всмукателен колектор фейслифт двигател M57/T2
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
всмукателен колектор фейслифт двигател M57/T2
-------
Искам да попитам , моята кола ( 530 d ) е фейслифт <09.2009 г>, Ако има омасляване , целия всмукателен колектор ли се сменя или само оплътнения ( болтове или както там се наричат пеперудки не знам ) ?
Питам защото този всмукателен колектор е 1000 лева
и трябвало да се смени целия защото семерингите му се износвали и от там имало това омасляване
< така казват от сервиза поне >
---------[/quote]
двигателя ми е : M57/T2 - 3,00l (173kW)

Искам да попитам , моята кола ( 530 d ) е фейслифт <09.2009 г>, Ако има омасляване , целия всмукателен колектор ли се сменя или само оплътнения ( болтове или както там се наричат пеперудки не знам ) ?
Питам защото този всмукателен колектор е 1000 лева

---------[/quote]
двигателя ми е : M57/T2 - 3,00l (173kW)

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: всмукателен колектор фейслифт двигател M57/T2
оф 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
miroleskov написа:оф
Какво имаш предвид колега ?
Прав ли съм ?
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Имам в предвид да прочетеш има толкова писано,че не знам повече от това какво питате.Всеки втори пита за пеперуди и см.колектор.Отговора е: 1.ако ходиш при дилър ще ти каже сменяме целия 1000 и кусур лева,2.четеш във форума и отиваш при майстор 200 лв. Някъде,3.четеш тук и правиш сам почти без пари само гарнитури те не ги помня колко лв.бяха. И ако сваляш колектора махни пеперудите,изчисти ЕГР и колектора идеално,провери свещи и реле работят ли и така
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
А не си ли се замислял, че може да се сменят само уплърненията(гарнитурките на колектора, не семеринги), защото предполагам от там идва омасляването и да не купуваш нов колектор?!? Ето на схемата виж 2 и 3
Колкото до пеперудките... ако напишеш тази дума в търсачката, дни няма да ти стигнат да изчетеш колко е писано за тях.
...в сервиза може да ти кажат, че е най-добре целия мотор да ти сменят, но те са ръководени от вариантите с по-скъп ремонт -> по-голяма печалба за тях - да не говориме, че смяната на колектора с нов е и по-мързелива работа
Колкото до пеперудките... ако напишеш тази дума в търсачката, дни няма да ти стигнат да изчетеш колко е писано за тях.
...в сервиза може да ти кажат, че е най-добре целия мотор да ти сменят, но те са ръководени от вариантите с по-скъп ремонт -> по-голяма печалба за тях - да не говориме, че смяната на колектора с нов е и по-мързелива работа

- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги !
Оказа се, че са само гарнитурите !
Оказа се, че са само гарнитурите !
Здравейте колеги, малко е
въпроса ми, но да не пускам нова тема излишно: може ли да ме ориентирате кой е типа двигател на моя автомобил? Колата е 2006 Е60 530д 170kW (231кс).
Съгласно вин чековете ми излиза M57/T2, според Wiki мисля, че е M57TU2D30: 231 PS (170 kW; 228 hp)@2000-3250, по форума съм срещал и M57N2 за характеристиките на моята кола.
За един и същ тип двигател ли става дума и дали горните обозначения са различни съкращения?
Мерси.

Съгласно вин чековете ми излиза M57/T2, според Wiki мисля, че е M57TU2D30: 231 PS (170 kW; 228 hp)@2000-3250, по форума съм срещал и M57N2 за характеристиките на моята кола.
За един и същ тип двигател ли става дума и дали горните обозначения са различни съкращения?
Мерси.
Според мен мотора е един и същ.Пеперудите са от по здравите ако това те интересува.Съкращенията по каталозите са едни ,по публикациите други.Ако те интересува кое какво точно означава в гугъл има инфо
8 мнения
• Страница 1 от 1