здраво ли е е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
здраво ли е е60
Хаиде всеки да отговори с чиста съвест с оценка реална спрямо неговата кола.Хубаво е да се знае при положение че цените паднаха и много хора се колебаят.Моля вземете под въпрос и периода в които автомобила е бил изряден без проблеми.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: здраво ли е е60
За мен последните здрави и надеждни автомобили на БМВ за 3 е36 5 е39 7 е38 и 8 е31

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Оценката и мнението зависи как се поддържа колата. Но поне по моята, да не и е уруки
давам 9

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Conqueror написа:За мен последните здрави и надеждни автомобили на БМВ за 3 е36 5 е39 7 е38 и 8 е31
E34 може би имаше предвид,E39 с тази електроника молим ти се иначе е много хубава съгласен съм. Един приятел който определено има пари караше E60 530d возил съм се в нея мн. е яка,но той я продаде защото по неговите думи поддръжката е ненормално скъпа.A BMW-тo определено не беше един от тия черепи за по 10 хиляди лева. Сами си правете изводите.
Гласувам с 9. (2 Е60 съм карал, реално никакви сериозни проблеми и скъпи ремонти).
Ако говорите за поддръжка като хората не вижда кой знае каква разлика между Е46, Е39, Е90 и Е60. Окачването е горе долу на едни пари, масла филтърчета, дискове накладки и т.н.
Ако говорите за поддръжка като хората не вижда кой знае каква разлика между Е46, Е39, Е90 и Е60. Окачването е горе долу на едни пари, масла филтърчета, дискове накладки и т.н.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Beamerdriver написа:Conqueror написа:За мен последните здрави и надеждни автомобили на БМВ за 3 е36 5 е39 7 е38 и 8 е31
E34 може би имаше предвид,E39 с тази електроника молим ти се иначе е много хубава съгласен съм. Един приятел който определено има пари караше E60 530d возил съм се в нея мн. е яка,но той я продаде защото по неговите думи поддръжката е ненормално скъпа.A BMW-тo определено не беше един от тия черепи за по 10 хиляди лева. Сами си правете изводите.
каква електроника има толкова в Е39 ве мен?
60ките са капризни от към електроника да, но да каже за е39

иначе тия две теми могат да са полезни -
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=274196&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=313856&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB
въпреки, че колегите с дизелите нещо поспряха да пишат във втората,

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Трябва да се сравняват е60, А6 и Е класа, за да е коректно, иначе излиза, че всеки по - нов модел е все по - чуплив. В сравнение с ауди и мерцедес, си мисля че бмв - то седи доста по добре от към здравина и чупливост.
Все повече чаркове има в новите коли нормално е да има повече повреди. В предишната ми кола нямаше как да ми се счупи навигацията, хеъп дисплея, завиващите фарове ел седалките и т.н. защото нямаше такива. Това прави ли е60 по чуплива от старата ми кола?
Tool - Fear Inoculum
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами аз като цяло задавам въпроса си малко не както трябва,въпроса е взимаш я стягаш я и само караш,или взимаш стягаш-след месец хоп грешка,пак стягаш,после пак грешка и така до безкраи

