Двутактово масло в дизел - пробвали ли сте?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Двутактово масло в дизел - пробвали ли сте?

Мнение от vgza » 08 Окт 2013, 13:10

Наскоро чух, че добавянето на около 300мл двутактово МИНЕРАЛНО масло в дизела, намаля износването на двигателя, оптимизира горенето и намаля пушека.
Пробвали ли сте? Ако да, с какво масло, откога го правите и какви са ви впечатленията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Двутактово масло в дизел - пробвали ли сте?

Мнение от ilia1984 » 08 Окт 2013, 13:43

Да смесва се с бензин !!!Маслото което ползвам е STIHL !!! Определно двигателя става по безшумен :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 08 Окт 2013, 18:29

И на мен са казвали, но за комън рейл системи първо поколение. Никой обаче не ми е казвал, че е слагал на по-ново поколение система. Интересно ми е да чуя обаче.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 09 Окт 2013, 7:56

аз съм го чел преди време и оттогава се чудя дали да не налея на колата......... но основното което трябва да се спазва - да не е БЕЗДИМНО...... имам и още едно по-старо комън рейлче на което ще пробвам........... износването на двигателя не намалява както и за самия двигател няма полза.... но горивната система (дюзи и помпа) работят по тихо. Единственото което ме е страх е ДПФ-а да не ревне, или горивния филтър да не се запуши от маслото

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 09 Окт 2013, 11:41

daskaloff написа:аз съм го чел преди време и оттогава се чудя дали да не налея на колата......... но основното което трябва да се спазва - да не е БЕЗДИМНО...... имам и още едно по-старо комън рейлче на което ще пробвам........... износването на двигателя не намалява както и за самия двигател няма полза.... но горивната система (дюзи и помпа) работят по тихо. Единственото което ме е страх е ДПФ-а да не ревне, или горивния филтър да не се запуши от маслото

Според това, което чета по чуждестраннине форуми би трябвало да намалее пушенето, а не да се увеличи.
Относно износването на двигателя - не съм се изразил правилно - имах предвид дюзи и помпа.
Мисля да се престраша и скоро ще сипя :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 09 Окт 2013, 13:23

В алфа ромео форума са го дъвкали и всички са много щастливи...... и аз смятам да пробвам, но на старото комън рейлче, че то не е толкова претенциозно.... макарче тя ако "манджата се е развалила.. колкото и сол да слагаш не можеш да я оправиш "...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 09 Окт 2013, 14:21

Аз едно време сивапх на E39ките, но някаква разлика не намерих, но го правих профилактично.

"Старото" поколение няма много разлики с поколението, което сме ние, като изключим новите дюзи при Nхх моторите, но 2Т маслото реално смазва разпръсквачите и не би трябвало да навреди. Аз сипвах масло от Бриколаж на Husqvarna.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 09 Окт 2013, 23:10

хехе в Е46 има доста писано по темата...много интересно как темите се повтарят с остаряването на колите :mhihi:

Иначе , като цяло е полезно за смазването на инжекторите, 2тактово бездимно :yes: Не съм слагал на моята, но доста са слагали и са доволни ;)
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 10 Окт 2013, 8:54

xerial написа:хехе в Е46 има доста писано по темата...много интересно как темите се повтарят с остаряването на колите :mhihi:

Иначе , като цяло е полезно за смазването на инжекторите, 2тактово бездимно :yes: Не съм слагал на моята, но доста са слагали и са доволни ;)

Какво общо има остаряването на колата? Аз ако го знаех това преди години, когато колата беше на 3 години, още тогава щях да почна да сипвам. Това е превантивно. Не е като да ходиш да си купуваш носачи втора ръка. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Окт 2013, 9:31

vgza написа:
xerial написа:хехе в Е46 има доста писано по темата...много интересно как темите се повтарят с остаряването на колите :mhihi:

Какво общо има остаряването на колата? Аз ако го знаех това преди години, когато колата беше на 3 години, още тогава щях да почна да сипвам. Това е превантивно. Не е като да ходиш да си купуваш носачи втора ръка. :kuku:

Има много общо ,но не се засягай :) да не се отклоняваме от темата :yes:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 10 Окт 2013, 10:49

За мен това с 2Т масло е отживелица.Предимството пред използването на добавки е само цената.Аз лично ползвам добавки .На всеки 2000км .Добавките и по точно някои от тях осигуряват комплексна защита.Има и риск ако объркаш/или ти пробутат друго/ 2Т масло да замине ДПФ.Относно смазването на дюзите и др.наистина е така понеже вече дизела е ниско серен и смазва лошо .Обаче трябва и да се работи и по въпроса с отстраняването на влагата която също поврежда елементите на горивната система.Чел съм че биодизела абсорбира повече влага защото има етанол в него освен растително масло.Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Окт 2013, 22:56

А от кои добавки си доволен, колега?

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Окт 2013, 8:15

от години ползвам ТДА на Кастрол и съм много доволен

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Окт 2013, 9:01

Благодаря и на двамата. А намират ли се по бензиностанциите, че не ми се занимава с онлайн поръчки?

Следваща

Назад към Е60/Е61