Скърцане отзад

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Скърцане отзад

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 10:55

Вчера както си карах с музика ми се причу скъцане и след като я спрях веднага го чух. Скърца като на гума за това помислих, че са уплътненията на задните врати, но свалих прозорците и О, БОЖЕ :mhihi: Спрях колата отворих багажника и започнах да я натискам...като москвич :mhihi:

Колегата Trixter имаше подобен проблем, но при него беше селеновата втулка и проблема с проявяваше само, когато колата е суха, когато се намокри беше ок!

При мен съм почти сигурен, че не е от нея, защото лявата я сменях преди няколко седмици защото беше леко разбита (не скърцаше), а сега скърца и отдвете страни и то равномерно.

Като се вдигне колата сигурно веднага ще се хване, но най-вероятно ще имам възможност да я вдигна чак в събота, и до тогава бих искал да чуя вашите мнения и дали някой е имал подобен проблем.

Колата го прави това когато е суха и когато е мокра! Снощи беше влажно и мокро и преди да прибера колата в гаража го чух, сутринта преди да изляза го пробвах - пак скърца. Другият вариант е да не съм случил на селенова втулка и да е някое менте и едновременно с това от другата страна да е заминала, но ми се струва някак си :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Скърцане отзад

Мнение от bmw545i » 03 Дек 2013, 11:05

iceblast написа:Вчера както си карах с музика ми се причу скъцане и след като я спрях веднага го чух. Скърца като на гума за това помислих, че са уплътненията на задните врати, но свалих прозорците и О, БОЖЕ :mhihi: Спрях колата отворих багажника и започнах да я натискам...като москвич :mhihi:

Колегата Trixter имаше подобен проблем, но при него беше селеновата втулка и проблема с проявяваше само, когато колата е суха, когато се намокри беше ок!

При мен съм почти сигурен, че не е от нея, защото лявата я сменях преди няколко седмици защото беше леко разбита (не скърцаше), а сега скърца и отдвете страни и то равномерно.

Като се вдигне колата сигурно веднага ще се хване, но най-вероятно ще имам възможност да я вдигна чак в събота, и до тогава бих искал да чуя вашите мнения и дали някой е имал подобен проблем.

Колата го прави това когато е суха и когато е мокра! Снощи беше влажно и мокро и преди да прибера колата в гаража го чух, сутринта преди да изляза го пробвах - пак скърца. Другият вариант е да не съм случил на селенова втулка и да е някое менте и едновременно с това от другата страна да е заминала, но ми се струва някак си :kuku:

Това е типично за втулката, едва ли е нещо друго. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 11:18

Ем дано да са те, че не са скъпи, ноооо много неприятно ако за няколко седмици се е разкърцала :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 03 Дек 2013, 11:28

И при мен както и при Trixter - на мокро беше "тишина" а а на сухо симфония...
Интересно е при теб ,че се чува и от двете страни еднакво - тоя скърцалник си се чува от проблемната страна - а от двете едновременно си е ебати късмета. Там е и специфично малко поставянето , защото чук и други "подръчни" инструменти са забранени точно там. Аз ако съм бих легнал на един картон и да помоля някой да е натиска и да се види от къде е този звук :yes:
Виж тампоните на задната стаб.щанга - те са също вариант на звук на гума.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 11:31

Тампоните също са нови, те даже са оригинални от ДаруКар :mhihi:

Може звука да е бил различен при вас, ба ли го, ще хвана да го запиша да чуете малко и вие истинска музика :mhihi:

Втулката ми я слагаха в уж хубав сервиз, но не съм ги гледал какво правят, че бях дал на баща ми колата. Ако те са осрали нещо ще има скандалчета :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 03 Дек 2013, 11:34

А като не натисне някой колата и се заслушаш при джантите и от двете страни еднакво ли си се чува?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 11:36

Да, мисля, че звука е идентичен, но никой не е седял при джантите, отзад на отворен багажник просто натискам ляво-дясно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 11:47

След обяда ще ходя да се метна на една тресачка да видим какво става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 03 Дек 2013, 15:04

За съжаление тресачката не беше такава каквато очаквах и не ми свърши работа.

Когато тръгнах обаче, още преди да запаля колата отворих багажника и я разлюлях и скърцане нямаше, но в момента в който запалих и потеглих се появи скърцането и прогресивно се усили.

Когато застана с/у джантата и с едната ръка разлюлявам колата при отворен багажник скърца яко, а от другата страна по същият начин няма скърцане. Скърцането идва от страната, на която сменихме втулката, така че май ще се откаже от нея.

EDIT: Приложено имате най-новият рингтон. По-силният звук е от ляво, другият от дясно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Дек 2013, 15:17

iceblast написа:За съжаление тресачката не беше такава каквато очаквах и не ми свърши работа.

Когато тръгнах обаче, още преди да запаля колата отворих багажника и я разлюлях и скърцане нямаше, но в момента в който запалих и потеглих се появи скърцането и прогресивно се усили.

Когато застана с/у джантата и с едната ръка разлюлявам колата при отворен багажник скърца яко, а от другата страна по същият начин няма скърцане. Скърцането идва от страната, на която сменихме втулката, така че май ще се откаже от нея.

Аз имах като скърцане от пружина на старо легло...Нямах нищо за смяна.Спринцовка с масло се инжектира и спира досадното скърцане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 03 Дек 2013, 20:15

iceblast написа:За съжаление тресачката не беше такава каквато очаквах и не ми свърши работа.

EDIT: Приложено имате най-новият рингтон. По-силният звук е от ляво, другият от дясно.

Maлееее яко скърца. Като Москвич си :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Дек 2013, 20:23

toncho83 написа:

Аз имах като скърцане от пружина на старо легло...Нямах нищо за смяна.Спринцовка с масло се инжектира и спира досадното скърцане.

То маслото и на втулката ще помогне, но временно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 03 Дек 2013, 21:36

iceblast написа:EDIT: Приложено имате най-новият рингтон. По-силният звук е от ляво, другият от дясно.

99.9% долавям познатия звук. Втулката от мойта тема е.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 07 Дек 2013, 22:18

Колеги, май май се оказа, че не е втулката. Колата вчера и днес не скърцаше и като я разглобихме в сервиза видяхме, юе се е разбил тампона на "връзката", и като я стиснахме на менгеме издаваше подобни звуци. Смених я нея и направих реглаж, да се надяваме, че всичко е било от нея.

Въпросната част е №4 от долната схема с парт номер 33 32 6 770 749.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 27 Сеп 2016, 20:03

И при мен се разскърца здраво. Първо мислех, че е от новите тампони. Но 3 месеца да скърцат ... и повече от 4к километра.
Май е втулката. Трябва ли и от двете страни да се сменят втулките или може само едната? Колко горе-долу струва операцията?

Следваща

Назад към Е60/Е61