Проблем с халогените
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Проблем с халогените
Здравейте колеги!
Купих си нови халогени и като ги сменяхме реших да им сложа ксенон. При поставяне на ксенона със залъгалки и при запалване на съшия едната залъгалка директно гръмна...Помолих за съвет Росен Цанков от сервиза на МИРАФИОРИ и той каза да ги сложиме БЕЗ залъгалките и като даде грешка просто да мина да ми я изчисти.
Направих точно това-ксенона светна, не даде грешка, но след около един ден нормална работа десния халоген просто внезапно угасна. Отидох при Росен, той ми деактивира ЧЕК контрола за халогените, за да не отчита грешка и като че ли нещата станаха! НО..... След по-малко от 15 мин след напускане на сервиза ПАК същия халоген изгасна-РОсен каза евентуално да сменя (да разменя) баластите на двата халогена... (Баластите и крушките са чисто нови). Смятам да я направя тази процедура, но както знаете тя е малко трудна (трябва да се вдигне колата на подемник, да се свалят кори...абе филм).
Росен ми каза, че ксенона дава по-малко напрежение от обикновената крушка и затова колата го гаси, мислейки че някъде дава накъсо...ама не знам за какво става дума просто.
Молбата ми е ако някой се сблъсквал с подобен проблем да даде акъл какво може да ошашква колата, че да гаси когато си пожелае халогена.... Писна ми да карам без халогени-не може да се киселее качествено така!

Купих си нови халогени и като ги сменяхме реших да им сложа ксенон. При поставяне на ксенона със залъгалки и при запалване на съшия едната залъгалка директно гръмна...Помолих за съвет Росен Цанков от сервиза на МИРАФИОРИ и той каза да ги сложиме БЕЗ залъгалките и като даде грешка просто да мина да ми я изчисти.
Направих точно това-ксенона светна, не даде грешка, но след около един ден нормална работа десния халоген просто внезапно угасна. Отидох при Росен, той ми деактивира ЧЕК контрола за халогените, за да не отчита грешка и като че ли нещата станаха! НО..... След по-малко от 15 мин след напускане на сервиза ПАК същия халоген изгасна-РОсен каза евентуално да сменя (да разменя) баластите на двата халогена... (Баластите и крушките са чисто нови). Смятам да я направя тази процедура, но както знаете тя е малко трудна (трябва да се вдигне колата на подемник, да се свалят кори...абе филм).
Росен ми каза, че ксенона дава по-малко напрежение от обикновената крушка и затова колата го гаси, мислейки че някъде дава накъсо...ама не знам за какво става дума просто.
Молбата ми е ако някой се сблъсквал с подобен проблем да даде акъл какво може да ошашква колата, че да гаси когато си пожелае халогена.... Писна ми да карам без халогени-не може да се киселее качествено така!

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Проблем с халогените
На един приятел на колата имаше същата драма, оправиха му печката и халогена светна 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
Хахахахахахахахаха-е на мене помпата за печката е вече налична-да се надяваме, че като отида да я смениме и халогена ще се оправи..... 

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
iceblast написа:За какво ги слагаш тези ксенони, да вадиш очите на хората ли?
+1 карането на халогени се допуска само при намалена видимост, точно където въпросния ксенон няма да ти е от никаква ползва. Единствения ефект е, че ще пречиш на останалите участници в движението

