Смяна на език
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Смяна на език
Колеги, как да добавя английски език към бордовия компютър, защото фабрично колата няма? Има ли опция чрез DVD да се ъпдейтне софтуера на колата, като ъпдейта съдържа английски език? При Е39 с голямата навигация беше възможно.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Смяна на език
Да но пак го задаваше през диагностиката какъв език искаш,тук по бързо става с нцс експерт.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Здравейте, да използвам темата на на колегата, днес колата сама си смени езика на ай драйва
, от английски се смени на немски, ОК влизам в настройките и го сменям на английски, карам, спирам гася, качвам се в колата паля
и езика пак немски
и така днес няколко пъти, кажете къде да задам да си запомни езика, да стои английски, а не като изгася и да се сменя на немски.
Колата е 2004 с малката навигация.

Колата е 2004 с малката навигация.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А случайно да ти е отказал ключа или да го сменяш с другия?
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:А случайно да ти е отказал ключа или да го сменяш с другия?
Един ключ имам само, но преди да почне да си сменя езика, си поиграх доста с ключа, вкл. и я отключвах и заключвах от ключалката.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?
... а не всеки път ръчно да го сменям от немски на английски и като загася колата пак да връща на немски език
... а не всеки път ръчно да го сменям от немски на английски и като загася колата пак да връща на немски език

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
BMW_1914 написа:Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?
Ами колега, аз като си го направя на английски и си ми стои на английски, при теб явно се губи някаква памет.... и най-добре иди в някой сервиз да го погледнат...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:BMW_1914 написа:Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?
Ами колега, аз като си го направя на английски и си ми стои на английски, при теб явно се губи някаква памет.... и най-добре иди в някой сервиз да го погледнат...
Май не се губи нищо, т.к като изгася колата и не я заключа всичко си е ОК

Днес говорих с мой приятел със същият автомобил, и според него колата има памет на ключа

Според него всеки ключ си има зададени настройки - на волан, седалка, странични огледала, айдраив, дори на климатроника, т.е ако автомобила се управлява от двама човека всеки има различни предпочитания и колата разпознавала ключа и сменяла настройката, вярно ли е?
Колата има ел. волан и седалки с памет.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Твоя приятел е абсолютно прав 

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
oci написа:Твоя приятел е абсолютно прав
Убедих се, че е прав, но той не се сеща как я е оправил неговата, а и сега е в Германия, днес и направих тест и установих ,че ключа си е запомнил някакви настройки и не мога да го оправя

По принцип слушам в колата CD или радио Fresh, но днес пускам каквото и да е друго радио, гася колата, заключам - отключвам, паля и колата винаги е на Fresh

Пак днес размествам седалката, заключвам - отключвам и

Ако не я заключа всичко си стои както съм я оставил - станция на радиото, език на айдрайва, позиция на седалка и волан, както и страничните огледала също се връщат на една позиция, ако ги разместя.
Четох къде ли не и не мога да намеря, как да си оправя настройките на ключа и да запомни моите

- netmurder
- старши ентусиаст
-
Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...

Аз седалката досега не съм я бутал защото ми е удобна позицията и, но ще пробвам и това.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
BMW_1914 написа:netmurder написа:Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...
Утре ще пробвам и това - искаш да кажеш да си променя езика на айдрайва, позиции на седалка и огледала и да задържа натисната 1 - цата на седалката ли ?
Аз седалката досега не съм я бутал защото ми е удобна позицията и, но ще пробвам и това.
Преди да задържиш 1-цата мисля че трябва да натиснеш копчето М, да светне червено и тогава да задържиш 1-цата...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2