ВИНАГИ първо се гледат реле и свещи над 150к км е нормално да пръднат няколко или всичките.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Изчел съм почти всички теми във форума свързани с този проблем...за това и питам,защото ако е реле или свещи,нямаше ли да се мъчи да запали с въртене???А при мен пали,просто проблема е след това с тва тресене и давене...!!Именно за това пиша и питам във форума !!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ако е само една две свещи няма да се мъчи да пали, моята с четири изгорели палеше номално, но тересеше.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Аз имах три неработещи свещи.При под -3 -4 градуса съм палил по три пъти един след друг-колата гасне след няколко такта.На третия -четвърти път си стартираше нормално без тресене и без менене на оборотите.
Дори съм си мислил че ми замръзва горивото,но след смяна на 6те свещи всичко заспа.
Дори съм си мислил че ми замръзва горивото,но след смяна на 6те свещи всичко заспа.
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
rosendaal написа:Аз имах три неработещи свещи.При под -3 -4 градуса съм палил по три пъти един след друг-колата гасне след няколко такта.На третия -четвърти път си стартираше нормално без тресене и без менене на оборотите.
И при мен беше така.Препоръчвам автора на темата да обърне внимание първо на релето и после на свещите.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря много за вниманието и за мненията,надявам се със свещи и реле поблема да се реши !!!Добре,че го има този форум !!!

Пуснете и една читава диагностика. Свещите излизат веднага. Тресенето почти винаги е от свещи. Ако са изгорели 4-6 може и да спре да пали.
За акумулатора погледни темите, как се рестартира и как се кодира какъв е новия, да не го убиеш.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
И си смени дросела,защото така ДПФ не регенерира правилно и меко казано колата ти гасне като трактор:-) ще останеш учуден,че е възможно да гасне като бензинка успех
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна miroleskov на 04 Фев 2014, 17:23, променена общо 1 път
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2