Ел седалки проблем

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Ел седалки проблем

Мнение от mili4uk » 13 Яну 2014, 16:17

Здравейте колеги,
преди няколко дни взех една E61-ца с ел седалки.
Всичко беше прекрасно до момента в които детето не натисна едно от memory копчетата и седалката взе да се мести.
Качвам се аз след това в колата и тръгвам да си нагласявам седалката - греда. Движи се както преди - напред, назад, нагоре надолу, облегалка всичко, обаче на седалката седалищната част и се е вдигнала само предната част по някакъв начин. Един вид седалището ти е надолу а краката адски много нагоре.
Пробвах какви ли не варианти и не мога да сваля предната част на седалката в нормално положение.
Освен бутон 1 /2 и memory , имам два други бутона които се движат на 4-те страни.
Два дни ръгам като откачен и не мога да сваля само предната част седалката да стане в хоризонтално положение :(
Някой ако има решение на такъв абсурден проблем моля да сподели :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: Ел седалки проблем

Мнение от toncho83 » 13 Яну 2014, 16:22

Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Яну 2014, 18:13

Да, поиграй си малко да му хванеш логиката на местене, би трябвало да е ОК.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 13 Яну 2014, 21:58

toncho83 написа:Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....

+1 :yes:

:D :D :D Днешно време децата са по интуитивни и прозорливи от нас.....Жалко че е още малко да те светне как да си оправиш седалката.
P.S От личен опит с моите деца.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 14 Яну 2014, 11:02

Незнам колеги, но проблема се оказа съвсем друг.
Това предложение със завъртането на ключа - не върши работа.
Свалих даже копчето и разглобих седалката.
Поне при мен хода на копчето е само еднопосочно - само нагоре / надолу / наляво и надясно.
Това повдигане се получи когато натиснах копчето на memory-то и седалката отиде наксимално назад и максимално легнала (явно предишния собственик я е ползвал по интересен начин което ми напомня да я измия максимално добре).
След като облегалката се е свалила, опря в детското столче и така се вдигна само предната част на седалището.
С една дума .. след няколко загубени часа и няколко километра сгънат като в совалка - проблема е решен.
Мерси

ristaka 82 написа:
toncho83 написа:Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....

+1 :yes:

:D :D :D Днешно време децата са по интуитивни и прозорливи от нас.....Жалко че е още малко да те светне как да си оправиш седалката.
P.S От личен опит с моите деца.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 14 Яну 2014, 11:40

... седалката отиде наксимално назад и максимално легнала (явно предишния собственик я е ползвал по интересен начин което ми напомня да я измия максимално добре).

:mhihi: Явно предишният собственик е влагал и други желания при покупката на БМВ,направо е мултиплицирал "joy of driving" в "ecstasy of driving".
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 26 Дек 2015, 1:15

Здравейте колеги и Честита Коледа. Бях забелязал, че частта на седалката, която се разтяга за опората на бедрото на пасажерската седалка (с червеното на снимката) се движи само в посока разтягане, а не се прибира. Това не ми е пречело, тъй като беше в почти прибрано състояние и бях решил да не я пипам. Обикновено си мия колата сам, но днес отидох на автомивка и съм забравил да кажа на момчето да не дърпа тази част напред, което той явно е направил, за да издърпа боклуците събрани там. Резултатът е, че сега тази опора седи в най-отворено състояние и не мога да я върна назад. Чува се че моторчето работи, но не може да се прибере. С малко сила и размърдане също не става.

Имате ли представа мога ли по някакъв начин да прибера опората назад без да се сваля седалката или трябва да се демонтира и да се види къде точно е проблема. Седалките са рекаро, пълен ел, без подгрев. Мерси предварително.

bmw-530i-e60.27.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 26 Дек 2015, 3:23

Разтърси се по форума. Имаше тема точно за тази лумбална опора. Превърта една пластмасова част, която по спомен се правеше от стругар.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 26 Дек 2015, 14:56

Да колега, имаше такава тема, ще я потърся, не бях сигурен че беше точно този проблем. Чудех се дали опората просто не може да се прибере механично по някакъв начин без да се демонтира цялата седалка...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Дек 2015, 15:46

Ако не ме лъ е паметта трябва да се прибира на ръка ако отдолу има дръжка като тази на задната седалка за подлакътника.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 26 Дек 2015, 20:05

Мисля, че нямаше нищо отдолу колега, наведох се да погледна, но беше малко тъмно и не успях да видя нищо, което да подпомогне прибирането. Ще проверя обаче по-обстойно, благодаря.

Назад към Е60/Е61