Проблем с палене и счупена джанта
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с палене и счупена джанта
Здравейте колеги!
Предварително се извинявам, че проблема, който имам може да го има описан някъде вече. Проблемът е следния - купих едно блъснато bmw 530 2004 г. Колата палеше като и подавахме ток с кабели, но след като разкачих акумулатора за да го сменя след това не мога да я запаля. Изписва ми следната грешка - Head Unit not coded correctly. Стартера на колата върти, но не иска да запали. Много хора я гледаха уж с оборудване за bmw но всичките се отказват и нищо не могат да направят. Ако имате някаква идея ще се радвам да споделите. Аз съм от Стара Загора и ако може да ми препоръчате някой също ще е добре. Другият проблем ми е че едната джанта е счупена. Качвам снимка ако някой може да помогне да намеря такава джанта също ще се радвам.
Предварително благодаря!
Предварително се извинявам, че проблема, който имам може да го има описан някъде вече. Проблемът е следния - купих едно блъснато bmw 530 2004 г. Колата палеше като и подавахме ток с кабели, но след като разкачих акумулатора за да го сменя след това не мога да я запаля. Изписва ми следната грешка - Head Unit not coded correctly. Стартера на колата върти, но не иска да запали. Много хора я гледаха уж с оборудване за bmw но всичките се отказват и нищо не могат да направят. Ако имате някаква идея ще се радвам да споделите. Аз съм от Стара Загора и ако може да ми препоръчате някой също ще е добре. Другият проблем ми е че едната джанта е счупена. Качвам снимка ако някой може да помогне да намеря такава джанта също ще се радвам.
Предварително благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Проблем с палене и счупена джанта
колега тук ще има голяма заигравка с кодирания и ще ти трябва човек разбиращ от електроника на БМВ.Джанта все ще се намери от някой морга можеш да погледнеш и в форума има доста обяви
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Това, което ти изписва на дисплей-а няма отношение към паленето, но може да се окаже, че от тези поддаваня на ток и гимнастики с акумулаторите нещо се е повредило в CAS модула. Може да се видин информационните данни, които са в модула да се види, дали той ограничава колата и не и дава да запали или проблема е друг, например не идва гориво (виж бушоните).
Горното съобщение иначе излиза когато нещо не е наред по VO-то на колата, което може да се е насмело нещо от проблемите с тоците, това сравнително лесно може да се погледне и съответно оправи.
Джантата, както спомена колегата или търсиш единични бройки, за 1/2 пари от цял комплект
или някой да ти направи хубава заварка, което аз лично не харесвам, но не малко колеги карат със заварки и нямат оплакваня.
Горното съобщение иначе излиза когато нещо не е наред по VO-то на колата, което може да се е насмело нещо от проблемите с тоците, това сравнително лесно може да се погледне и съответно оправи.
Джантата, както спомена колегата или търсиш единични бройки, за 1/2 пари от цял комплект

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Колега, пробвай да разкачиш новия акумулатор за 10-15мин. После го закачи на ново, включи IBS-а, кодирай акумулатора, както е описано в темата:
viewtopic.php?f=116&t=274405&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
После изчисти всички запаметени грешки. заключи колата изчакай няколко минути, отключи колата и опитай да запалиш.
Дано всички да е ОК!
П.С.
Ако няма успех може да ми пишеш на лично, за майстор който в региона на София няма да се откаже от колата докато не оправи проблема.
viewtopic.php?f=116&t=274405&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
После изчисти всички запаметени грешки. заключи колата изчакай няколко минути, отключи колата и опитай да запалиш.
Дано всички да е ОК!
П.С.
Ако няма успех може да ми пишеш на лично, за майстор който в региона на София няма да се откаже от колата докато не оправи проблема.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
4 мнения
• Страница 1 от 1