E60 разход/поддръжка/газ въпрос?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
E60 разход/поддръжка/газ въпрос?
Здравейте !
Пускам темата със следните въпроси in mind
ще се търси Е60 седан предимно за работа - каране извънградско с пълен багажник, но и за малко градско каране, затова седан (а и комбитата са ми много грозни) !
Произхождайки от това, ще се търси нисък разход, това означава и че ще се кара на газ.
Моля да ми препоръчате мотор с нисък разход и евтина поддръжка (без значение колко върви), и да не е дизел ! тоест, питането ми е за измежду 520i 523i и 525i, понеже чета различни мнения и не мога да взема решение. Другото ми притеснение - до колкото разбирам са с M54 мотори, което също ме притеснява. Аз съм фен на дъртите железа (M50 M52), понеже съм ремонтирал едно такова сам, и са ми доооста по-понятни.
Благодаря ви за отделеното внимание
Пускам темата със следните въпроси in mind
ще се търси Е60 седан предимно за работа - каране извънградско с пълен багажник, но и за малко градско каране, затова седан (а и комбитата са ми много грозни) !
Произхождайки от това, ще се търси нисък разход, това означава и че ще се кара на газ.
Моля да ми препоръчате мотор с нисък разход и евтина поддръжка (без значение колко върви), и да не е дизел ! тоест, питането ми е за измежду 520i 523i и 525i, понеже чета различни мнения и не мога да взема решение. Другото ми притеснение - до колкото разбирам са с M54 мотори, което също ме притеснява. Аз съм фен на дъртите железа (M50 M52), понеже съм ремонтирал едно такова сам, и са ми доооста по-понятни.
Благодаря ви за отделеното внимание

Re: E60 разход/поддръжка/газ въпрос?
М50 и М52 няма при Е60. Ако не искаш М54 гледаш да е с N52 след 2005-а или N53 след 2007-а. Поддръжката специално при тези трите ти е една и съща. Разхода +- 1л.(данни по каталог). 520 е на ръба, като мощност. За наистина пенсионерско каране става, ако не бързаш за никъде и т.н. Иначе 525 би бил оптималния избор.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Щях да кажа 530и, който си е и здрав, ама като искаш от тия 3-те, наистина 525и.
И все пак ти цъквам да не се чудиш ако намериш някое читаво 530и - страхотен разход има, а вървежа е далеч над 525и, за другите да не говорим. Плюс това самия мотор ще изкара повече километри безпроблемно и да го юркаш и да го караш по-спокойно през повечето време, което се предполага след като казваш, че не те интересува вървежа. Съжалявам ако втората част на мнението ми не ти помага, но не можах да изтрая.
И все пак ти цъквам да не се чудиш ако намериш някое читаво 530и - страхотен разход има, а вървежа е далеч над 525и, за другите да не говорим. Плюс това самия мотор ще изкара повече километри безпроблемно и да го юркаш и да го караш по-спокойно през повечето време, което се предполага след като казваш, че не те интересува вървежа. Съжалявам ако втората част на мнението ми не ти помага, но не можах да изтрая.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Ясно ми е, че М50 и М52 няма, просто споделих, че са ми слабост
Бюджета е около 15 000, така че ще е 2004 сигурно, по-старите мотори.
А като казвате + - 1лт. разлика, това колко е ? Извънградско най-вече ме интересува.

Бюджета е около 15 000, така че ще е 2004 сигурно, по-старите мотори.
А като казвате + - 1лт. разлика, това колко е ? Извънградско най-вече ме интересува.
ръб написа:А като казвате + - 1лт. разлика, това колко е ? Извънградско най-вече ме интересува.
По каталог:
520 - 6.8L(извън - 90км./ч) 13.0L(град) 9.0L(смес)
525 - 7.0L(извън - 90км./ч) 13.6L(град) 9.4L(смес)
Реални данни:
520 - http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
525 - http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

- ръб
- младши ентусиаст
-
А тоя сайт ми хареса, благодаря за линковете.
А някакви лични впечатления за тея мотори ? Чести дефекти ? Макар че до колкото изчетох като дизайн са като М52, с променен смукател, ел. дросел, май повече сонди и 2 ваноса
А някакви лични впечатления за тея мотори ? Чести дефекти ? Макар че до колкото изчетох като дизайн са като М52, с променен смукател, ел. дросел, май повече сонди и 2 ваноса
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Давай да ти продавам мойта 520и с АГУ седан - 14500лв.
Аз мога да кажа за автомат м54б30 със съвсем не икономично каране.
Доста газ, спирачки-газ и т.н.
Извънградско 12-13/100 , градско 15-16 (стигало и 17/100) говоря за реален разход
на газ. Не по-данни и приказки. ГИ е романо с ОБД.
Според мене м54б30 е един от най-хубавите варианти на Е60.
Стар, здрав мотор /мотор на годината 2002 ако не се лъжа/ поддържа се
що-годе лесно, повечето неща не са много скъпи и се намират, защото
стават и от други модели на м54, дори м52.
Тези Н52,Н53 не са ли вече валветроници а не ваноси ?
В смисъл там не е ли по-сложен мотора, хем от ремонти и обслужване
хем и от монтиране на газчица ?
Доста газ, спирачки-газ и т.н.
Извънградско 12-13/100 , градско 15-16 (стигало и 17/100) говоря за реален разход
на газ. Не по-данни и приказки. ГИ е романо с ОБД.
Според мене м54б30 е един от най-хубавите варианти на Е60.
Стар, здрав мотор /мотор на годината 2002 ако не се лъжа/ поддържа се
що-годе лесно, повечето неща не са много скъпи и се намират, защото
стават и от други модели на м54, дори м52.
Тези Н52,Н53 не са ли вече валветроници а не ваноси ?
В смисъл там не е ли по-сложен мотора, хем от ремонти и обслужване
хем и от монтиране на газчица ?
ръб написа:А тоя сайт ми хареса, благодаря за линковете.

ръб написа:А някакви лични впечатления за тея мотори ? Чести дефекти ? Макар че до колкото изчетох като дизайн са като М52, с променен смукател, ел. дросел, май повече сонди и 2 ваноса
Аз само съм карал БМВ-та с М54 на авери. Малко става работата като "леля му казала на баба му за на тъщата зетя", но са хора, с които постоянно обсъждаме коли, ремонти и т.н. Та никой не се е оплакал специално от М54 двигател. От други неща да, но двигателя е железен. Имаме едно Е46 с 2.2 ръчка, Е39 3.0 автомат и Е60 3.0 автомат. Все М54-ки нали. Тройката и Е39-ката на по 3г. ползване. По двигател след първоначално обслужване - ролки, ремъци и т.н. нищо друго не е правено - само масла и филтри. Е60-ката пак така, само дето е по-малко карана - 2г.
Не се коси за М54-ката. Здрав двигател е и ако го гледаш поне малко няма да те остави. Все пак 3 ли 4г. подред е избиран за двигател на годината

- ръб
- младши ентусиаст
-
Добре, значи мотора няма да го мисля. А ти спомена други работи. В смисъл окачване или електроника ?
10 мнения
• Страница 1 от 1