Проблем с талона на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Precakaniq
- Потребител
-
Проблем с талона на е60
Здравейте колеги от няколко седмици сън не ме хвашта та значи миналата година си купих БМВ 530 е60 от Добрич и я прехвърлих в шумен та значи идвам в Франция и отивам да сменям маслото в френски сервис БМВ и там ме изненадаха и очайха казаха ми че колата не от говаря по дата и месец на произвежда не но всичко останало си одговаря примерно че е била синя че е с сиф кожен салон и екстри попитах ги дали е вазможни да е с пренабити номера те ми отговориха така господине вземете си колата и си трагваите преди някои колега да забележи и извика полиция направо ме блокираха краката ми се подсекоха та ако е пренабит или има някакъв проблем как сам минал през КАТ а те там са толкова строги в шумен че нямам думи или на гишето лот не ми казаха моля помогнете Незнам ко да правя мерси предварително на всички
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Проблем с талона на е60
Не си го написал много ясно, но в талона обикновено пише датата на първа регистрация, не на производство. Ако няма разминаване в цифрите на рамата между талон и кола, няма от какво да се притесняваш.
Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега, хайде да сложим някаква пунктоация, че така не се чете и има неща, които излизат двусмислени.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Ако е само цвета на салона, някоя и друга екстра и година на производство не е толкова притеснително - просто си взел някой сбиротак. За датите на пускане в движение и на производство, колегите вече са ти написали.
Провери информацията по Вин-а и виж кое още не съвпада. Ако не знаеш къде, потърси във форума.
В най-лошият случай ще останеш без роуминг...
Провери информацията по Вин-а и виж кое още не съвпада. Ако не знаеш къде, потърси във форума.
В най-лошият случай ще останеш без роуминг...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, можеш да се притесняваш ако има разлика в буквите и цифрите на рамата! Първа разлика винаги има при:
1. Колата примерно е произведена 03.2003 г. а първи собственик е регистрира 06.2003 г.
2. При регистрация в България записват две дати:
2.1 Дата на регистрация при първия собственик / примерно 06.2003 г. /
2.2 Втора дата, това е датата на която ти си придобил и регистрирал колата / примерно 01.2014 г. /
нормално е да има разлика в датата на производство по ВИН и датата на покупка от първия собственик! Лично имам кола която даже се
разминава в годините, произведена в края на годината- регистрирана в началото на следващата година.
Поздрави
1. Колата примерно е произведена 03.2003 г. а първи собственик е регистрира 06.2003 г.
2. При регистрация в България записват две дати:
2.1 Дата на регистрация при първия собственик / примерно 06.2003 г. /
2.2 Втора дата, това е датата на която ти си придобил и регистрирал колата / примерно 01.2014 г. /
нормално е да има разлика в датата на производство по ВИН и датата на покупка от първия собственик! Лично имам кола която даже се
разминава в годините, произведена в края на годината- регистрирана в началото на следващата година.
Поздрави
- Precakaniq
- Потребител
-
Така значи колата по талон пише така дата на парва регистрация 01/01/2003 а по номер шаси 23/07/2003 тва не мога да разбера
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако е имало разминаване на канала в КАТ щяха да я заковат.Карай колата така в Бг.В чужбина не излизай.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Стига с тия филми...
Ами в КАТ Шумен са си съчинили дата, често се случва, не виждам във френски сервиз какво ги вълнува какво пише в българския талон
Номерата на рамата и мотора нали съответстват? Ако искат да си пуснат запитване до КАТ, нищо не може да ти направи полицията. Тази дата се ползва за данъчни и застрахователни цели и понякога, не знам по какви причини, я закръглят. Не е свътрзана пряко с контрола върху собствеността и редовността на автомобила, за тази цел си има номера.
Precakaniq написа:Така значи колата по талон пише така дата на парва регистрация 01/01/2003 а по номер шаси 23/07/2003 тва не мога да разбера
Ами в КАТ Шумен са си съчинили дата, често се случва, не виждам във френски сервиз какво ги вълнува какво пише в българския талон

Never mistake motion for action...
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Ти в официален сервиз ли отиде при франсетата?
Не прави тези грешки друг път.В кой град си?
Не прави тези грешки друг път.В кой град си?
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Значи, колата е регистрирана преди да бъде произведена.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Да и кой и къде работи на 1-ви Януари?! Нашите глупаци са си измислили датата за по-лесно!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Имах една Toyota Rav4 и за дата на първа регистрация ми написаха в талона 01.01.2005г.,/почивен ден
/, а колата беше произведена 09.05г., и с първа регистрация 10.2005г., в Италия. Тази глупост е сътвориха в КАТ-Сливен, купих я от там и взех временни рег.номера и талон. Изобщо не обърнах внимание в момента, а после КАТ-Варна просто преписана същото от временния в постоянния талон
. Моя съвет е ако само това ти е проблема да си караш колата където си искаш и да си свиркаш
.

- Precakaniq
- Потребител
-
Здравейте отново колеги така днес цял ден оглеждах колата и се натъкнах на доста интересни места 1 колата е пребоидисана от синя на бяла 2 има една лепенка от пред в горната страна на калника на рамата има една лепенка с номера на шасито и цвета на колата пише син металик и от срещат на колоната на амортизьора пише пак номера на шасито и там за белязах че цифрите са добре няма следа от сменени смисъл пренабити освен има една нула която от ватрешната страна е леко криво все едно е повторено но др са ОК днес пак в нета проверих vin и ми излиза синя и че е с сива кожа както си р в момента и екстрите от го варят без навигация нямам гледах и по прозорците ми пише последните 7 символа от шасито и на таблото от ватрешната страна пише 23/07/2003 това може ли да се оправи да се вас тонови датата на произвосто както си е по вин и ако може какво трябва да се направи . И междудругото така я купих с тази дата пишеше на талона 01/01/2003 бяла мерси на всички дали мнения !!!!!!!! В перпинян сам колаген
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Да но в чужбина това може да е наистина проблем.Поредния пример как немарливостта на държавен служител може да те вкара дори в ареста .
да сиприпомним с хумор какво може да стане:
http://www.youtube.com/watch?v=GIrfCU7KROo
да сиприпомним с хумор какво може да стане:
http://www.youtube.com/watch?v=GIrfCU7KROo
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х". 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2