За или против ъпдейт на сфтуера

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

За или против ъпдейт на сфтуера

Мнение от tanokaridi » 02 Яну 2014, 17:34

Здравейте колеги,

1-во Честита Нова Година! Желая на всички много здраве, щастие и късмет през 2014г.

А сега по темата четох из форума, че може да се упдейтне софтуера на колата за да почне да чете MP3-ки. Днес се обадих в Ауто Бавария и ми казаха, че се прави цял ъпдейт на софтуера. Включващ и смяна на софтуера на всички модули в това число и на скоростната кутия. И пак не гарантират, че ще чете MP3-ки, защото не на всички коли тръгвали. Въпроса е имали смисъл да се сменя софтуера като цяло на колата при положение, че в момента всичко работи и идеята ми е да го правя само и единствено заради MP3-ките....

С профи навигация съм и имам ченджър за дискове (ако това има значение).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: За или против ъпдейт на сфтуера

Мнение от stankata777 » 02 Яну 2014, 20:49

Доколкото съм запознат дилърите имат право да правят единствено цялостен ъпдейт.Смисъл вероятно има,но това главно зависи колко стар е твоят,вероятно доста щом не чете мп3.Има минимален риск да изгори някой модул.Ако ти се ходи в дилър,по-добре за софтуерен ъпдейт иди в ДаруКар,може и при някой от съфорумците с най-добро име - viewtopic.php?f=63&t=56276 , viewtopic.php?f=63&t=300742 , viewtopic.php?f=63&t=85543
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Яну 2014, 21:13

Mp3 може да се активира и без ъпдейт,а само с кодиране :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 03 Яну 2014, 4:43

Понякога не става само с кодиране

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Яну 2014, 8:23

При профи навигацията винаги става . При бизнеса вече е друга работа ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Яну 2014, 8:48

Бихте ли обяснили стъпка по-стъпка как става?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 03 Яну 2014, 10:30

stankata777 написа:Доколкото съм запознат дилърите имат право да правят единствено цялостен ъпдейт.Смисъл вероятно има,но това главно зависи колко стар е твоят,вероятно доста щом не чете мп3.Има минимален риск да изгори някой модул.Ако ти се ходи в дилър,по-добре за софтуерен ъпдейт иди в ДаруКар,може и при някой от съфорумците с най-добро име - viewtopic.php?f=63&t=56276 , viewtopic.php?f=63&t=300742 , viewtopic.php?f=63&t=85543

Колега какво значи може да изгори някой модул все пак ако се прави в фирмен сервиз на марката би трябвало да няма такива рискове според мен.

Все пак само от 2-3 месеца карам колата и не съм много запознат с модулите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 03 Яну 2014, 11:48

ами аз съм с профи,но не става :mhihi:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Яну 2014, 12:01

Добавя се +KMP3 в FA на колата и се кодира по новото FA .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Яну 2014, 12:32

tanokaridi написа:Здравейте колеги,

1-во Честита Нова Година! Желая на всички много здраве, щастие и късмет през 2014г.

А сега по темата четох из форума, че може да се упдейтне софтуера на колата за да почне да чете MP3-ки. Днес се обадих в Ауто Бавария и ми казаха, че се прави цял ъпдейт на софтуера. Включващ и смяна на софтуера на всички модули в това число и на скоростната кутия. И пак не гарантират, че ще чете MP3-ки, защото не на всички коли тръгвали. Въпроса е имали смисъл да се сменя софтуера като цяло на колата при положение, че в момента всичко работи и идеята ми е да го правя само и единствено заради MP3-ките....

Какви пари искат за ъпдейта?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 03 Яну 2014, 16:29

tanokaridi написа:Колега какво значи може да изгори някой модул все пак ако се прави в фирмен сервиз на марката би трябвало да няма такива рискове според мен.

Малка е вероятноста, но си я има. И някои оторизирани сервиси се правят на луди и ти казват, че ако някой модул не издържи на ъпдейта си е за твоя сметка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 03 Яну 2014, 17:33

bmw545i написа:
tanokaridi написа:Здравейте колеги,

Какви пари искат за ъпдейта?

ми по телефона казаха, че точната цена на изуст не я знаят имало някакво значение точно от колата, но било или 165 лв. или 182 лв. за всички модули и тн .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 03 Яну 2014, 17:35

hrpopov217 написа:
tanokaridi написа:Колега какво значи може да изгори някой модул все пак ако се прави в фирмен сервиз на марката би трябвало да няма такива рискове според мен.

Малка е вероятноста, но си я има. И някои оторизирани сервиси се правят на луди и ти казват, че ако някой модул не издържи на ъпдейта си е за твоя сметка.

Това е супер не коректно отношение от тяхна страна ако наистина е така. Иначе както казах аз съм лъйк все още по темата и малко може като пълен кретен да звуча, но не трябва ли да са предвидени тези модули до какви упдейта деяната и просто да не излизат по нови от това което може да понесе???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Яну 2014, 18:39

Проблема не е с "понасянето" на модула, а със самият процес на ъпдейтване. Т.е. ако ъпдейта мине успешно, без някакви смущения модула понася новият софтуер, но ако стане повреме на ъпдейта настъпва известното брикване на модула.

Често пъти проблема е и в лазера или в записаният диск. Специално Про навигация на колкото съм направил мп3ките все са тръгнали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Яну 2014, 2:55

tanokaridi написа:Това е супер не коректно отношение от тяхна страна ако наистина е така. Иначе както казах аз съм лъйк все още по темата и малко може като пълен кретен да звуча, но не трябва ли да са предвидени тези модули до какви упдейта деяната и просто да не излизат по нови от това което може да понесе???

Това не важи за всички оторизирани сервизи :!: Даже има и колеги от форума които могат да ти свършат работата :yes:

Следваща

Назад към Е60/Е61