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
Пичове ако ви питах дали да карам на халогени или не и кога се използват същите, щях да озаглавя темата по друг начин!
Хайде нека да оставим на съответните органи и прочие да преценят дали "вадя очите на хората" и т.н.
Щом съм решил да карам по този начин-така ще бъде и това е положението!
Ако имате нещо да кажете по темата, а именно как да се реши горепосочения проблем-ще съм благодарен! В противен случай си запазете мненията за себе си - меко казано - не ме вълнуват!
Хайде нека да оставим на съответните органи и прочие да преценят дали "вадя очите на хората" и т.н.
Щом съм решил да карам по този начин-така ще бъде и това е положението!
Ако имате нещо да кажете по темата, а именно как да се реши горепосочения проблем-ще съм благодарен! В противен случай си запазете мненията за себе си - меко казано - не ме вълнуват!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
Първо с това "отношение" едва ли някой ще има желание да ти помогне еле пък за такова нещо.
Тук никой не се заяжда с теб, просто ти споделяме, едва ли си някой с неземно зрение, че на теб да не ти пречат тези неща, когато някой е боцнал ксенон на рефлектор или на халогени и сега въпросът е защо ти искаш да ставаш такъв човек.
Относно "органите" всеки път когато те спрът ще ядеш дървото, но това не е въпроса, има закон и в случая ти съвсем умишлено го нарушаваш и ни караш да станем съучасници като ти помагаме
Тук никой не се заяжда с теб, просто ти споделяме, едва ли си някой с неземно зрение, че на теб да не ти пречат тези неща, когато някой е боцнал ксенон на рефлектор или на халогени и сега въпросът е защо ти искаш да ставаш такъв човек.
Относно "органите" всеки път когато те спрът ще ядеш дървото, но това не е въпроса, има закон и в случая ти съвсем умишлено го нарушаваш и ни караш да станем съучасници като ти помагаме

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
колега ако в крайна сметка не успееш да ги оправиш хвърляй тез ксенони и си вземи сини крушки пак светят бяло и няма такива гимнастики :Д

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Измерете консумацията на ксенона и съответно на обикновената крушка. Както ти е казал Росен, вероятно проблема е, че тока, който консумира ксенона е по-малък и затова лайт лодула го изключва, понеже е далеч от номиналния.
Единият вариант е да сложиш по-мощни баласти със съответните им крушки
Другият е да симулираш недостига на товар, чрез някакво активно съпротивление, ама какво точно... трябва да се мери... Може би малко не му достига "да зАспи"
А като ги знам и масовите баласти, може и да ти смущава лайт модула, въпреки че съмнявам да е това...
Единият вариант е да сложиш по-мощни баласти със съответните им крушки

Другият е да симулираш недостига на товар, чрез някакво активно съпротивление, ама какво точно... трябва да се мери... Може би малко не му достига "да зАспи"

А като ги знам и масовите баласти, може и да ти смущава лайт модула, въпреки че съмнявам да е това...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
Абе...мерене съпротивления, баласти (пак нови)....май верно ще сложа старите крушки дето бях ги взел за старите халогени-някакъв Филипс беше и светеше доста бяло в интерес на истината! Сега ще си имам два комплекта ксенон е така на склад....ебати филма верно! Ма си е друго на халогени и Ейнджъли де!!!!!!

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Тоо Cool написа:Абе...мерене съпротивления, баласти (пак нови)....май верно ще сложа старите крушки дето бях ги взел за старите халогени-някакъв Филипс беше и светеше доста бяло в интерес на истината! Сега ще си имам два комплекта ксенон е така на склад....ебати филма верно! Ма си е друго на халогени и Ейнджъли де!!!!!!![]()
![]()
Верно си е друго

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Малко въпросът ми не е за тази тема,но все пак ще пиша. Изгоря ми единият халоген и реших,че така и така ще сменям крушка да взема поне бели крушки да се вържат с ксенона. Предложиха ми някакви на Филипс по 35лв бройката нещо White се водиха.Някой слагал ли си е въобще бял халоген и как седи и струва ли си да дам 70лв?
Work hard in silence,let success make the noise.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
krispd написа:Малко въпросът ми не е за тази тема,но все пак ще пиша. Изгоря ми единият халоген и реших,че така и така ще сменям крушка да взема поне бели крушки да се вържат с ксенона. Предложиха ми някакви на Филипс по 35лв бройката нещо White се водиха.Някой слагал ли си е въобще бял халоген и как седи и струва ли си да дам 70лв?
Колега ако ги ползваш често халогените си струва, иначе не...
Аз моите докато имах колата, съм ги ползвал само на технически преглед като е минавала колата

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2