Мирис в купето 525и
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chomukliev1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90
Мирис в купето 525и
Здравей те колеги от скоро съм горд собственик на е60 525и 2004г.
Въпросът ми е като настъпя колата малко повече и в купето се усеща гадна миризма...ако някои знае от какво е ще съм много
благодарен.А и ми излиза на борд.компа горе в дясно триъгълник с удивителна не знам за какво е тази лампа.
Въпросът ми е като настъпя колата малко повече и в купето се усеща гадна миризма...ако някои знае от какво е ще съм много
благодарен.А и ми излиза на борд.компа горе в дясно триъгълник с удивителна не знам за какво е тази лампа.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Мирис в купето 525и
така хубаво е да влезех в i-drive service менюто да видиш съобщението, което е свързано с този триъгълник, а иначе опиши миразмата, ако е просто гадна сменил ли си филтъра на купето ?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Използвам темата да попитам...Като карам на леко отворени прозорци с 60-90-100км/ч (балкански път) по-някой път мирише на изгорели газове вътре в колата.Затворя ли прозорци и да пусна климатик нищо не усещам.Сменял съм мека връзка!Не ми светят предупредителни лампи..Интересно,че не мирише винаги.Може би ДПФ регенерира и замирисва ли?Някой ако е имал подобна опитност да пише.Мерси
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Виж колектора да не ти е спукан или някоя гарнитура да не е сдала багажа.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Почти на 100% ти е спукан изпускателния колектор... Сменя се с такъв от 3.0Д 184 коня. Твоя е ламаринен и рядко изкарват 150хил км...
...............................
- toncho83
- младши ентусиаст
-
vesko4114 написа:Почти на 100% ти е спукан изпускателния колектор... Сменя се с такъв от 3.0Д 184 коня. Твоя е ламаринен и рядко изкарват 150хил км...
По темите във форума пише,че колектора ми е друг и не е от проблемните.е61 535 д е колата!Леко съм раздвоен колеги?!
- chomukliev1
- кандидат ентусиаст
-
и това също ми изписва
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Това е проблем по електрониката може да е IBS сензора, който сменят безплатно, а колектора ти е чугунен, но можеш да страдаш от друга болежка, някой от о-пръстените да е сдал багажа или гарнитурите
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
От климатика мирише. Трябва да направиш дезинфекция на системата. Някои автомивки го предлагат. Също има специален спрей за почистване на изпаритела. Правиш и двете и край с миризмата

chomukliev1 написа:Здравей те колеги от скоро съм горд собственик на е60 525и 2004г.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Моята миришеше яко на изгорела нафта около нея.След рециклаж на дюзите и махане на дпф нема грижи.
530д 218кс
530д 218кс
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
При мен е миризма на "кисело" извън колата.Когато съм в колата и работи климатроник всичко е 6.Проблема се явява при отворени прозорци и каране и най странното е че е понякога....По колектора няма сажди,нито миризма да е от там...Ще иска поразглобяване и по-обстоен преглед.Надявах се някой да се е сблъсквал с такъв проблем и да ме насочи конкретно....но.. 

- chomukliev1
- кандидат ентусиаст
-
значи според мен не е от климатика понеже филтрите са сменени пък и то мирише когато я настъпя повечко
и без климатика да е пуснат....а през другото време не мирише като си я карам нормално...мисля си дали не е нещо отдолу по аспуха
и др връзки но трябва да се види като разбера ще пиша..
и без климатика да е пуснат....а през другото време не мирише като си я карам нормално...мисля си дали не е нещо отдолу по аспуха

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
chomukliev1 написа:значи според мен не е от климатика понеже филтрите са сменени пък и то мирише когато я настъпя повечко
Ама на кисело ли мирише или наизгорели газове и гориво. Ако е кисело, гадно, на чорапи, мокър мокет или какво гадно се сетиш в тази посока е климатика. Филтрите не могат да спрат миризмите - те са за прах и твърди частици. Понякога, когато са много стари се завъждат разни гъби и може да мирише, но така както го описваш, има микроби някъде по системата.
Ако мирише на гориво - не мога да дам съвет.
- chomukliev1
- кандидат ентусиаст
-
колега не ми мирише на описаните от теб неща..
....а на изгорели газове.

спокойно и моята е така като и задам малко повече и почва да мирише ,един приятел ми каза че било нормално той карал едно ауди А8 някакво W12 и каза ,че миришело по същия начин.ако разбереш нещо повече драсни и аз да го поогледам... 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2