Смяна на език

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Смяна на език

Мнение от Teogop » 02 Сеп 2013, 19:41

Колеги, как да добавя английски език към бордовия компютър, защото фабрично колата няма? Има ли опция чрез DVD да се ъпдейтне софтуера на колата, като ъпдейта съдържа английски език? При Е39 с голямата навигация беше възможно.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Смяна на език

Мнение от Atsalov » 02 Сеп 2013, 23:09

Да но пак го задаваше през диагностиката какъв език искаш,тук по бързо става с нцс експерт.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DRAG_BG » 03 Сеп 2013, 21:04

с кодиране трябва да се получи

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 21 Мар 2015, 22:49

Здравейте, да използвам темата на на колегата, днес колата сама си смени езика на ай драйва :lol: , от английски се смени на немски, ОК влизам в настройките и го сменям на английски, карам, спирам гася, качвам се в колата паля :shock: и езика пак немски :lol: и така днес няколко пъти, кажете къде да задам да си запомни езика, да стои английски, а не като изгася и да се сменя на немски.
Колата е 2004 с малката навигация.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 22 Мар 2015, 8:21

А случайно да ти е отказал ключа или да го сменяш с другия?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 22 Мар 2015, 8:55

Atsalov написа:А случайно да ти е отказал ключа или да го сменяш с другия?

Един ключ имам само, но преди да почне да си сменя езика, си поиграх доста с ключа, вкл. и я отключвах и заключвах от ключалката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 23 Мар 2015, 23:33

Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?
... а не всеки път ръчно да го сменям от немски на английски и като загася колата пак да връща на немски език :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 24 Мар 2015, 0:32

BMW_1914 написа:Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?
... а не всеки път ръчно да го сменям от немски на английски и като загася колата пак да връща на немски език :banghead:

Ами колега, аз като си го направя на английски и си ми стои на английски, при теб явно се губи някаква памет.... и най-добре иди в някой сервиз да го погледнат...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 24 Мар 2015, 21:59

netmurder написа:
BMW_1914 написа:Колеги, никой ли не знае как да си върна езика на айдрайва да си е пак на английски постоянно ?

Ами колега, аз като си го направя на английски и си ми стои на английски, при теб явно се губи някаква памет.... и най-добре иди в някой сервиз да го погледнат...

Май не се губи нищо, т.к като изгася колата и не я заключа всичко си е ОК :roll: , връща си немския език, само като я заключа.... ако не я заключа и 4 часа да стои на място, после всичко си е ОК.
Днес говорих с мой приятел със същият автомобил, и според него колата има памет на ключа :roll: има ли такова нещо и как да запаметя моите настройки ако има такова чудо?
Според него всеки ключ си има зададени настройки - на волан, седалка, странични огледала, айдраив, дори на климатроника, т.е ако автомобила се управлява от двама човека всеки има различни предпочитания и колата разпознавала ключа и сменяла настройката, вярно ли е?
Колата има ел. волан и седалки с памет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Мар 2015, 17:42

Твоя приятел е абсолютно прав :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 28 Мар 2015, 21:46

oci написа:Твоя приятел е абсолютно прав :yes:

Убедих се, че е прав, но той не се сеща как я е оправил неговата, а и сега е в Германия, днес и направих тест и установих ,че ключа си е запомнил някакви настройки и не мога да го оправя :banghead:
По принцип слушам в колата CD или радио Fresh, но днес пускам каквото и да е друго радио, гася колата, заключам - отключвам, паля и колата винаги е на Fresh :lol: без значение на кое радио съм я оставил преди това, ако не я заключа, изчаквам колкото и време си искам и винаги е на последната станция на която съм я оставил и всичко си е както съм я оставил.
Пак днес размествам седалката, заключвам - отключвам и :mhihi: седалката си сменя позицията - винаги на едно и също положение си отива.
Ако не я заключа всичко си стои както съм я оставил - станция на радиото, език на айдрайва, позиция на седалка и волан, както и страничните огледала също се връщат на една позиция, ако ги разместя.

Четох къде ли не и не мога да намеря, как да си оправя настройките на ключа и да запомни моите :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 28 Мар 2015, 21:57

Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 28 Мар 2015, 22:27

netmurder написа:Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...

:yes: Утре ще пробвам и това - искаш да кажеш да си променя езика на айдрайва, позиции на седалка и огледала и да задържа натисната 1 - цата на седалката ли ?
Аз седалката досега не съм я бутал защото ми е удобна позицията и, но ще пробвам и това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от na4o1978 » 28 Мар 2015, 22:56

Колега дай снимки на ключа
дай му гас

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 28 Мар 2015, 22:57

BMW_1914 написа:
netmurder написа:Колега защо не пробваш с копчето за Мемори на седалката, примерно като си направиш всичко където ти харесва да натиснеш копчето да започне да мига и да запаметиш на 1 позиция...

:yes: Утре ще пробвам и това - искаш да кажеш да си променя езика на айдрайва, позиции на седалка и огледала и да задържа натисната 1 - цата на седалката ли ?
Аз седалката досега не съм я бутал защото ми е удобна позицията и, но ще пробвам и това.

Преди да задържиш 1-цата мисля че трябва да натиснеш копчето М, да светне червено и тогава да задържиш 1-цата...

Следваща

Назад към Е60/Е61