проблем задно окачване-Е 61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем задно окачване-Е 61

Мнение от don_toti » 26 Сеп 2013, 0:00

Здравеите колеги,от около 4 мес.колата започна да износва задните гуми от ватрешната страна повече дясната.Ходих на няколко маистори всичко било на ред,отиваи на стенд -ходих на два и накрая дясната гума се спука ,бяха излезли конците.нови гуми и в БОВАКАР направиха проверка всичко е ОК. ЩЕ НАПРАВИМ стенд и ще спре да ги яде,да ама не спря граифер от външ.стр.6мм.-от вътре вече е на 0мм.Някои ако да може да помогне с адекватни идеи НО ДА СИ ИМА ПРЕДСТАВА ОТ ОКАЧВАНЕ мисля че там е проблема. Колата няма удар

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: проблем задно окачване-Е 61

Мнение от da6ip » 26 Сеп 2013, 10:02

1. Проблемът е често срещан, но засега няма лесно решение.
2. Някои нискокачествени гуми се ядат много лесно на вътрешния ръб - аз съм пукал Кумхо Екста така, с всички конци навън. Ако са ти евтини гумите, проблемът е в тях. След онова Кумхо съм карал с Пирели и сега Бриджстоун отзад и такъв проблем няма.
3. Ако колата е на много км е възможно горните носачи да са износени и при движение/клякане след неравност да се променя геометрията. Ако задното окачване е износено, просто смени всички тампони и горните носачи (за тях мисля че няма отделно тампони).
4. Допълнителен фактор може да бъде е ако колата е свалена отзад или имаш проблем с компресора на окачването и често караш на по-ниска височина от нужното.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Re: проблем задно окачване-Е 61

Мнение от don_toti » 26 Сеп 2013, 22:47

Мерси колега,започвам с носачите днес проверих цените доста са солени,гумите са ПИРЕЛИ.За нивото надявам се БОВА да са го гледали аз не знам как да разбераколко трябва да е

Назад към Е60/Е61