Ел седалки проблем
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Ел седалки проблем
Здравейте колеги,
преди няколко дни взех една E61-ца с ел седалки.
Всичко беше прекрасно до момента в които детето не натисна едно от memory копчетата и седалката взе да се мести.
Качвам се аз след това в колата и тръгвам да си нагласявам седалката - греда. Движи се както преди - напред, назад, нагоре надолу, облегалка всичко, обаче на седалката седалищната част и се е вдигнала само предната част по някакъв начин. Един вид седалището ти е надолу а краката адски много нагоре.
Пробвах какви ли не варианти и не мога да сваля предната част на седалката в нормално положение.
Освен бутон 1 /2 и memory , имам два други бутона които се движат на 4-те страни.
Два дни ръгам като откачен и не мога да сваля само предната част седалката да стане в хоризонтално положение
Някой ако има решение на такъв абсурден проблем моля да сподели
преди няколко дни взех една E61-ца с ел седалки.
Всичко беше прекрасно до момента в които детето не натисна едно от memory копчетата и седалката взе да се мести.
Качвам се аз след това в колата и тръгвам да си нагласявам седалката - греда. Движи се както преди - напред, назад, нагоре надолу, облегалка всичко, обаче на седалката седалищната част и се е вдигнала само предната част по някакъв начин. Един вид седалището ти е надолу а краката адски много нагоре.
Пробвах какви ли не варианти и не мога да сваля предната част на седалката в нормално положение.
Освен бутон 1 /2 и memory , имам два други бутона които се движат на 4-те страни.
Два дни ръгам като откачен и не мога да сваля само предната част седалката да стане в хоризонтално положение

Някой ако има решение на такъв абсурден проблем моля да сподели

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: Ел седалки проблем
Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, поиграй си малко да му хванеш логиката на местене, би трябвало да е ОК.
Never mistake motion for action...
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
toncho83 написа:Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....
+1

P.S От личен опит с моите деца....

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Незнам колеги, но проблема се оказа съвсем друг.
Това предложение със завъртането на ключа - не върши работа.
Свалих даже копчето и разглобих седалката.
Поне при мен хода на копчето е само еднопосочно - само нагоре / надолу / наляво и надясно.
Това повдигане се получи когато натиснах копчето на memory-то и седалката отиде наксимално назад и максимално легнала (явно предишния собственик я е ползвал по интересен начин което ми напомня да я измия максимално добре).
След като облегалката се е свалила, опря в детското столче и така се вдигна само предната част на седалището.
С една дума .. след няколко загубени часа и няколко километра сгънат като в совалка - проблема е решен.
Мерси
Това предложение със завъртането на ключа - не върши работа.
Свалих даже копчето и разглобих седалката.
Поне при мен хода на копчето е само еднопосочно - само нагоре / надолу / наляво и надясно.
Това повдигане се получи когато натиснах копчето на memory-то и седалката отиде наксимално назад и максимално легнала (явно предишния собственик я е ползвал по интересен начин което ми напомня да я измия максимално добре).
След като облегалката се е свалила, опря в детското столче и така се вдигна само предната част на седалището.
С една дума .. след няколко загубени часа и няколко километра сгънат като в совалка - проблема е решен.
Мерси
ristaka 82 написа:toncho83 написа:Това,което движи седалката напред-назад и нагоре-надолу го хващаш с двата пръста и го врътваш леко в посока към краката ти....би трябвало да стане....
+1![]()
![]()
![]()
Днешно време децата са по интуитивни и прозорливи от нас.....Жалко че е още малко да те светне как да си оправиш седалката.
P.S От личен опит с моите деца....![]()
![]()
Beat the Devil
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
... седалката отиде наксимално назад и максимално легнала (явно предишния собственик я е ползвал по интересен начин което ми напомня да я измия максимално добре).

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Здравейте колеги и Честита Коледа. Бях забелязал, че частта на седалката, която се разтяга за опората на бедрото на пасажерската седалка (с червеното на снимката) се движи само в посока разтягане, а не се прибира. Това не ми е пречело, тъй като беше в почти прибрано състояние и бях решил да не я пипам. Обикновено си мия колата сам, но днес отидох на автомивка и съм забравил да кажа на момчето да не дърпа тази част напред, което той явно е направил, за да издърпа боклуците събрани там. Резултатът е, че сега тази опора седи в най-отворено състояние и не мога да я върна назад. Чува се че моторчето работи, но не може да се прибере. С малко сила и размърдане също не става.
Имате ли представа мога ли по някакъв начин да прибера опората назад без да се сваля седалката или трябва да се демонтира и да се види къде точно е проблема. Седалките са рекаро, пълен ел, без подгрев. Мерси предварително.
Имате ли представа мога ли по някакъв начин да прибера опората назад без да се сваля седалката или трябва да се демонтира и да се види къде точно е проблема. Седалките са рекаро, пълен ел, без подгрев. Мерси предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Разтърси се по форума. Имаше тема точно за тази лумбална опора. Превърта една пластмасова част, която по спомен се правеше от стругар.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да колега, имаше такава тема, ще я потърся, не бях сигурен че беше точно този проблем. Чудех се дали опората просто не може да се прибере механично по някакъв начин без да се демонтира цялата седалка...
Ако не ме лъ е паметта трябва да се прибира на ръка ако отдолу има дръжка като тази на задната седалка за подлакътника.
Мисля, че нямаше нищо отдолу колега, наведох се да погледна, но беше малко тъмно и не успях да видя нищо, което да подпомогне прибирането. Ще проверя обаче по-обстойно, благодаря.
11 мнения
• Страница 1 от 1