Ако си маниак и не искаш нищо да свети може да не му се веиди края, ако искаш да караш кола, която е ОК, но все нещо има като грешка няма да е проблем, като това не е задължително условие, ако внимаваш като купуваш евентуално си спестяваш главоболия.
Агрегатите по колата са качествени, като говорим за скорости, турбини, дюзи и т.н. Всичко се ремонтира и тези неща евентуално ще ти се наложи 1 път да ги правиш докато е твоя колата, може и да не ти се наложи. Почти всички тук сменяме реле регулатор, на старата кола смених, на тази не знам кога ще сменя, но знам, че ще ми се наложи все някога.
Оправяне на автоматика - около 2к., но и смяна на съединител с маховик (ако го сменяш) е пак толкова горе долу.
Рециклаж на турбина - 5-800лв.
Порфилактика на дюзи и т.н. - 500лв.
Това са разходи, които я ти се наложи да ги правиш, я не, друг е въпроса с данъците и каското, така че теглейки чертата месечно трябва да можеш да отделяш между 200 и 500лв. за колата, без горивото.
Агрегатите по колата са качествени, като говорим за скорости, турбини, дюзи и т.н. Всичко се ремонтира и тези неща евентуално ще ти се наложи 1 път да ги правиш докато е твоя колата, може и да не ти се наложи. Почти всички тук сменяме реле регулатор, на старата кола смених, на тази не знам кога ще сменя, но знам, че ще ми се наложи все някога.
Оправяне на автоматика - около 2к., но и смяна на съединител с маховик (ако го сменяш) е пак толкова горе долу.
Рециклаж на турбина - 5-800лв.
Порфилактика на дюзи и т.н. - 500лв.
Това са разходи, които я ти се наложи да ги правиш, я не, друг е въпроса с данъците и каското, така че теглейки чертата месечно трябва да можеш да отделяш между 200 и 500лв. за колата, без горивото.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Колкото и не скромно да звучи моята кола и давам 10-ка
сменял съм дребни неща по нея,които важат за всяка кола.Ако отделите повече пари като търсите автомобил после ще ви е в пъти по-хубаво като си я карате без проблеми и и се радвате.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Beamerdriver написа:Conqueror написа:За мен последните здрави и надеждни автомобили на БМВ за 3 е36 5 е39 7 е38 и 8 е31
Пак ли компетентни мнения

"Това прави ли е60 по чуплива от старата ми кола?" - ами реално я прави колега
иначе аз си обичам много колата ама 10 не мога да и дам щото не мисля че съществуват вече коли които да са 10, пазарна икономика, правени са да издържат толкова колкото ти е лизинга и после новата, иначе кърпиш и ставаш старши ентусияст в форума
7-8 от мен

- lenkOFF
- Потребител
-
- Кара: Е61 LCI
Здравйте Колеги и приятели на модела Е60/61. Тъй като ме е първия пост искам да изкажа благодарността си за съществуването на Форума и наличието на толкова компетентни user-и познаващи в детайли маркара и модела.
Мойта оценка е 8, като цяло съм изключително доволен от автомобила (за година и половина излкючвайки консумативи съм сменил съединител с маховик и двата термостата,за съжаление рейката е наред )
Мойта оценка е 8, като цяло съм изключително доволен от автомобила (за година и половина излкючвайки консумативи съм сменил съединител с маховик и двата термостата,за съжаление рейката е наред )
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За Моята Е60 530 xd даваХ 8, колата е здрава, наложи се да оправя торк конвертора, но не беше плашещо скъп, а и навъртях стабилни км само за 7 месеца, за тая на бащата Е60 530xd LCI давам 10 вече над 150 000 км е при него и не е имал проблем направо той какъв е късметлия с колите не е истина.
Ако сравнявам с Е класата от тези години на нея бих дал 5-6 заради безумните проблеми с електрониката, за Ауди А6 от личен опит не мога да говоря, но по автоморгите и сервизите ги наричат вечните пациенти, от VW/Audi карах Пасат 6 2.0 tdi преди петицата и направо не можех да смогна с ремонтите и цените, а е купувана нова и е сервизирана само в юнотрейд, не можете да си представите колко по-евтина е поддръжката на БМВ-то.
Но го откраднаха
((
Ако сравнявам с Е класата от тези години на нея бих дал 5-6 заради безумните проблеми с електрониката, за Ауди А6 от личен опит не мога да говоря, но по автоморгите и сервизите ги наричат вечните пациенти, от VW/Audi карах Пасат 6 2.0 tdi преди петицата и направо не можех да смогна с ремонтите и цените, а е купувана нова и е сервизирана само в юнотрейд, не можете да си представите колко по-евтина е поддръжката на БМВ-то.
Но го откраднаха

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2